كاربردی شدن فیلتر، رنگ و شیشه های نانویی در شركت های هواپیمایی داخلی

كاربردی شدن فیلتر، رنگ و شیشه های نانویی در شركت های هواپیمایی داخلی كار و درآمد: به منظور ارتقای كیفیت عملكرد بدنه هواپیما و آشیانه هواپیماها، بتازگی شركت های هواپیمایی چون زاگرس و ماهان مبادرت به بهره برداری از دستاوردهای علمی فناوری نانو برای رفع نیازهای خود كرده اند و رنگ های نانویی برای بدنه هواپیما، شیشه های نانویی هواپیما و كف پوش های آشیانه هواپیما همچون محصولاتی هستند كه از نانو برای كمك به صنعت هوایی در شرایط تحریم استفاده شده است.


به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، صنعت هوایی همچون صنایعی است كه فناوری های پیشرفته در آن نقش بسیار مهمی دارد؛ بدین جهت شركت های ایرانی فعال در حوزه صنعت هوایی تلاش دارند تا از فناوری نانو برای ارتقای این صنعت استفاده كنند.
هواپیمایی زاگرس یكی از شركت هایی است كه از فناوری بومی ایرانی برای تامین نیازهای خود بهره برده است. رنگ استفاده شده در بدنه هواپیما باید قابلیت كافی برای مقاومت در مقابل عوامل شیمیایی مانند روغن هیدرولیك (اسكایدرول) استفاده شده در بخش ­های مختلف هواپیما مانند قطعات موتور را نیز فراهم كند؛ چونكه در صورت نشتی این روغن و تماس با بدنه هواپیما و انحلال رنگ بدنه، مشكلاتی در عملكرد هواپیما ایجاد می شود؛ بدین جهت امروزه، استفاده از نانوذرات به منظور بهبود ویسكوزیته و عدم شره شدن رنگ اعمالی بر روی بدنه، راهكاری مهم در افزایش كیفیت پوشش ­دهی هواپیما است.
هواپیمایی زاگرس و ماهان نیز برای رنگ آمیزی بدنه هواپیما مبادرت به خرید رنگ های نانویی از یكی از شركت های تولیدكننده نانو پوشش كرده است. این رنگ ها كه تاییدیه سازمان هواپیمایی كشور را دریافت كرده، ضداسكایدرول و دارای چسبندگی زیاد به زیرلایه است. انعطاف پذیری و خواص مكانیكی مناسب و مقاومت شیمیایی بالا در مقابل موادی مانند روغن اسكایدرول از دیگر خواص این رنگ به حساب می آید.
علاوه بر آن، یكی دیگر از شركت های تولیدكننده رنگ های نانویی نیز رنگ های ویژه ای برای رنگ آمیزی بدنه هواپیما تولید كرده است. این شركت رنگ های نانویی برای صنعت هوایی تولید و به شركت هایی نظیر هسا اصفهان، سها، هوانیروز و پنها عرضه می كند.
هواپیمایی ماهان نیز اخیرا از فیلترهای نانویی ایرانی بهره برده است. یكی از شركت های فناور كه قبل از این سابقه تولید فیلتر برای بخش نیروگاهی و راه آهن را دارد، با همكاری شركت هواپیمایی ماهان، فیلتر سقفی مورد استفاده در هواپیمای ایرباس را تولید كرده و در اختیار این شركت قرار داده است. به سبب هزینه بالا و شرایط سخت واردات فیلتر هواپیما از خارج از كشور، شركت هواپیمایی ماهان با تمركز در بومی كردن اقلام مصرفی، به كمك این شركت موفق به تامین فیلترهای سقفی هواپیمای سری ایرباس شده است.
این فیلترها با استفاده از فناوری نانو ساخته شده و نسبت به فیلترهای مشابه فاقد پوشش نانویی، از عملكرد بالاتری برخوردار می باشند.
یكی دیگر از شركت ها نیز مبادرت به تولید شیشه های نانویی جهت استفاده در هواپیماهای داخلی كرده است. هواپیماهای C۱۳۰، بوئینگ ۷۰۷، فوكر ۵۰، فوكر ۲۷ و فوكر ۱۰۰ همچون هواپیماهایی هستند كه از نانو محصولات این شركت استفاده می نمایند. این پژوهشگران هم اكنون مطالعه بر روی ساخت شیشه های نانویی جهت استفاده در هواپیماهای ایرباس را در دستور كار دارند.
علاوه بر هواپیماها، آشیانه های هواپیماها نیز نیاز به ارتقای كیفیت دارند؛ بدین جهت صنایع هوایی یاعلی اصفهان مبادرت به استفاده از نانورنگ ترافیكی یكی از شركت های نانویی كرده است. این پوشش در آشیانه هواپیما مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده از این رنگ ها سبب دوام بیشتر سازه ها شده است. همین طور استفاده از رنگ های نانویی منجر به كاهش چشم گیر تعداد دفعات رنگ آمیزی در آشیانه هواپیما شده و در نتیجه هزینه های سالانه در صنایع هوایی را كاهش داده است.
اخیرا شركت مهندسی تعمیرات هواپیمایی فارسكو برای حل مشكل فرسایش كف آشیانه هواپیما از كف پوش نانویی یكی دیگر از شركت های فناور بهره برده است. این كف پوش نانویی در مقابل یخ زدگی مقاوم بوده، شوك حرارتی بالا را تحمل كرده، در مقابل لغزش در سطوح خیس و روغن مقاومت می كند، استواری قابل توجهی در مقابل ترك و فرسایش داشته و همین طور سرعت نصب و ترمیم بالایی دارد.
این كف پوش های آشیانه هواپیما در مقابل كاربری های سنگین مقاومت قابل توجهی از خود به معرض نمایش گذاشته و ایمنی پرواز را می افزایند. در مجموع استفاده از این كفپوش های نانویی از تخریب كف سازه جلوگیری می كند.
با عنایت به جذابیت های صنعت هوایی، تحقیق و توسعه در این عرصه ادامه دارد و شركت های مختلف دیگری به دنبال استفاده از فناوری نانو برای پاسخ دهی به چالش های صنعت هوایی هستند، به شكلی كه یكی از شركت ها اخیرا روكش های هواپیما با خاصیت آب گریزی را در مقیاس آزمایشگاهی تولید كرده است. ماحصل این تلاش ها می تواند به ارتقای بیشتر صنعت هوایی با فناوری نانو منجر شود.




منبع:

1398/10/02
23:43:24
5.0 / 5
4644
تگهای خبر: پرواز , توسعه , تولید , سازمان
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است