تناقض سرگیجه آور بیکاری در قم!

تناقض سرگیجه آور بیکاری در قم! کار و درآمد: قم میزان بالای فارغ التحصیلان بیکار در قم در کنار نرخ نسبتا پایین بیکاری در قم تناقضی سرگیجه آور را برای مسئولان و مردم به وجود آورده است.


بیکاری معضل مهم جامعه امروز و جامعه جوان کشور است. معضلی که امروز علاوه بر تورم و مشکلات ناشی از آن، آینده و فکر کردن به آینده را هم برای جوانان ما سخت کرده است.
اما بیکاری در قم مساله ای پیچیده تر است. نرخ بیکاری در قم کمتر از۱۰ درصد است. حتی در دوران اوج مشکلات اقتصادی نیز این آمار بیکاری افزایش شایان توجهی نیافته است. اما در شهری که بیش از ۷۵ هزار دانشجو دارد، مساله بیکاری قشر تحصیلکرده نیز برای خود یک مساله خاص و پیچیده است.
برای یافتن سوالات خود دراین زمینه به سراغ یکی از کارشناسان حوزه کار رفتیم.
مهدی گلپایگانی در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: نظام آموزشی باید هدفمند عمل کند یعنی برمبنای نیاز بازار درشغل های فنی چیده شود تا تمام افراد مشغول به کارهای تخصصی در جامعه متخصص همان کار بوده و تحصیلات عالیه داشته باشند اینطور بیکاری فارغ التحصیلان را نیز نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر این که جوان را باید به سمت رشته ای سوق دهیم که جامعه به آن نیاز دارد اضافه کرد: هم اکنون شغل هایی وجود دارد که بیشتر شاغلان آنها بصورت تجربی کار را یاد گرفته اند که این مساله سبب پایین آمدن کیفیت خدمات می شود؛ وقتی شاغلان علاوه بر کار عملی تحصیلات دانشگاهی هم داشته باشند اساسا کیفیت ارائه آن شغل نیز در جامعه بالا می رود.
گلپایگانی افزود: ضعف دیگر سیستم آموزشی این است که علاوه بر رشته ها، مطالب آموزشی نیز متناسب با نیاز بازار کار نیست؛ این مساله نه فقط در قم بلکه گریبان گیر همه استانهای کشور است. ما درگیر بیکاری فارغ التحصیلان هستیم. این مساله هم حل نمی گردد مگر این که نظام آموزشی منافع جامعه را بیشتر در نظر گرفته و جوانان را به سمت آن هدایت کند.
وی افزود: هم اکنون با وجود زیاد بودن فارغ التحصیلان بیکار، در استان با کمبود نیروی کار مواجه هستیم برای اینکه بیشتر فارغ التحصیلان به دنبال کار در رابطه با رشته تحصیلی شان هستند اما نیاز بازار چیز دیگری است؛ بنده بطور قاطع می توانم بگویم بیکاری زیردیپلم در استان زیر یک درصد است.
گلپایگانی با اشاره به این که اداره کار خودرا از این مسئله جدا ندانسته و در بحث اشتغال جوانان وظیفه هایی دارد عنوان کرد: در همین راستا اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دانشگاه آزاد قم، دانشگاه قم و جهاد دانشگاهی همکاری هایی در جهت برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز بازار دارد.
وی از راه اندازی طرحی با نام طرح "پویش" آگاهی داد و اظهار داشت: این طرح یک توافقنامه سه جانبه میان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دانشگاه آزاد و دستگاه های زیرمجموعه در رابطه با این مسئله است در خصوص این که دانشجویان تحصیل همزمان با اشتغال داشته باشند؛ البته این طرح هنوز بطور کامل تصویب نشده و تاریخ اجرای آن معین نیست.
گلپایگانی با اشاره به طرحی دیگر توضیح داد: طرح دیگر با عنوان طرح کارورزی نیز جهت اشتغال فارغ التحصیلان است بدین صورت که فارع التحصیلان در محیط کار آموزش ببینند اما این آموزش با بیمه و حقوق مختصری همراه باشد تا بعد از مدت زمانی درصورت رضایت کارفرما جذب محیط کار شوند.
وی نتیجه این طرح را ارتقای مهارت افراد و ایجاد زمینه های اشتغال دانست.
گلپایگانی همین طور به کارهای کانون کارآفرینی این اداره اشاره نمود و اظهار داشت: بهترین سفارش به افراد این است که خودشان کارآفرین باشند که البته این امر نیازمند حمایت دستگاه‎‎‎‎‎‎‎‎‎ های مربوطه است؛ اینگونه فرد علاوه بر شاغل شدن، برای اشخاص دیگر هم اشتغال به وجود آورده و به اقتصاد کشور نیز کمک می نماید.




منبع:

1400/09/04
20:56:56
5.0 / 5
682
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار كار
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است