نماینده یزد در مجلس:

بهره برداری از معادن شن و ماسه رقابتی شود

بهره برداری از معادن شن و ماسه رقابتی شود به گزارش کار و درآمد ایرنا- نماینده مردم یزد و اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه بهره برداری از معادن شن و ماسه در استان متاسفانه همراه با رانت بسیار است، اظهار داشت: باید فعالیت ها با نظارت و دقت، رقابتی و بدون هرگونه دخالت افراد سودجو صورت گیرد.


به گزارش پنجشنبه شب دفتر این نماینده، محمدصالح جوکار در نشستی با مسئولان و فعالان معادن استان ضمن اشاره به ضرورت وجود طرح ساماندهی مباحث معدنی اضافه کرد: در بحث بهره برداری از معادن شن و ماسه رانت های زیادی وجود دارد که اصلا این کار پذیرفته شده نیست.
وی ضمن اشاره به این که در طرح ساماندهی معادن باید بگونه ای اقدام گردد که رانت به صورت کامل از بین برود، افزود: مبحث بعدی در ارتباط با تمدید پروانه های افرادی است که پیش از این مبادرت به اکتشاف یا بهره برداری کردند.
رییس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس یازدهم تصریح کرد: برای از بین رفتن رانت باید علاوه بر این که پرونده این افراد تمدید شود باید اجازه اکتشاف و بهره برداری های جدید به افراد ذی صلاح هم داده شود.
جوکار بیان نمود: به این صورت هم کیفیت محصول بهتر می شود و هم به علت رقابتی شدن کالا، بازار قیمت محصول نهایی که به دست مصرف کننده بخصوص مصرف کنندگان خرد می رسد کاهش قابل توجهی پیدا می کند.
این نماینده مردم استان یزد در مجلس با انتقاد از افزایش بسیار بالای قیمت شن و ماسه در استان اظهار داشت: هم اکنون واقعا شهروندانی که قصد ساخت و ساز دارند و به شن و ماسه نیاز دارند برای تأمین آن به علت هزینه های بالا با مشکل روبرو هستند.
جوکار خاطرنشان کرد: لازم است برنامه زمان بندی در نظر گرفته شود که معادن شن و ماسه در زمان مشخص به سمت اهدافی که برای حفاظت از منابع طبیعی و بهبود وضعیت این صنعت در نظر گرفته شد، حرکت کنند.
رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تصریح کرد: مباحثی هم که در این حوزه دیده می شود حتما باید اجرا شود و به این صورت نباشد مدتی طرحی را اجرا نماییم، بعد از آن، آ بها از آسیاب افتاد، رها شود.
جوکار با اشاره به اینکه در فعالیت معادن نباید به صدور مجوز برای آنها اکتفا کرد، اظهار داشت: لازم است نظارت های مستمر برای انجام دقیق وظایف معادن و شرایط در نظر گرفته برای بهره برداری مجوز داده شود.
از حدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی میتوان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق( ۲ معدن)، سرب و روی مهدی آباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره نمود و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده می شود.
در یزد بیشتر از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و بنابراین چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به علت واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی گوناگونی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.
هم حالا بیشتر از ۱۲ هزار نفر در معادن استان یزد فعالیت دارند.



منبع:

1400/03/21
11:37:51
5.0 / 5
669
تگهای خبر: توسعه , صنعت , كالا , كمیسیون
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است