عضو شورای عالی بورس در گفت وگو با كار و درآمد:

مصوبات سران قوا نشان دهنده حمایت دولت و حاكمیت از بازار سرمایه است

مصوبات سران قوا نشان دهنده حمایت دولت و حاكمیت از بازار سرمایه است به گزارش کار و درآمد عضو شورای عالی بورس به تاثیر مصوبات سران قوا بر معاملات بورس اشاره نمود و گفت: پیام (سیگنالِ) مثبت داده شده به بازار نشان دهنده آنست که مجموعه دولت و حاکمیت به فکر پشتیبانی از بازار سرمایه هستند تا از این طریق، هیجان های به وجود آمده در بازار کم شود.


«سعید اسلامی» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به سبب ریزش اخیر شاخص بورس اشاره نمود و اضافه کرد: حالا عوامل بسیار مهمی مانند مساله مذاکرات احیای برجام و انتخابات بر روند بازار موثر هستند و به شدت بازار را تحت تاثیر خود قرار داده اند.
وی با اعلان اینکه حالا سهامداران در انتظار مشخص شدن موضوع برجام، مذاکرات آن و نیز انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند، اظهار داشت: نتیجه هر یک از آنها می تواند به شدت بر روند بازار موثر باشند و این امر سبب شده است تا سهامداران در چنین وضعیتی احتیاط بیشتری را برای سرمایه گذاری در بورس و ورود سرمایه هایشان به این بازار در پیش بگیرند.
اسلامی گفت: قفل بودن تعدادی از سهام در صف فروش ناشی از آنست که همه حجم معاملات بازار فقط بر روی چند نماد قرار گرفته است که این مساله بر روند بازار موثر بوده و سبب ایجاد هیجان و ریزش در معاملات بورس شده است.
عضو شورای عالی بورس اشاره کرد: تا زمانی که این چشم اندازها وضعیت بهتری را در بازار پیدا نکنند، نمی توان شاهد تاثیر مثبت اقدامات انجام شده از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار جهت بهبود وضعیت بازار باشیم.
وی اشاره کرد: فعالان حاضر در بازار باید این مساله را مدنظر داشته باشند، سیگنال مثبت داده شده به بازار نشان دهنده آنست که مجموعه دولت و حاکمیت به فکر بازار سرمایه هستند تا بتوانند هیجان های به وجود آمده در بازار را کاهش دهند.
عضو شورای عالی بورس با اعلان اینکه حالا با اهمیت ترین مساله حاکم در بازار مذاکرات وین است، اظهار داشت: برای ارائه پیش بینی دقیق از این بازار در ابتدا باید دید که این مذاکرات چگونه پیش می روند، این مساله موجب کاهش قیمت ارز و ایجاد مسایل روانی در بازار شده است اما همچنان معین نیست که چه میزان گشایش به دنبال این مساله صورت می گیرد.
وی با اعلان اینکه همزمان با چنین وضعی در بازار، سیاستگذار که همان سازمان بورس و اوراق بهادار است باید به فکر سیاستی جدید برای افزایش نقدشوندگی بازار باشد، اظهار داشت: به دنبال این اتفاق باید فشار فروش از سهامی که از قدرت بنیادی خوبی برخوردار می باشند و اصلاح شدیدی را تجربه کرده اند، برداشته شود تا از این طریق بتوان جانی باردیگر را بوسیله این سهام به بازار بخشید.
وی به تاثیر مصوبات سران قوا بر معاملات بورس اشاره نمود و اضافه کرد: نتیجه تعدادی از مصوبات مانند تزریق نقدینگی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه یا انتشار اوراق تبعی بوسیله صندوق توسعه بازار سرمایه با تاثیر مثبت در کوتاه ترین زمان ممکن پس از اجرا همراه خواهند اما برخی دیگر از این مصوبات در بلندمدت تاثیر خودرا در بازار نشان خواهند داد.
اسلامی با اشاره به اینکه بازار می تواند تا آخر سال بازدهی بهتری را نسبت به سایر بازارها داشته باشد، اظهار داشت: این مساله باید مدنظر باشد که نیمی از معاملات بازار امسال در اختیار دولت بعدی قرار داد که باید دید چه عکس العمل هایی را نسبت به بازار نشان می دهند، برای اینکه صحبت های مطرح شده از افراد کاندیداهای بالقوه و بالفعل ریاست جمهوری همیشه در بازار با تاثیر همراه بوده اند.
عضو شورای عالی بورس اشاره کرد: حالا دو ماه از سال ۱۴۰۰ گذشته، اما بازار با بازدهی چندان معقولی همراه نبوده است که امیدواریم با اتخاذ سیاست های مناسب بتوانیم شاهد روزهای بهتری در بازار باشیم.
وی افزود: حالا دیگر سهامداران به سفارش های ارائه شده در بازار توجه نمی کنند برای اینکه به حدی نوسانات اقتصادی به وجود آمده در کشور زیاد است که سهامداران به دنبال مکانی برای حفظ سرمایه های خود هستند.
اسلامی اشاره کرد: سهامدارانی که وارد بازار می شوند اگر دید بلندمدتی در بازار نداشته باشند دائم تحت تاثیر تنش های موجود در بازار قرار می گیرند و به دنبال رفتارهای هیجانی به وجود آمده در بازار از خود واکنش نشان می دهند که بازار از این اقدامات هیجانی تاثیر می پذیرد و روندی غیر معقول را در پیش می گیرد.
عضو شورای عالی بورس اضافه کرد: مطالعات نشان می دهد که در دوره های ۱۰ ساله، بازار سرمایه بیش از دیگر بازارها بازدهی مثبت داشته و سودآوری در اختیار سهامداران قرار داده است، حالا هم سرمایه گذاران با افق بلندمدت می توانند بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارها به دست آورند.
به گزارش کار و درآمد به نقل از ایرنا، شاخص کل در بازار بورس روز گذشته (یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت ماه) ۱۵ هزار و ۵۹۱ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۵۱ هزار واحد رسید.
جلسه ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ۱۳ اردیبهشت ماه برگزار و پیشنهادهای ارائه شده از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، در نهایت همه پیشنهادات ارائه شده برای پشتیبانی از بازار سرمایه با اصلاحات جزیی به تصویب رسیدند.
این پیشنهادات، شامل مواردی همچون واریز ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبیت بازار سرمایه، موافقت با انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه با تضمین دولت، خروج بانک ها و موسسات اعتباری از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید برای پشتیبانی از بازار سرمایه بود.




منبع:

1400/02/20
23:39:07
5.0 / 5
947
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , توسعه , تولید
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است