معاون وزیر ارتباطات:

ضریب نفوذ اینترنت در كشور بالای ۹۰ درصد است

ضریب نفوذ اینترنت در كشور بالای ۹۰ درصد است به گزارش کار و درآمد معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین شروع به کار چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه، ضمن اشاره به ضریب نفوذ بالای ۹۰ درصدی اینترنت در کشور، این زیرساخت را در توسعه سلامت همراه، موثر دانست.


سید ستار هاشمی، سه شنبه در چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه در شیراز، اولین نسل تلفن های همراه را در ارتباط با سال ۱۹۸۰ دانست و اظهار داشت: در یک بازه زمانی ۱۰ ساله، نسل های جدیدتر معرفی می گردند و شاهد این هستیم که حرکت و پیشرفت فناوری بگونه ای است که دیگر از تلفن همراه بعنوان یک کالای لوکس یاد نمی گردد و سبب شده که تغییرات جدی در زندگی افراد ایجاد شود و خیلی از جنبه های زندگی به تلفن همراه وابسته شده است.
این عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز، تغییرات بوجود آمده حوزه تلفن همراه در ۱۰ سال قبل را چشم گیر خواند و اضافه کرد: حالا ضریب نفوذ اینترنت در کشور بالای ۹۰ درصد است که مبین رویکرد مثبت و اقبال عمومی مردم جهت استفاده از اینترنت همراه می باشد.
هاشمی، ضمن اشاره به نقش تکنولوژی های جدید در سلامت الکترونیک، عنوان کرد: رخدادهای کنونی در دنیا نشان دهنده نقش زیرساخت های موجود در خیلی از بخش هاست و در بخش سلامت هم شکل ویژه ای از این اهمیت را شاهد می باشیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه کارگروه های گوناگونی در این حوزه فعالیت دارند که بهداشت و درمان یکی از کارگروه های ویژه در این حوزه است و نرم افزارهای کاربردی (اپلیکیشن) و بسترهای محتلفی در حوزه سلامت تولید و عرضه شده است.
استفاده از ظرفیت فضای مجازی و آموزش الکترونیک در مدیریت کرونا
هاشمی، ضمن اشاره به استفاده از ظرفیت فضای مجازی و آموزش الکترونیک در مدیریت کووید۱۹، اظهار داشت: تشخیص بیماری به کمک هوش مصنوعی یکی از ظرفیت هایی است که در این عرصه مورد استفاده قرار گرفته است، عرضه خدمات سلامت غیرحضوری و مراقبت های درمانی افراد حاضر در قرنطینه هم از مواردی است که در حوزه فناوری انجام شده است.
او اضافه کرد: همینطور در این حوزه شاهد شکل گیری و پیدایش نرم افزارها و بسترهای مختلف برای پایش افراد بودیم و اطلاعات در رابطه با فرد مبتلا در سامانه ثبت شده است و با عنایت به شرایط و وضعیت بیماران، اقداماتی برای شناسایی محل زندگی فرد مبتلا و پیگیری سایر مبتلایان احتمالی با هدف کنترل و مدیریت بیماری برای پیشگیری از شیوع بیشتر آن انجام شد.
ضرورت توجه به حفظ حریم شخصی در توسعه فناوری های حوزه سلامت همراه
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مبحث تأمین امنیت، دسترسی به اطلاعات و حریم شخصی افراد را یکی از دغدغه ها و چالش های مهم در این حوزه برشمرد که باید به آن توجه گردد.
به گفته هاشمی، عدالت ارتباطی و عدالت آموزشی هم از مواردی است که در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد و بحث سلامت هم در این چارچوب مد نظر قرار دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، تهدید سلامت روانی جامعه در دوران کووید ۱۹ را یکی دیگر از مباحث کنونی برشمرد که در حوزه سلامت همراه مورد توجه قرار گرفته و از شناسایی و پیگیری افراد صدمه دیده و عرضه آموزش های لازم به آنان در حوزه سلامت اطلاع داد.
سلامت غذایی در منزل به کمک فناوری های سلامت
هاشمی، همینطور به عرضه آنلاین (برخط) برنامه های غذایی و سنجش مصرف کالری، برنامه های سنجش میزان تحرک و آموزش آنلاین حرکات ورزشی در خانه بعنوان دیگر ظرفیت های فضای مجازی و حوزه فناوری اشاره نمود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تقدیر از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت و مرکز رشد فناوری این دانشگاه جهت راه اندازی و برگزاری این کنگره، ابراز امیدواری کرد برگزاری این کنگره علمی در سالهای آینده هم تداوم داشته باشد.
«دیجیتال مدیسین»، در ردیف مهم ترین محورهای پیشرفت علم در سرتاسر دنیا
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این کنگره، پزشکی الکترونیک (دیجیتال مدیسین) و سلامت همراه را در ردیف مهم ترین محورهای پیشرفت علم در سرتاسر دنیا برشمرد.
