گزارش كار و درآمد

مشكلات زیرسامانه بیمه بیكاری ادامه دارد

مشكلات زیرسامانه بیمه بیكاری ادامه دارد كار و درآمد: بااینكه مسئولان وزارت كار تاكید دارند كه زیرسامانه تحت وب بیمه بیكاری در سراسر كشور درحال بهره برداری است، امااظهارات بعضی از مخاطبان مهر نشان میدهد كه این زیرسامانه با مشكلات اساسی مواجه می باشد.



به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، بعد از شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر کسب و کارها در سراسر کشور که منجر به توقف فعالیت ها و تعدیل خیلی از نیروهای کار شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۲۳ اسفند ماه سال گذشته، مبادرت به طراحی سامانه بیمه بیکاری کرد تا از این طریق کارگرانی که به سبب شیوع ویروس کرونا بیکار شده اند، شناسایی شده و به مدت سه ماه (اسفند، فروردین و اردیبهشت) بیمه بیکاری حوادث غیرمترقبه برمبنای تبصره ۲ ماده ۲ قانون کار دریافت نمایند و بتوانند با این بیمه بیکاری، گذران معیشت کنند که در همین ارتباط دولت اعلام نمود مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری مختص کرده است.
بر این اساس، باتوجه به جمع آوری اطلاعات و تخصیص منابع لازم، بیمه بیکاری ناشی از کرونا تا اردیبهشت ماه توسط خزانه داری کل کشور به حساب مشمولان واریز شد و آنطور که سازمان تامین اجتماعی اعلام نمود بیش از ۹۰ درصد مشمولان ثبت نام شده، مقرری را دریافت نمودند.
در این بین باتوجه به تداوم بیکاری بعضی از گروه های شغلی همچون بخش گردشگری، وزارت تعاون اعلام نمود که برای افرادی که از شروع خرداد سال جاری بیکار می شوند و یا اینکه بیکاری آنان استمرار داشته باشد، هرگونه پرداخت فقط برمبنای قوانین کار و تامین اجتماعی و ماده ۷ قانون بیمه بیکاری خواهد بود و دیگر بیمه بیکاری مربوط به کرونا واریز نخواهد شد.
در همین راستا مقرر شد که جاماندگان بیمه بیکاری کرونا که مدت بیکاری آنها تا خرداد ماه استمرار داشته، افرادی که از اسفند ماه سال قبل تاکنون بیکار بوده اند و افرادی که از شروع خرداد ماه بیکار شده اند، جهت احراز هویت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و سپس مطابق با پیامک ارسالی از طرف وزارت تعاون، وارد سامانه prkar.mcls.gov.ir شوند و بعد از بارگذاری مستندات و مدارک و صحت سنجی، بیمه بیکاری واریز شود.
مشکلات زیرسامانه بیمه بیکاری
در این بین، مطابق با اخبار واصله، سامانه مربوط به بیمه بیکاری برای بعضی از افراد با مشکل روبه رو شده است، به شکلی که حتی گزینه مربوط به بیمه بیکاری در سامانه prkar.mcls.gov.ir، نشان داده نمی گردد.
در همین رابطه، محمدلو، فعال حوزه گردشگری که به سبب شیوع ویروس کرونا از ۱۵ اسفند ماه بیکار شده است، به خبرنگار مهر اظهار داشت: من از ۱۵ اسفند ماه سال ۹۸ که بیکار شدم، بعد از ثبت نام در سامانه، مشمول دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع ویروس کرونا شدم و طی ۳ ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت مبلغ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بعنوان بیمه بیکاری دریافت کردم.
وی اضافه کرد: با توجه به این که بخش گردشگری همچنان تعطیل می باشد، بیکاری من نیز ادامه یافت. بدین جهت برمبنای اعلام وزارت کار، بنده با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، یوزرنیم و پسوردی را برای ورود به سامانه بیمه بیکاری و بارگذاری مدارک و مستندات مربوط به تداوم بیکاری، دریافت کردم؛ با این وجود با کوشش های بسیار و حتی مراجعه چند باره به کافی نت ها، نتوانستم درخواست بیمه بیکاری را ثبت کنم.

