چهاربسته حمایتی برای كسب و كارهای صدمه دیده از كرونا

چهاربسته حمایتی برای كسب و كارهای صدمه دیده از كرونا كار و درآمد چهاربسته حمایتی برای كسب و كارهای صدمه دیده از كرونا


به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، مطالعه ۵۴ کشور جهان نشان داده است که بیشتر از ۸۵ درصد سیاست های حمایتی دولت ها در چارچوب سیاست های مالی و تنها ۲۵ درصد در چارچوب سیاست های پولی بوده است.
عیسی منصوری معاون اشتغال وزیر کار، در گزارشی به ارزیابی شیوه های پشتیبانی از کسب وکارهای صدمه دیده پرداخته و با اشاره به تجربه سیاست های متنوع و ترکیبی خیلی از کشورهای جهان در این خصوص می گوید: در ایران سیاست گذار با ترکیب کلی گروه های هدف به پشتیبانی از اقشار مختلف پرداخته اما بیشترین تمرکز خویش را شاغلان تأمین اجتماعی و افراد نیازمند حمایت بیشتر و در معرض ریزش معطوف کرده است این در شرایطی است که دولت با پرداخت یارانه معیشتی، بخش اعظمی از خانوارهای ایرانی را به صورت مستقیم مورد حمایت قرار داده است.

پیش بینی بسته های حمایتی پساکرونایی
وی می گوید: با برآورد احتمالی ریزش شیوع ویروس کرونا، کسب وکارها امکان دارد از اواسط اسفند سال جاری باردیگر توان بازیابی داشته باشند که از این جهت نیازمند پیشبینی بسته های حمایتی پساکرونایی هستند.
به گفته منصوری، دولت بعد از انتشار کرونا از اوایل اسفند سال قبل تابحال در چارچوب سیاست های حمایتی و چهار ابزار حمایتی «پرداخت تسهیلات»، «بیمه بیکاری»، «مشوق بیمه کارفرمایی» و «یارانه دستمزد» به پشتیبانی از کسب وکارها پرداخته است.
به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، برآورد وضعیت پرداخت تسهیلات کرونایی در ایران نشان داده است که از مجموع ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع پیشبینی شده، تنها ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان (معادل ۵۷ درصد) پرونده به دستگاه های اجرایی رسیده و بعد از طی فرآیندهای اداری و معرفی به بانکها در نهایت تنها ۴۵۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به کسب وکارها پرداخت شده است.

ارسال ۵۰۸ هزار پرونده و پرداخت وام به ۲۳۸ هزار واحد
مطابق آمار وزارت کار از مجموع ۳، ۷۶ میلیون واحد مشمول دریافت تسهیلات کرونایی، ۷۰۴ هزار واحد ثبت نام کردند و ۵۱۲ هزار واحد به مرحله ثبت نام نهایی رسیده اند که تابحال پرونده ۵۰۸ هزار واحد ارسال شده و تنها ۲۳۸ هزار واحد در مجموع ۴۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده است.
علیرغم آنکه بیشترین درخواست تسهیلات متعلق به وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی بوده اما روند پرداخت تسهیلات نشان داده است که دستگاه های وام گیرنده از وزارتخانه دیگری بوده اند.

پرداخت تسهیلات کرونا به سه گروه از بنگاه ها
پرداخت تسهیلات حمایتی به فعالان اقتصادی و شاغلان کسب و کارهای صدمه دیده از کرونا از ۱۳ خرداد ماه شروع شد و وزارت کار ۱۴ رسته شغلی که بیشترین صدمه از شیوع کرونا را متحمل شده و دارای فهرست بیمه در چارچوب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، شناسایی و مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا دانست.
پرداخت تسهیلات کرونا در ابتدا به دو گروه از بنگاهها صورت گرفت؛ اول کارگاه هایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده و به اجبار تعطیل شدند که به ازای هر نیروی انسانی در این کارگاهها، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام اختصاص یافت و دوم واحدهای کسب وکاری که فعال بوده، تعطیل نشده و غیر مستقیم از کرونا صدمه دیده اند که مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات به آنها پرداخت گردید.
مدتی بعد شناسایی بنگاه های فاقد بیمه با تلاش وزارت کار و همکاری دستگاههای اجرایی شروع شد تا صاحبان مشاغل فاقد بیمه و صدمه دیده از انتشار کرونا هم بتوانند در سامانه کارا ثبت نام کنند و از تسهیلات حمایتی کرونا بهره مند شوند.
نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد و دوره بازپرداخت تسهیلات دو ساله و وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانک ها دریافت می شود متفاوت و با عرضه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.

تمدید مهلت ثبت نام وام کرونا تا آخر مهر ماه
در حالی که پیش از این مهلت ثبت نام دریافت تسهیلات حمایتی کرونا تا ۳۱ شهریور ماه تمدید شده بود، کارگروه مقابله با نتایج اقتصادی ناشی از انتشار کرونا در بیست و ششمین نشست خود با تمدید زمان پرداخت وام به مشاغل و کسب وکارها و حوزه های حمل و نقل صدمه دیده از کرونا تا آخر مهر ماه موافقت نمود.

تدوین بسته جامع پساکرونایی توسط وزارت اقتصاد و کار
بر اساس مصوبه این کارگروه همینطور مقرر شد با استفاده از منابع بانکی باقیمانده از تسهیلات حمایتی دولت برای کسب وکارهای صدمه دیده، بسته جامع پساکرونایی در پشتیبانی از این مشاغل عرضه و جزئیات این بسته حمایتی از جانب وزارت کار و وزارت اقتصاد تدوین و شیوه پرداخت آن طی روزهای آینده به متقاضیان اعلام گردد.
به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، برابر اعلام بانک مرکزی، طی یک ماه و نیم گذشته ۴۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی از جانب شعب بانکی به واحدهای کسب و کار پرداخت شده است.




منبع:

1399/07/07
13:58:11
5.0 / 5
2111
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بانك , بیكاری
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است