فرید نجفی، با اشاره به اینکه سال جاری برگزاری این کنگره همزمان با همه گیری (اپیدمی) و پاندمی (جهان گیری) کووید۱۹ معنی و مفهوم ویژه ای دارد، اضافه کرد: اگر بخواهیم به بحث سلامت همراه بعنوان یکی از مفاهیمی که در سلامت دیجیتال با آن مواجه هستیم اشاره نماییم، در واقع هدف آن استفاده از فناوری در راه عرضه بهتر خدمات سلامت و بهره برداری از آن است و این مورد از سالهای گذشته در دنیا پیگیری می شود و دانشگاه علوم پزشکی شیراز بعنوان یکی از دانشگاه های مادر، متولی این مورد شده است.
او افزود: سال ۲۰۲۰ میلادی و قبل از اینکه بحث کووید۱۹ مطرح شود، در خیلی از گزارش های در رابطه با مبحث های مهم علمی سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ و سالهای بعد، از مجموع ۱۰ عنوان برتر، دو تا سه مورد در ارتباط با حوزه سلامت و اولین مورد، مبحث «دیجیتال مدیسین» و سلامت همراه بود.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت ضمن اشاره به درآمدهای بسیاری که این حوزه برای شرکتهای فعال به همراه دارد، افزود: در علوم پزشکی یکی از مهم ترین نکات این است که تصمیمات باید مبتنی بر شواهد علمی باشد و یکی از بهترین و مهم ترین مباحث در حوزه سلامت، مبحث سلامت همراه و سلامت الکترونیک است.
نجفی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز همواره یکی از دانشگاه های پیشرو در حوزه های علم، دانش و فناوری بوده است و برگزاری این کنگره می تواند به پیشبرد فناوری در حوزه سلامت منجر شود.
او افزود: در حوزه فناوری در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از وظایف و مسئولیت های ما، پشتیبانی از فناوران این حوزه است، تلاش ها بر این است که با استفاده از تمام ظرفیت ها در مبحث سلامت دیجیتال پیش برویم چونکه این حوزه می تواند در سطح کشور برای بهبود خدمات بهداشتی درمانی موثر باشد.
سلامت دیجیتال، لزوم غیرقابل انکار دنیای امروز
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این کنگره علمی، سلامت دیجیتال را لزوم غیرقابل انکار دنیای امروز دانست.
حسین وطن پور اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز و پزشکان کامران باقری لنکرانی و سید جلیل معصومی از اولین کسانی در کشور می باشند که در حوزه سلامت دیجیتال و برگزاری این گونه کنگره ها گام برداشته اند و امیدواریم این آغاز بتواند سرانجام خوبی برای کشور و مردم داشته باشد.
او با تکیه بر اینکه توجه به سلامت دیجیتال امروزه به یکی از لزوم های غیرقابل انکار تبدیل گشته است، عنوان کرد: در دانشگاه ها امکانات خوبی برای آموزش و پژوهش فراهم گشته است و در زمینه منابع انسانی هم نیروهای نخبه، آگاه و دارای اطلاعات بسیاری در دانشگاه ها حضور دارند؛ همینطور در حوزه پژوهش در تعداد و کیفیت مقاله ها موفقیت های خوبی کسب کرده ایم.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، تقویت فعالیت در حوزه کسب و کارها را از اولویت های کنونی در این حوزه برشمرد و اظهار داشت: در زمینه ثبات اقتصادی باید تلاش نماییم تا وضعیت کسب و کارها بهتر شود و یکی از این کسب و کارها، مبحث سلامت همراه می باشد.
وطن پور افزود: سامانه های مختلفی در حوزه های درمان، آموزش و بهداشت هم اکنون وجود دارد و حتی سامانه های تشخیصی هم از جانب برخی از شرکت ها عرضه شده و کیفیت استفاده از فناوری ها هم تغییر یافته است.
وی، با اشاره به اینکه در حوزه سلامت دیجیتال، می توانیم از بازارهای گوناگونی برخوردار باشیم، بیان نمود: به کمک سلامت دیجیتال، ضمن ارتقای کیفیت و سرعت خدمات، بهای خدمات عرضه شده هم ارزان تر می شود.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: آینده به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود؛ بگونه ای که تا سال ۲۰۳۰ میلادی پیشبینی می شود استفاده از هوش مصنوعی بسیار افزایش یافته و این نوع هوش جایگاه ویژه ای پیدا کرده و به سطح هوش انسانی خواهد رسید.
چهارمین کنگره بین المللی سلامت همراه، امروز (بیست و هشتم بهمن ماه ۹۹) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد.




منبع:

1399/11/28
20:58:44
0.0 / 5
1032
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , اقتصاد , اینترنت
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است