گزارش كار و درآمد

كسب و كارها زیر چرخ دنده وعده های بدون اجرا

كسب و كارها زیر چرخ دنده وعده های بدون اجرا به گزارش كار و درآمد ۴ماه است كه برخی كسب و كارها به علت انتشار كرونا در شرایط سختی به سر می برند و باوجود طراحی بسته های حمایتی دولت، تأمین اجتماعی و بانكها هر یك راه خویش را می روند.



به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، خرداد هم کم کم به آخر نزدیک می شود و تابستان داغ باآنکه از راه می رسد اما خیلی از صنایع کشور همچنان حال و هوای زمستانی دارند. شیوع کرونا سبب شده تا خیلی از کسب و کارهای کشور نتوانند شرایط و مسیر عادی خویش را طی کنند و در عین حال، چشم اندازی هم برای آخر این شرایط ندارند چونکه غلبه بر تبعات این ویروس منحوس، احتیاج به مراقبت و حمایت همه جانبه فعالیتهای اقتصادی از جانب دولت دارد اما باوجود طراحی بسته های حمایتی دولت، دستگاه های متولی اجرا، شامل سازمان های تأمین اجتماعی و بانک ها هر یک راه خویش را می روند.
بازخوانی وعده های حمایتی دولت در دوران انتشار ویروس کرونا
از همان روزهای ابتدای شیوع این ویروس، کوشش کرد تا در برنامه ریزی های منسجم، شرایط را بگونه ای پیش ببرد که چتر حمایتی بر سر خیلی از کسب و کارها و صنایع باز شود و برخی کمک ها و اعطای برخی تسهیلات، میزان صدمه های ناشی از شیوع کرونا به حداقل برسد. البته این اقدامات تنها مختص ایران نبود، بلکه خیلی از کشورهای دنیا از همان ابتدای شیوع کرونا تلاش کردند تا زمینه را برای پشتیبانی از کسب و کارهای خود فراهم آورده و به همین جهت، بانکهای مرکزی دنیا یکپارچه وارد عمل شده و زمینه را برای تدوین بسته های حمایتی و طراحی مکانیزم های مالی پشتیبان آن، فراهم کردند.
در کشورمان هم دولت بسته های حمایتی ویژه ای را اعلام نمود که یکی از بخش های اصلی آن، کمک ۷۵ هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی برای پشتیبانی از کسب و کارهای صدمه دیده از شیوع کرونا بود. آن روزها دولت کوشش کرد تا با بیان این بسته حمایتی، زمینه را برای پشتیبانی از صنایع و کسب و کارهایی که به علت شیوع این ویروس، صدمه های جدی را متحمل شده بودند فراهم کند؛ بنابراین لیستی از مشاغل صدمه دیده از کرونا تهیه و برای اختصاص تسهیلات مبنای عمل قرار گرفت.
در کنار این بسته ۷۵ هزار میلیارد تومانی، دولت کوشش کرد تا حمایت های بانکی، بیمه ای و مالیاتی را هم از بنگاههای اقتصادی به عمل آورد و خیال خیلی از کسب و کارها را از این بابت راحت کند که دولت درک صحیحی از وضعیت کنونی دارد؛ بنابراین خیلی از دستورالعمل ها از جانب دولت، رنگ و بوی حمایتی به خود گرفت و کوشش کرد تا تسهیلاتی را برای تولیدکنندگان و کسب و کارها در نظر گیرد؛ به نحوی که دامنه این حمایت و تسهیل گری از پرداخت وام تا تعویق موقت پرداخت مالیات و حق بیمه تأمین اجتماعی کشیده می شد.
تولیدکنندگان گرفتار رفتارهای سلیقه ای دستگاه های اجرایی
همین بسته های حمایتی تا حدودی خیال خیلی از تولیدکنندگان را در سال جهش تولید، راحت کرد؛ به نحوی که با بخشنامه های ابلاغی از جانب سازمان های امور مالیاتی، تأمین اجتماعی و نظام بانکی، تولیدکنندگان توانستند از یک آرامش نسبی برخوردار شوند؛ البته اینها سبب نشد که تولیدکنندگان دغدغه بازگشایی و تداوم کار واحدهای تولیدی خویش را نداشته باشند؛ اما اندکی خیال آنها را راحت کرد.
حال اما، حدود ۴ ماه از وعده های دولت برای پشتیبانی از تولیدکنندگان در حوزه شیوع کرونا گذشته است. در همان روزهای ابتدایی که این وعده ها اعلام می شد، تلاش بر این بود که مقدمات اجرای آن هم فراهم شود؛ اما حالا با گذشت این مدت، به خوبی می توان قضاوت کرد که کدامیک از وعده های در رابطه با شیوع کرونا عملیاتی شده است. آن گونه که تولیدکنندگان می گویند، باوجود سیاست هایی که دولت در هفته های ابتدایی شیوع کرونا به درستی برگزید، اما دستگاه های زیرمجموعه در حوزه پیاده سازی دستورالعمل های دولت، همراهی لازم را ندارند و به خصوص در بخش های در رابطه با بانک و تأمین اجتماعی، می توان این عدم تبعیت زیرمجموعه های وزارتخانه ها در حوزه اجرای سیاست های دولت را به وضوح مشاهده کرد.
