چندروز پس از حادثه ابهام ها ادامه دارد

چرا لاشه هواپیمای سقوط كرده زودتر پیدا نشد؟

چرا لاشه هواپیمای سقوط كرده زودتر پیدا نشد؟ كار و درآمد: پرواز تهران به یاسوج شركت هواپیمایی آسمان كه بامداد روز ۲۹ بهمن در حوالی شهر سمیرم استان اصفهان از رادار محو شد، جدیدترین حادثه ای بود كه در آن بیش از ۶۰ نفر از سرنشینان یك هواپیمای ایرانی جان خویش را از دست دادند. هواپیمایی كه بعد از چند روز تجسس سرانجام لاشه اش پیش از ظهر امروز پیدا شد.



به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، از دقایقی بعد از وقوع حادثه گمانه زنی ها به این سمت رفت كه احیانا هواپیمای ATR شركت آسمان در رشته كوه های دنا به كوه برخورد كرده و لاشه آن باید در ارتفاعات این رشته كوه پیدا شود.

با وجود موقعیت تقریبی هواپیما شرایط خاص جوی و سقوط هواپیما در ارتفاع سبب شد كه چند روز زمان نیاز باشد تا با حضور خیلی از نهادهای كشور امكان دسترسی به موقعیت هوایی این هواپیما به وجود بیاید.

در شرایطی كه با عنایت به پیش بینی اوضاع این چنینی صنعت هوایی جهان از سال ها قبل برای موقعیت هایی شبیه به حادثه اخیر پیش بینی هایی انجام داده است، در كنار موقعیت دقیق هواپیما در رادار كه البته در حادثه اخیر با عنایت به قطع ارتباط امكان موقعیت یابی دقیق را از بین برده بود، كلیه هواپیماهای مسافربری مجهز به یك سیستم سینگال دهنده به نام ELT هستند كه در زمان حادثه و اتفاق های ناگوار برای هواپیما فعال می شوند. این سیستم كه با هدف ارسال موقعیت دقیق سانحه به وجود آمده برای هواپیما بعد از حادثه فعال می شود، مرتبط با هواپیمای آسمان كاری از پیش نبرده تا جایی كه خیلی از ابهام ها به این سمت رفت كه شاید هواپیمای سقوط كرده فاقد این سیستم بوده است. موضوعی كه مسئولان سازمان هواپیمایی كشوری آن را رد كرده اند. طبق اعلام این سازمان نه تنها هواپیمای سقوط كرده به این سیستم مجهز بوده كه حتی پیش از پرواز هم وضعیت آن چك شده و هواپیما مشكلی برای پرواز نداشته است.
معاون سازمان هواپیمایی با اشاره به اینكه ELT هواپیمای ATR در حین سانحه عمل نكرده است، گفته است كه این عدم كارایی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. معمولاً در دنیا ELT ها در ۴۰ تا ۶۰ درصد سوانح هوایی عمل نمی كنند كه دلایل متفاوت فنی دارد كه در این باره می توان به نوع حادثه، محل وقوع حادثه، شدت ضربه وارد شده به هواپیما و غیره اشاره نمود. ضمن آنكه ممكن است خود سیستم ELT عیب فنی داشته باشد و یا اینكه ماهواره تجسس و نجات سیگنال های ELT را دریافت نكرده باشد.

به دنبال تایید وجود این سیستم در هواپیمای مذكور به نظر می رسد باید دلایل این مورد را به صورت دقیق بررسی كرد.

علیرضا منظری معاون سابق سازمان هواپیمایی كشوری در گفت وگو با ایسنا درباره این سیستم اظهار داشت كه انتشار سیگنال و ارسال آن به ماهواره های موجود در محل اصلی ترین كارایی سیستم ELT است. از این رو در وهله اول باید اعلام نمود كه این مسئله هیچ ارتباطی با فرودگاه ندارد و تنها مرتبط با فرستنده ای است كه در هواپیماهای مسافربری فعال می شوند.

به گفته وی در مورد هواپیمایی كه به تازگی سانحه دیده هم نصب این سیستم قطعی به نظر می رسد اما اینكه چرا این سیستم راداری فعال نشده و بعد از چند روز امكان ارسال اطلاعات دقیق را پیدا نكرده است، مربوط به بررسی لاشه هواپیما و ارزیابی دقیق از موقعیت آن است.

در طول روزهای گذشته گمانه زنی هایی هم در این رابطه مطرح شده بود كه شاید این هواپیمای شركت آسمان از سیستم ELT بی بهره بوده كه اظهارات مقامات سازمان هواپیمایی كشوری این مورد را رد می كند. در كنار آن بحث هایی هم در این رابطه مطرح بود كه شاید در زمان ارسال اطلاعات ماهواره ای برای دریافت این سینگال فعال نبوده كه به نظر می رسد سه روز بعد از این حادثه این فرضیه هم چندان با واقعیت سازگار نیست. عدم اطلاع رسانی از جانب خلبان مرتبط با شرایط بحرانی هواپیما پیش از سقوط هم یكی دیگر از فرضیه هایی است كه به این نتیجه می رسد كه شاید سیستم ELT هواپیما فعال نشده است كه البته با عنایت به توضیحات كارشناسان این صنعت این رادار بعد از ضربه یا حادثه ای كه برای هواپیما به وجود می آید، به صورت خودكار فعال می گردد.

با رد تمام فرضیه های ابتدایی مطرح شده مرتبط با دلیل فعال نشدن سیستمی كه وظیفه اش مشخص كردن موقعیت دقیق هواپیمای حادثه دیده است، به نظر می رسد همچنان پاسخ های اصلی در كوه های دنا و بعد از پیدا شدن قطعات مختلف هواپیما همچون جعبه سیاه خواهد بود. موضوعی كه یافتن آن چند روز زمان برده و شاید ارزیابی دقیق از اطلاعاتش لااقل به چند ماه زمان احتیاج داشته باشد.




1396/12/01
16:40:09
5.0 / 5
4706
تگهای خبر: پرواز , سازمان , شركت
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است