محمدلو اظهار داشت: بارها و بارها سامانه را بررسی کردم اما حتی گزینه مربوط به بیمه بیکاری برای من نشان داده نشد (تصویر بالا)؛ ۶ ماه از بیکاری ما می گذرد و در این ۶ ماه فقط ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بیمه بیکاری دریافت کرده ام.
به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، بااینکه مسئولان وزارت کار تاکید دارند که زیرسامانه تحت وب بیمه بیکاری در سراسر کشور در حال بهره برداری است، اما اظهارات بعضی از مخاطبان مهر نشان میدهد که این زیرسامانه با مشکلات اساسی مواجه می باشد.
اهمیت این مساله آن جایی است که در دسترس بودن یا نبودن زیرسامانه بیمه بیکاری، به صورت مستقیم بر معاش کارگران بیکار شده تأثیر دارد و همان مبلغ ناچیز بیمه بیکاری نیز از آنها دریغ می شود.
لازم به ذکر است، مطابق با ماده ۷ قانون بیمه بیکاری، میزان مقرری بیمه بیکاری مطابق با بند ب ماده ۷ قانون بیمه بیکاری ۵۵ درصد متوسط مزد یا حقوق یا کار مزد روزانه بیمه شده است. البته ذکر این نکته نیز لازم است که مبلغ بیمه بیکاری نباید از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار در هر سال کمتر باشد و همین طور نباید از ۸۰ درصد متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.
نحوه ثبت نام در زیرسامانه بیمه بیکاری
به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، در حالت عادی ثبت نام در زیرسامانه بیمه بیکاری به شرح زیر باید باشد. گام اول: مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت جهت احراز هویت و دریافت نام کاربری و پسورد است. گام دوم: مراجعه به سامانه جامع روابط کار به آدرس الکترونیکی https: //prkar.mcls.gov.ir
گام سوم: وارد نمودن نام کاربری، گذر واژه و رمز امنیتی و کلیک بر روی گزینه ورود انتخاب گزینه پنجره واحد خدمات، درخواست بیمه بیکاری
گام چهارم: تکمیل اطلاعات جهت ثبت درخواست و تأیید ثبت درخواست و ارسال اطلاعات

گام پنجم: باز شدن صفحه درخواست در قسمت اطلاعات تکمیلی «علت بیکاری» از بین موارد تعیین شده انتخاب گردد.
- اتمام قرارداد: کارگرانی که در آخر مدت قرارداد از کار بیکار می شوند و با دارا بودن آخرین قرارداد و نامه عدم نیاز درخواست بیمه بیکاری کنند.
- اخراج در اثنای قرارداد: این دسته از کارگران می بایست ابتدا در مراجع حل اختلاف کار طرح دعوی نمایند سپس با دارا بودن نخستین دادخواست و دادنامه قطعی مراجع مذکور درخواست بیمه بیکاری خودرا ارائه نمایند.
گام ششم: بارگذاری مدارک مورد نیاز

گام هفتم: تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «اطلاعات کارگاه» با توجه به این که بر طبق اطلاعات وارد شده در این قسمت درخواست به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل ارجاع می شود. می بایست در تکمیل اطلاعات دقت شود.
شهرستان و استان انتخاب شده می بایست محل اشتغال باشد.

گام هشتم: تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «اطلاعات بیمه» و «میزان مهارت شغلی»

توضیح:
- فیلد استعلام اطلاعات دادنامه برای زمانی است که شخص شکایت خودرا بصورت سیستمی در این سامانه عرضه کرده و شماره دادنامه خودرا بوسیله این سامانه دریافت نموده باشد در غیر این صورت می بایست گزینه خیر انتخاب شده و صرفأ بارگذاری دادنامه بصورت دستی در مدارک مورد نیاز صورت پذیرد.

گام نهم:
- تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «شرایط بیکاری»
- تأیید شرایط احراز بیمه بیکاری و ارسال



منبع:

1399/06/06
14:33:32
5.0 / 5
1699
تگهای خبر: اشتغال , بیكاری , بیمه , حقوق
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است