یك كارشناس مطرح كرد

طولانی شدن مجوز كسب و كار به زیان كارآفرینان!

طولانی شدن مجوز كسب و كار به زیان كارآفرینان! به گزارش كار و درآمد یك كارشناس حوزه كار اعتقاد دارد ایران در رتبه جهانی كسب و كار از خیلی از كشورهای دنیا موقعیت بهتری دارد ولی بعضی سیاست ها و موازی كاری ها مانع تحقق این هدف می شود. به قول وی، صادرات غیرنفتی، جلب سرمایه گذاری خارجی و اصلاح سیاستهای بانكی می تواند در ارتقای رتبه ایران موثر واقع شود.



علیرضا حیدری در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه در بحث فضای كسب و كار با اشكالات گوناگونی روبه رو هستیم و هیات مقررات زدایی به نتیجه نمی رسد، اظهار داشت: در شرایطی كه نمی توانیم مجوزها را تسهیل نماییم و توفیقی در این عرصه نداشته ایم بهتر است از تجربیات بین المللی و دانش فنی در این قضیه استفاده نماییم.

وی اضافه كرد: چرا فكر می نماییم باید از آزمون و خطا به هر چیزی برسیم؟ امكان دارد در این فاصله كلی هزینه نماییم و به هدف نرسیم بنابر این به نظر می آید كه استفاده از دانش فنی در جهان و سازمان های بین المللی كه این دانش فنی را ذخیره كرده اند در ارتباط با بهبود فضای كسب و كار كشور و كاهش قوانین و مقررات زائد بتواند موثر باشد.

استفاده از تجربیات بین المللی در ارتقای رتبه جهانی كسب و كار

این كارشناس حوزه كار افزود: با اینكه همكاریهای بین المللی ما در این زمینه و كمكهای فنی قدمت چندانی ندارد ولی می تواند سرعت كار را بیشتر و ضریب خطا را كم كند و با كاهش ملموس هزینه ها ما را به اهداف مورد نظر برساند.

حیدری با اشاره به كمك های فنی جهانی اظهار داشت: در همه حوزه ها این كمكهای فنی وجود دارد و سازمانهای گوناگونی در حوزه منطقه ای و بین المللی هستند كه می توانند این كمكها را در اختیار ما قرار بدهند تا از آن بهره مند شویم.

به گفته وی در شرایطی كه خیلی از كشورها به لحاظ صنعتی پیشرفت كرده اند باید از ظرفیتهای بالقوه موجود استفاده نماییم تا این فاصله ها به سرعت طی شود.

این كارشناس حوزه كار درباره تاخیر در صدور مجوزهای كسب و كار و ضرر و زیان وارده به كارآفرینان و تولیدگران اظهار داشت: گاها مشاهده شده كه كالایی به علت تاخیر یا طولانی شدن فرآیند صدور مجوز نتوانسته به ثبت برسد یا تا گرفتن مجوز، فرد یا شركت دیگری آن محصول را به ثبت رسانده و باعث وارد آمدن خسارات فراوان به كارآفرین اول شده است.

طولانی شدن مجوز كسب و كار به زیان كارآفرینان

حیدری افزود: به این مسئله در اقتصاد هزینه مبادله گفته می شود و مفهوم اش این است كه كاری را كه می توانیم بموقع به سرانجام برسانیم و از نتایج آن بهره مند شویم به علت طولانی شدن دریافت مجوز و سنگ اندازی های بسیار با تاخیر به جریان بیاندازیم و از انتفاع بیرون برود.

وی در بخش دیگری از گفتگو درباره رتبه جهانی كسب و كار ایران اظهار داشت: این رتبه متاثر از چند شاخص است و برخی كارهایی كه در عرصه روابط بین المللی در حوزه امور مالی و گمركی و بورس صورت می دهیم این شاخص ها را جابه جا می كند؛ بنابر این ارتقای رتبه ما به منزله بهبود وضع اقتصادی نیست چون امسال رشد منفی داشتیم.

حیدری اضافه كرد: با عنایت به محدودیتهایی كه در بحث شاخص رشد اقتصادی برای ما بوجود آمده خصوصا در حوزه نفت كه تأثیر قابل توجهی در اقتصاد ما دارد بالا رفتن رتبه جهانی كسب و كار ایران نمی تواند به این مفهوم باشد كه فضای كسب و كار بهتر شده است.

این كارشناس حوزه كار خاطرنشان كرد: معتقدم برخی سیاست ها در حوزه مالیات یا گمرك اثرگذار بوده و تحولاتی را به دنبال داشته است ولی باید ببینیم كه در كدام بخشها شاخصها مثبت شده كه رتبه ما كمی تغییر كرده است.

وی با اشاره به رتبه كشورهایی نظیر هنگ كنگ در گزارش بانك جهانی، اظهار نمود: كشور ما از كشورهایی كه در رنكینگ اقتصادهای دنیا رتبه های بالا را به خود اختصاص داده اند وضعیت بهتر و شایستگی بیشتری دارد ولی برخی سیاستها و موازی كاریها مانع رسیدن به این هدف می شود ولی اگر بتوانیم این رتبه را بهبود ببخشیم می تواند مسیر شكوفایی اقتصاد ایران را هموار كند.

به گفته حیدری صادرات غیرنفتی، جلب سرمایه گذاری خارجی و اصلاح سیاستهای بانكی می تواند در ارتقای رتبه ایران موثر واقع شود.

به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، در حالیكه ایران سال قبل در شاخص جهانی سهولت كسب و كار رتبه ۱۲۸ را به خود اختصاص داده بود، تازه ترین گزارش بانك جهانی درباره بهبود فضای كسب و كار از ارتقای جایگاه ایران با یك پله صعود حكایت دارد. به اعتقاد كارشناسان، جزیره ای عمل كردن دستگاه ها و نبود عزم و اراده برای تغییر فرآیند كسب و كار و كاهش زمان صدور مجوز سبب شده تا فضای كسب و كار در كشور نه تنها بهبود نیابد بلكه مشكلاتی را برای صاحبان كسب و كار ایجاد كند. ضرورت اصلاح فضای كسب و كار، حذف موازی كاریهای غلط و برداشته شدن انحصار و موانع كار همچون مواردی است كه همواره در بیانات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به آنها تاكید گردیده است.




1398/08/17
17:10:45
5.0 / 5
4325
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تولید , سازمان
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است