معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:

تنفس یك ساله برای تسهیلات گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد شد

تنفس یك ساله برای تسهیلات گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد شد به گزارش كار و درآمد معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: پیشنهاد تنفس یك ساله برای استمهال وام های دریافتی در حوزه گردشگری و صنایع دستی به معاون اول رئیس جمهور داده شد.


به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد امید ـ معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در كارگروه روستایی و عشایری ستاد مدیریت كرونا كه ۲۵ فروردین ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار داشت: با عنایت به شرایط كنونی روستاها و وضع عشایر كشور باید تبعات اجتماعی و اقتصادی شیوع كرونا بررسی و در این حوزه تصمیم گیری و درباره ابعاد اقتصادی برنامه ریزی شود، به این منظور جلسه كارگروه روستایی و عشایری ستاد مدیریت كرونا برگزار گردید تا دستگاه های مختلف گزارش هایی درباره اقداماتی كه در زمان شیوع كرونا انجام دادند، ارائه نمایند و پیشنهادهای خویش را برای جبران خسارت كسب وكارها در روستاها عرضه كنند.
وی افزود: پیشنهادهای سازنده و خوبی توسط معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان شد و در دستور كار دولت و ستاد مركزی مدیریت كرونا قرارگرفته است ما هم این پیشنهادها را پیگیری می نماییم.

درخواست از معاون اول رئیس جمهور:

تنفس یك ساله برای تسهیلات گردشگری و صنایع دستی
ساسان تاجگردون ـ معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در ادامه این سخنان اظهار داشت: هرچند دولت چند بسته حمایتی شامل تعویق سه ماهه پرداخت اقساط تسهیلات، مالیات، بیمه تأمین اجتماعی كارفرمایان و حامل های انرژی برای صنایع دستی و تأسیسات گردشگری اختصاص داد و كاركرد خوبی هم داشت اما در نامه ای كه به دكتر اسحاق جهانگیری نوشتیم، تقاضا كردیم تا در مورد استمهال وام های دریافتی در حوزه گردشگری و صنایع دستی تنفس یك ساله اعلام نماید.
او افزود: همان گونه كه می دانید بخش عمده ای از حوزه های روستایی و عشایری در حوزه وزارتخانه قرار دارد و افراد متفاوتی در بخش اقتصادی آن فعال می باشند، به علت شرایط خاصی كه عموماً به علت فاصله گذاری اجتماعی اتفاق افتاده سبب شده تا به تبع آن زنجیره تولید در این بخش بخصوص تولیدات صنایع دستی صدمه ببیند و فروش بازار هم در این شرایط با بحران روبرو شود، در نتیجه شاهد كاهش تقاضای مصرف بودیم كه در جامعه برای تمام صنوف اقتصادی اتفاق افتاده است.
تاجگردون اضافه كرد: سه سال پیش دولت با نگاهی كه در زمینهٔ پشتیبانی از بخش های اشتغال روستایی و عشایر داشت توانست با كاركرد مناسب خود بخش عمده ای از جمعیت این جامعه اثرگذار اقتصادی را خوب مدیریت كند. تسهیلاتی با نرخ بهره كم به متقاضیان اختصاص داد حالا كه به شرایط تولید رسیده است با شیوع كرونا بخشی از تولیدات آنها قابل فروش نیست و بیشتر گرفتار بحران اقتصادی شدند.
وی اظهار داشت: تقاضای این وزارتخانه را در مورد ایجاد تنفس یك ساله برای استمهال وام گیرندگان در بخش های مختلف چه در حوزه اشتغال روستایی و چه در سایر بخش ها به شكل مكتوب عرضه كردم. همینطور تقاضای تسهیلات بلاعوض شده است.
معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه كرد: سهم درآمد خانوار روستایی یك دوم درآمد شهری بوده و به تبع آن متأسفانه سهم نرخ تورم هم بالاتر از نرخ تورم شهری است، این مورد به این معنا است كه اقتصاد و معیشت در روستا به علل مختلف گرفتار بحران بوده و با انتشار كرونا هم این مشكلات مضاعف شده است.
تاجگردون اظهار نمود: دولت توجه ویژه ای برای استمهال وام ها دارد و ۷۵۰ هزار میلیارد ریال برای خسارت كسب وكارهایی كه از شیوع كرونا صدمه دیدند، اختصاص داد خوشبختانه رویكرد مناسبی است برای اشتغالی كه سه ماهه به خواب رفته است. اما باید تسهیلات بگونه ای اختصاص یابد تا حداقل خسارت های فعالان اقتصادی تأمین و جبران شود. تبصره ۱۸ هم مسیر خویش را طی می كند.
وی ادامه داد: ما منتظریم ببینیم وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در سران سه قوه در چارچوب كسب وكارها پرخطر و كم خطر، چه میزان سهم برای صنوف مختلف همچون صنایع دستی و گردشگری تعیین می كند. به صورت یقین سیستم كارا برای این بحث احیا می شود اما اساسا مردم با همبستگی كه دارند از این بحران عبور می كنند. البته ما باید شرایط لازم را برای عبور از كرونا آماده و از همین حالا مدیریت نماییم اما مهم ترین مبحث تحریك تقاضاست.
معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تحریك تقاضا، اظهار داشت: از مدیران ارشد تقاضا دارم تا این مورد را در تصمیم گیری های ملی لحاظ كنند، بدون شك معیشت خیلی از فعالان اقتصادی براثر رفت وآمد مردم در بخش های مختلف جغرافیایی تأمین می شود و زنجیره تولید احتیاج به حمایت همه جانبه دارد. دولت در یك فرصت مناسب باید ادارات را تعطیل كند تا برای تمام اقشار مختلف امكان سفر فراهم گردد. همینطور وام های ارزان قیمت در چارچوب سفر كارت اختصاص دهد.
تاجگردون اضافه كرد: حتما جامعه روستایی و عشایری پس از كرونا، فضا را مدیریت می كنند و بوم گردی های هم فعال و سهم بسیاری در حوزه اشتغال روستا و عشایر خواهند داشت.

