افزایش تقاضا برای مشاغل خدماتی در زمستان گذشته

افزایش تقاضا برای مشاغل خدماتی در زمستان گذشته کار و درآمد: به گزارش کار و درآمد، بررسی سهم اشتغال بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی در زمستان سال قبل نشان داده است که بخش خدمات با ۵۳.۷ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخش های صنعت و کشاورزی در رده های بعد قرار دارند.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، فعالیت اقتصادی به فعالیتی گفته می شود که به تولید کالا یا ارائه ی خدمت منجر شود. این فعالیت گروههای عمده اقتصاد شامل صنعت، کشاورزی و خدمات را دربر می گیرد که در قسمت کشاورزی شامل فعالیتهای در ارتباط با حوزه کشاورزی، شکار، جنگل داری و شیلات است.

بخش صنعت، استخراج معدن، فعالیتهای عمرانی و ساختمان و مواردی از این دست را شامل می شود. بخش خدمات هم فعالیتهایی نظیر عمده فروشی، خرده فروشی، تعمیر وسایل نقلیه موتوری، موتورسیکلت، عرضه کالاهای شخصی و خانگی، فعالیتهای در ارتباط با هتل و رستوران، حمل و نقل، انبارداری، مستغلات، آموزش، بهداشت و مددکاری اجتماعی را دربر می گیرد.

در طول سالهای گذشته بخش عمده اشتغال کشور به سمت مشاغل خدماتی حرکت کرده است به نحوی که مطابق آمارها بیشتر از ۵۰ درصد اشتغال کشور متعلق به بخش خدمات بوده و این امر به گسترش کسب و کارهای خدماتی منجر گردیده است.

بر اساس گزارش اخیر مرکز آمار ایران، بررسی اشتغال در قسمت های عمده اقتصادی نشان داده است که در زمستان ۱۴۰۱، بخش خدمات با ۵۳.۷ درصد بیش­ ترین سهم اشتغال را به خود مختص کرده است. بخش های صنعت با ۳۳.۲ درصد و کشاورزی با ۱۳ درصد در مراتب بعد قرار دارند. این در شرایطی است که در پاییز ۱۴۰۱ سهم اشتغال بخش خدمات ۵۱.۱ درصد و بخش های صنعت و کشاورزی به ترتیب ۳۴.۶ درصد و ۱۴.۳ درصد گزارش شده است که نشان داده است در زمستان سال قبل تقاضا برای فعالیتهای در رابطه با کسب و کارهای خدماتی افزایش داشته و فعالیتهای بخش های کشاورزی و صنعت از روند کاهشی برخوردار بوده است.







از سوی دیگر با عنایت به این که اوج کار کشاورزی در فصول ابتدایی و نیمه نخست سال است، بدیهی است که سهم اشتغالزایی بخش کشاورزی در نیمه دوم سال کاسته شده و بعضی از شاغلین این بخش به سمت و سوی کار در قسمت های صنعت و خدمات روانه شوند.

از نگاه کارشناسان بازار کار مهم ترین دلیل گسترش مشاغل خدماتی صرفنظر از خدماتی بودن اقتصاد کشور، پایین بودن هزینه ایجاد شغل در قسمت خدمات، نبود بروکراسی های دست و پاگیر و تسهیل راه اندازی کسب و کارهای خدماتی است؛ هرچند که مشاغل خدماتی در مقابل بحران های اقتصادی نظیر کرونا از دوام و استمرار لازم برخوردار نیست و به سرعت تحت تأثیر قرار می گیرد.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، امروزه با افزایش تعداد کارجویان، گسترش فضای مجازی و ایجاد ظرفیت های جدید اشتغال در حوزه خدمات کسب و کارهای خدماتی سطح بالایی از اشتغال را به خود مختص کرده است با این وجود کارشناسان تاکید دارند که باید سرمایه گذاری لازم در قسمت های دیگر نظیر گردشگری و آی تی که از ظرفیت های بالای اشتغال برخوردار می باشند و بخش صنعت بخصوص کشاورزی بعنوان پایه استقلال اقتصاد کشور صورت گیرد تا ضمن ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا فرصت های شغلی در این بخش ها شناسایی شده و به تناسب نیاز بازار کار در اختیار کارجویان قرار گیرد.




1402/01/25
12:58:54
5.0 / 5
538
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار كار
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است