بررسی های میدانی خبرنگار مهر بر مبنای گفته تولیدکنندگان حکایت از آن دارد که خیلی از واحدهای تابعه سازمان تأمین اجتماعی، دستورالعمل های در رابطه با حق بیمه کارفرما و مواردی از این دست را که دولت برای پشتیبانی از تولیدکنندگان در دوران انتشار کرونا اعمال کرده بود، اجرا نمی کنند و الان که سه ماه از سال قبل و کرونا همچنان به حیات خود ادامه می دهد، خیلی از واحدهای تولیدی باوجود وعده دولت با مراجعاتی از جانب مأموران سازمان تأمین اجتماعی مواجهند که خلاف جهتی است که دولت تعریف کرده است.
برداشت اقساط وام ها از حساب مشتریان باوجود دستورالعمل های دولت
در حوزه نظام بانکی نیز، کار به نحو دیگری در حال جریان است، به شکلی که باوجود وعده دولت برای استمهال سه ماهه بازپرداخت تسهیلات بانکی از جانب تولیدکنندگان، اما شعب بانکی به سادگی این دستورالعمل های دولت را زیر پا می گذارند و آنرا دور می زنند.
در همین ارتباط ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کسب و کارها پس از دوران شیوع کرونا گرفتار صدمه جدی شدند و به خصوص در حوزه های کالایی همچون نساجی، خدمات و لوازم خانگی، اتفاقاتی رخ داده که آثار و تبعات آن بسیار گسترده است.
وی اضافه کرد: در این میان باوجود وعده های دولت برای اجرایی شدن بسته های حمایتی در حوزه پشتیبانی از کسب و کارها و تولیدکنندگان، اما زیرمجموعه های دولتی به خوبی تاکید دولت برای اجرای بخشنامه ها را دور می زنند و به آن توجهی ندارند؛ مثلاً دولت قول داده بود که در حوزه تأمین اجتماعی، بیمه، مالیات و پشتیبانی بانک ها از کسب و کارهای صدمه دیده گام هایی برداشته شود، اما بعضی از شعب بانکی به اجرای دستورالعمل ها و بخشنامه های دولت اقدام نکرده و کارشکنی می کنند؛ به نحوی که کماکان به دنبال وصول مطالبات خود بدون توجه به وضعیت کسب و کارها و تولید هستند.
مأموران تأمین اجتماعی به دنبال وصول مطالبات خود
به گفته روغنی گلپایگانی، هم اکنون در حوزه سازمان تأمین اجتماعی، گزارش های گوناگونی از جانب استان ها و اتاق های بازرگانی سراسر کشور وجود دارد که نشان داده است مأموران سازمان تأمین اجتماعی، کماکان به دنبال وصول مطالبات خود هستند؛ ضمن اینکه در حوزه مالیات و بیمه نیز، کار به همین شکل پیش می رود و عملاً تلاش بر این است که منابع وصول شود، به نحوی که کسی توجهی به شرایط خاص کنونی کشور ندارد.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در این میان، برخی بانک ها در پاسخ به پیگیری های اتاق بازرگانی این طور عنوان می کنند که باآنکه برداشت اقساط وام ها از حساب های فعال تولیدکنندگان صورت می گیرد، اما این اقساط به حساب تولیدکنندگان برمی گردد؛ در حالیکه همه می دانند پولی که وصول شده و در سیستم بانکی بعنوان اقساط تسهیلات می نشیند، یا در بدبینانه ترین حالت قابل برگشت نیست یا فرآیند آن، آنقدر زمان بر است که قابلیت استحصال ندارد.
وی اضافه کرد: در بخش بیمه و مالیات هم دقیقاً کار به همین روال پیش می رود و با اینکه بخشنامه های خوب مالیاتی و بیمه ای صادر شده، اما باز هم سازمانها و دستگاه های دولتی راه خویش را می روند و خبری از حمایت های واقعی از تولیدکنندگان نیست. به هر حال بخش خصوصی همچنان انتظار کمک از دولت دارد؛ البته این کمک ها حمایت های جدیدی نیست؛ بلکه انتظار این است که همان بخشنامه ها و دستورالعمل های در رابطه با پشتیبانی از مشاغل صدمه دیده در حوزه شیوع کرونا اجرایی شده و دستگاه ها در اجرای آن، سلیقه عمل نکنند.

1399/03/20
14:41:14
5.0 / 5
2408
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بیمه , تسهیلات
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است