وام ۱۲ درصد انگیزه ایجاد نمی كند

از محل قانون اشتغال پایدار روستایی فكری شود
اصغر نورالله زاده ـ مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید ـ در ادامهگفت: در سال های ۹۷ و ۹۸ در حوزه گردشگری، بوم گردی و صنایع دستی ۳۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به مناطق روستایی پرداخت كردیم، در مجموع ۳۰ هزار میلیارد ریال در حوزه روستایی به آنها اختصاص داده شد.
او افزود: این سه ماهی كه استمهال پرداخت اقساط تعویق افتاد، علیرغم این كه خیلی از رسته ها مشمول این طرح نبودند، تصمیم گرفتیم شامل تمام اقساط شود. به این منظور ۴۵۰۰ میلیارد ریال موجودی تحت تاثیر این تعویق قرار گرفت.
نورالله زاده اظهار داشت: برای تحریك تقاضا دو كار می توان انجام داد. بهرحال تصمیماتی كه دولت در ارتباط با عرضه تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد گرفته تا از بخش تولید حمایت كند، انگیزه زیادی ایجاد نخواهد كرد به این منظور پیشنهاد می كنم از محل قانون اشتغال پایدار روستایی برای این كسب وكارها فكری شود و اگر احتیاج به آئین نامه دارد، تدوین شود.
او اضافه كرد: برای تحریك تقاضا باید فروش اعتباری محصولات را بخصوص در حوزه صنایع دستی راه اندازی نماییم.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید اظهار نمود: برای تحریك تقاضا باید فروش اعتباری محصولات را بخصوص در حوزه صنایع دستی راه اندازی نماییم تا اگر تولیدكنندگان محصولاتی دارند كه در گذشته تولیدشده و امكان فروش آن هم اكنون نیست، فروش اعتباری درست نماییم و مسؤولیت وصول آن هم با ما باشد و مابعد آنرا از خریدار را دریافت می نماییم. حتی بعضی ها آمادگی دارند محصولات خویش را به شكل اقساطی بفروشند اما نمی دانند از چه راهی باید این كار را انجام دهند.
وی افزود: یكی دیگر از طریق های تحریك تقاضا ایجاد یك خط اعتباری از محل قانون اشتغال پایدار روستایی است تا بتوانیم یك درصدی از آنرا برای خرید محصولات روستاییان اختصاص دهیم. متقاضیان از واحدهای تولیدی روستایی محصول موردنظر خویش را می خرند و ما یك خط اعتباری برای پرداخت آنها اختصاص می دهیم تا تحریك تقاضا ایجاد نماییم.

