یك كارشناس بازار كار اعلام كرد

وجود ۶۰۰۰ شغل جدید در كشور

وجود ۶۰۰۰ شغل جدید در كشور به گزارش كار و درآمد یك كارشناس بازار كار بازبینی و اصلاح طرح طبقه بندی مشاغل را خواهان شد و اظهار داشت: طرح طبقه بندی مشاغل باید در كارگاه های كمتر از ۵۰ نفر هم توسعه یابد. از آن گذشته مشاغل زیادی در كشور تعریف شدند و الان نزدیك به 6000 شغل جدید در كشور داریم كه نسبت به آنچه در طرح طبقه بندی تعریف شده، دو برابر شده است؛ بنابراین باید طرح طبقه بندی مشاغل با تاكید بر شرایط جدید بازار كار و نیازمندی های بازار تعریف شود.



حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا، با ارزیابی طرح طبقه بندی مشاغل در كشور اظهار نمود: یكی از اصلاحات لازم برای افزایش دستمزد نیروی كار در كشور این است كه طرح طبقه بندی مشاغل و همینطور خود قانون كار را اصلاح نماییم.

وقتی دستمزد كارگران پایین است با نوسانات و تحولاتی كه در حوزه اقتصاد اتفاق می افتد امكان حمایت های جدی از نیروی كار در كشور وجود ندارد و طی چند سال قبل به این تجربه رسیده ایم كه نتوانستیم از كارگران به درستی حمایت نماییم.

طبقه بندی مشاغل نیازمند اصلاح است

وی در توضیح دلیل اصلاح طرح طبقه بندی مشاغل اظهار داشت: طرح طبقه بندی مشاغل نیازمند اصلاح است چون در گذشته تصویب شده است. از آن گذشته مشاغل زیادی در كشور تعریف شدند و الان نزدیك به 6000 شغل جدید در كشور داریم كه نسبت به آنچه در طرح طبقه بندی تعریف شده دو برابر شده است؛ بنابراین نیازمند این هستیم كه طرح طبقه بندی مشاغل با تاكید بر شرایط جدید بازار كار و نیازمندی های بازار تعریف شود. از طرفی در بحث گروه پایه و تخصیص حقوق و دستمزد به افراد در طرح طبقه بندی مشاغل هم باید بازبینی صورت گیرد، چون با وجود آنكه طرح طبقه بندی مشاغل در بسیاری از كارگاهها اجرا می شود، مزد كارگر پایین است و نشان داده است كه این گروه پایه ها و ضرایب آنها باید بازبینی شود.

طبقه بندی مشاغل در كارگاه های زیر ۵۰ نفر هم اجرا شود

این كارشناس بازار كار افزود: قانونگذار ملزم كرده طبقه بندی در كارگاه هایی كه بالای ۵۰ نفر كارگر دارد به اجرا در آید در صورتیكه معتقدم این كار سبب می شود حقوق بخش زیادی از كارگران در كشور تضییع شود و ناچارا حداقل ها را بگیرند كه از این جهت در بحث بازرسی و نظارتها هم گرفتار مشكلات جدی می شویم.

حاج اسماعیلی با اشاره به اینكه طبقه بندی مشاغل باید در كارگاه های كمتر از ۵۰ نفر هم توسعه یابد، اضافه كرد: هم اكنون بسیاری از كارگاه های تخصصی، كارگاه های كوچك، استارت آپ ها و شركت های دانش بنیان امكان دارد نیروی كارشان كم باشد ولی گردش مالی بالایی دارند و حقوق آنها به اندازه بهره وری و فعالیتی كه در این كارگاه ها و شركت ها انجام می دهند تصحیح می شود. این امر نشان داده است كه به علت وجود و فعالیت شركت های دانش بنیانی كه در چند سال قبل به كشور اضافه شدند و عموما شركت های كوچكی هستند كه امكان دارد نیروهای كارشان كم باشد، در دایره شمول كارگاه هایی كه حتما باید ۵۰ نفر كارگر داشته باشند قرار نگیرند و از این جهت حقوق شان تضییع شود؛ ازاین رو تاكید ما بازبینی جدی در طرح طبقه بندی مشاغل و در عین حال قانون كار است.

به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، بر مبنای قانون كار، طرح طبقه بندی مشاغل در تمام كارگاه های مشمول قانون كار لازم الاجراست و همه قراردادهای كار شامل موقت، دائمی و فصلی را شامل می شود. كارفرمایان موظفند با همكاری كمیته طبقه بندی مشاغل كارگاه یا موسسات ذیصلاح طرح، نسبت به تهیه طرح طبقه بندی مشاغل اقدام نمایند.

به باعث ماده ۴۸ قانون كار به منظور پیشگیری از بهره كشی از كار دیگری، نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل كارگری در كشور باید توسط وزارت كار تهیه و به مرحله اجرا درآید.




1398/07/08
14:23:59
5.0 / 5
4363
تگهای خبر: اقتصاد , بازار كار , توسعه , حقوق
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است