قیچی كرونا بر سر و زلف اقتصاد آرایشگری

قیچی كرونا بر سر و زلف اقتصاد آرایشگری كار و درآمد: مركزی مردم در ماه پایانی سال علاوه بر خانه تكانی به دنبال ایجاد تغییراتی در ظاهر خودشان هم هستند و در واقع دوست دارند با بهترین ظاهر به پیشواز زیباترین فصل سال بروند و اینجاست كه بازار آرایشگرها داغ می شود و به بیان دیگر، بهمن و البته اسفند ماه های بره كشان آنهاست.


اما امسال کرونا میهمان ناخوانده اقتصاد شد و با اقتدار کرکره تمام اصناف را پایین کشید. او به بعضی ها بیشتر سخت گرفت و یکی از این بعضی ها آرایشگاه ها بودند که بواسطه نوع خدمات رسانی شان می توانستند بسترهای بسیار خوبی برای انتقال ویروس باشند.
در واقع ترس از شیوع ویروس کرونا و اهمیت سلامت مردم سبب شد برخی صنوف همچون آرایشگاه ها که در شب عید جنب و جوش زیادی داشتند و تا نیمه های شب کار می کردند به تعطیلی کشیده شوند. عدم رعایت فاصله اجتماعی بین آرایشگر و مشتری و تماس مستقیم با سر و صورت افراد یکی از مواردی است که می تواند شیوع ویروس را تشدید کند.

پس از گذشت دو ماه از تعطیلی به اجبار شرایط کرونایی، آرایشگاه ها از صنوفی بودند که بالاخره اجازه فعالیت دریافت نمودند و باید با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی خدمات عرضه کنند، آنها از طرفی ملزم به رعایت قوانین پیشگیرانه هستند و از جانب دیگر باید این فرصت را برای درآمدزایی غنیمت بشمارند، هرچند اساسا این بازار نیم بند نمی تواند ضرر تاریخی ۹۸ را برای آنها جبران کند.

رئیس اتحادیه آرایشگران و پیرایشگران اراک در این زمینه در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: بیشتر آرایشگاه های اراک از اوایل انتشار ویروس کرونا و با رسمی شدن خبر شیوع این ویروس، بطور داوطلبانه تعطیل شدند و این تعطیلی مدت زیادی ادامه یافت،

وی اضافه کرد: این قشر زحمتکش نشان دادند که سلامت مردم در اولویت است و حفظ سلامت را وظیفه شرعی و ذاتی خود می دانستند و در همین راستا با دولت همکاری کردند.

حسن رمضی بیان کرد: بعد از مدتی آرایشگاه ها شغل پرخطر اعلام شده و رسما تعطیل شدند و این در حالیست که اواخر اسفندماه فرصت طلایی برای این صنف است چونکه آنها در این ماه به اندازه حدود نیمی از سال درآمد دارند ولی این فرصت طلایی در اسفندماه ۹۸ از این صنف گرفته شد و میزان خسارت وارده شده به این صنف غیرقابل برآورد است.

وی با اعلان اینکه بیشتر آرایشگرها اجاره نشین هستند، افزود: شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دوماهه این صنف، ضرر زیادی به آنها وارد کرد و هم اکنون با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و تهیه مواد ضدعفونی فعالیت خودرا از سر گرفته اند که باز هم باید با هزینه اضافی تهیه لوازم ضدعفونی دست و پنجه نرم کنند و از سویی برخی لوازم همچون دستکش را به سختی می توان تهیه کرد.

رئیس اتحادیه آرایشگران و پیرایشگران اراک درباب مساعدت های دولت افزود: قرار بود دولت به واحدهای صنفی لطمه دیده در بحران کرونا، مساعدت مالی از قبیل ارائه تسهیلات داشته باشد که متاسفانه تابحال کمکی از طرف دولت مشاهده نشده است، تنها برخی از بانک ها آمادگی خودرا برای ارائه تسهیلات دولتی اعلام نموده اند اما ایراداتی هم همچون گردش حساب در این بین به صنوف گرفته می شود در صورتیکه اگر فرد گردش حساب داشته باشد دیگر نیازی به وام و تسهیلات ندارد.

رمضی اضافه کرد: هم اکنون هنوز مردم رغبت کافی برای رفتن به آرایشگاه ها ندارند و این مساله هم خود مشکل دیگری است و نیاز است رسانه ها در این خصوص همکاری لازم را انجام دهند، رعایت موارد بهداشتی برای سلامت آرایشگر و مردم لازم است و اساسا این موارد رعایت خواهد شد و در صورت مشاهده بی نظمی برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

وی بیان کرد: هم اکنون ۷۰۰ آرایشگاه مردانه در سطح شهر اراک فعالیت دارند.

امکان برآورد ریالی خسارت به آرایشگران وجود ندارد

رئیس اتحادیه آرایشگران و پیرایشگران زنانه نیز در این زمینه اظهار داشت: صنف آرایشگرها با شیوع ویروس کرونا متحمل ضرر زیادی شدند که نمیتوان میزان ریالی آن را برآورد کرد.

صوفی بیان کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا تمامی آرایشگاه ها تعطیل شده و تا زمانی که اداره بهداشت اجازه بازگشایی نداد آنها کماکان بسته بودند و هم اکنون که فعالیت خودرا آغاز نموده اند مشتری ها را به صورت تک نفره می پذیرند و تمامی خدمات را هم ارائه نمی دهند.

وی افزود: هم اکنون تتو، آرایش دائم و کاشت ناخن و اپیلاسیون در آرایشگاه ها صورت نمی گیرد البته کاشت ناخن را می توان با رعایت موارد بهداشتی و استفاده از محافظ صورت انجام داد.

صوفی بیان کرد: تمامی پروتکل های بهداشتی توسط آرایشگاه ها رعایت می شود و هیچگونه اقلام ضدعفونی از طرف مرکز بهداشت در اختیار آنها قرار نمی گیرد اما خودشان این اقلام را تهیه و استفاده می نمایند.

وی افزود: تقاضا داریم تسهیلاتی بمنظور جبران خسارت و همین طور برای تهیه اقلام ضدعفونی با قیمت مناسب در اختیار این صنف قرار گیرد البته هم اکنون قول هایی برای مساعدت از طرف استانداری و اتاق اصناف داده شده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

وی تعداد آرایشگاه ها زنانه در سطح شهر اراک را نزدیک به هزار واحد دانست.






منبع:

1399/03/21
20:51:50
5.0 / 5
2897
تگهای خبر: اتحادیه , اصناف , اقتصاد , بانك
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است