۹ میلیارد ریال كمك بلاعوض برای صنایع دستی
فرهاد غلامعلی فلاح ـ سرپرست دفتر آموزش و پشتیبانی از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ درباره اقدامات انجام شده در معاونت صنایع دستی برای پیشگیری از شیوع كرونا اظهار داشت: تمام كارگاه های صنایع دستی را ضدعفونی كردیم و اقلام بهداشتی مورد نیاز آنها را در حد توان خود میان آنها توزیع كردیم و پروتكل های بهداشتی هم برای آنها ارسال شد. همینطور بازارچه های صنایع دستی كه احتمال خطر بیشتری داشتند تعطیل و میزان خسارت روستایی و شهری را بررسی كردیم.
او اضافه كرد: خوشبختانه با پیگیری های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون سرمایه گذاری و امور مجلس ۶۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات برای جبران خسارت در بخش صنایع دستی اختصاص داده شد كه به امید خدا در ایام آینده عملیاتی می شود با استانداری های مختلف برای اعلام خسارت هایشان مكاتبه كردیم.
فلاح افزود: برخی از كارگاه های تولید صنایع دستی روستایی خط تولید خودشان را به تولید ماسك اختصاص دادند و برای پشتیبانی از آنها كمپین عیدانه مجازی صنایع دستی را به شكل آنلاین راه اندازی كردیم تا هنرمندان شهری و روستایی بتوانند محصولات خویش را در این كمپین بفروشند البته بازخوردهای خوبی هم داشت.
سرپرست دفتر آموزش و پشتیبانی از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در یك اقدام فوری برای كارگاه های صنایع دستی روستایی كه با مشكل زیادی روبرو بودند با حمایت دكتر مونسان توانستیم از نیمه دوم اسفند سال ۹۸ تا ۲۴ فروردین ۹۹ حدود ۹ میلیارد ریال كمك بلاعوض جذب نماییم.
وی ادامه داد: كارگاه های صنایع دستی روستایی با عنایت به وسع مالی خود احتیاج به حمایت ویژه دارند و تقاضا داریم ما را در كمك رسانی به این كارگاه ها كمك كنید.

گردشگری شاید تا نوروز ۱۴۰۰ پا نگیرد
لیلا اژدری ـ مدیركل دفتر همكاری و توافق های گردشگری ـ در ادامه این نشست اظهار داشت: بوم گردی ها در صنعت توریسم جزء مشاغل نوپا هستند. اولین مجوزها جهت راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در سال ۹۳ صادر شد، این واحدها مكمل مشاغل اصلی روستایی هستند و احتیاج به حمایت ویژه دارند تا به اقتصاد و رونق روستا كمك كنند.
او افزود: حدود ۲۲۶۳ واحد بوم گردی در سرتاسر كشور داریم كه استان اصفهان با ۴۵۳ واحد در این مورد پیشتاز است و استان های كرمان و آذربایجان شرقی در رتبه های دوم و سوم قرار دارد.
اژدری اظهار نمود: با عنایت به این كه گردشگری بر پایه حركت قرار دارد و خدمات در محل عرضه می شود. با افقی كه سازمان بهداشت جهانی عرضه می دهد و با پیشبینی های سازمان جهانی گردشگری و بررسی هایی كه خودمان انجام دادیم در خوش بینانه ترین حالت، شیوع كرونا تا خرداد كاسته می شود، در نهایت با این شرایط، واحدهای گردشگری بتوانند برای نوروز سال آینده برنامه ریزی كنند به این منظور نیاز است به آنها كمك نماییم.



1399/01/26
18:47:18
5.0 / 5
3218
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , اشتغال , اقتصاد
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است