دهیاران و ناظران بهداشتی بر برداشت توت فرنگی مازندران نظارت می كنند

دهیاران و ناظران بهداشتی بر برداشت توت فرنگی مازندران نظارت می كنند ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان مازندران اعلام نمود که دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها به همراه نماینده ناظر بهداشتی موظفند بر بکارگیری کارگران برای برداشت توت فرنگی طبق مقررات پروتکلهای بهداشتی نظارت کنند.


حضور و نحوه بکارگیری کارگران بومی و غیربومی برای برداشت محصول توت فرنگی در مازندران که همه ساله از اواخر فروردین شروع می شود و تا اختتام خرداد ادامه می یابد، برای دومین سال کرونائی بار دیگر مورد توجه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا قرار گرفته است و بر طبق مصوبه جدید ستاد کرونا، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های بابلسر، آمل و جویبار باید الزام رعایت پروتکلهای بهداشتی را از طرف کارفرمایان و پیمانکاران پیگیری و نظارت کنند.
برداشت توت فرنگی بعنوان اولین میوه بهاره مازندران هفته گذشته در منطقه بهنمیر شهرستان بابلسر شروع شد و در بازار مصرف در دسترس قرار گرفت و همزمان با شروع فصل جدید برداشت این میوه رعایت پروتکلهای بهداشتی در بخش چیدن و همین طور استفاده از کارگران فصلی بار دیگر به مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا بدل شده است.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بکارگیری روزانه از ۱۵ تا ۲۵ کارگر ساده برای برداشت توت فرنگی در هر هکتار اشاره نمود و اظهار داشت: باتوجه به حساسیت برداشت این محصول پرطرفدار بهاره که بدون پوست تازه خواری نیز می شود، رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار مهم و ضروری می باشد.
حسین مولایی بر لزوم استفاده از دستکش، ماسک و رعایت فاصله اجتماعی بعنوان ابتدایی ترین پروتکلهای بهداشتی اصرار کرد و توضیح داد: بخاطر اینکه برداشت توت فرنگی به کارگران ساده غیرماهر نیاز دارد، صاحبان مزارع توت فرنگی با هدف پرداخت دستمزد کمتر بیشتر از کارگران غیربومی که عمده آنان از استان گلستان هستند استفاده می نمایند، پس دهیاران و شوراهای اسلامی موظف می باشند بر نحوه اسکان کارگران و جابجا آنان طی فصل برداشت نظارت داشته باشند.
وی افزود: طبق مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا کارفرما با هماهنگی صاحبان مزارع باید برای همه کارگران دستکش و محلول ضدعفونی فراهم آورند. غذاها باید از آشپزخانه مرکزی مورد تایید مراکز بهداشتی تهیه شود و بصورت جداگانه با رعایت فاصله گذاری صرف شود و نباید سفره مشترک صبحانه و ناهار در سر مزارع پهن شود.
این کارشناس باغبانی مازندران بسته بندی با رعایت مقولات بهداشتی در اوزان مختلف و در ظروف یک بار مصرف سر مزارع را ضروری دانست و اظهار داشت: باتوجه به حساسیت این میوه عرضه فله ای آن مشتری جزئی و حتی عمده ندارد.
مولایی اشاره کرد: صاحبان باغ توت فرنگی بدانند که کارشناسان فرمانداری ها با هماهنگی بخشداران و دهیاران پروسه بکارگیری کارگران و عرضه محصول را هر روز رصد خواهند کرد و در صورت تخلف طبق مصوبه از ورود کارگران به باغات جلوگیری می شود.
وی امنیت و سلامت محصولات کشاورزی مازندران را بسیار مهم و ضروری توصیف کرد و اظهار داشت: بطور یقین مردم نیز به نحوه برداشت و عرضه میوه به ویژه توت فرنگی بسیار حساس هستند.
طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران سطح زیر کشت توت فرنگی امسال با افزایش ۱۰۰هکتاری نسبت به سال قبل به یکهزار و ۶۰۰ هکتار رسیده است.
توت فرنگی میوه ای است که هر چه بیشتر نور آفتاب دریافت کند، رنگش قرمزتر، مزه ای شیرین تر، کیفیتش بیشتر و خوش طعم تر می شود. همین طور از یک بوته توت فرنگی تا سه مرحله برداشت می شود و متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار ۱۰ تن است.
وضعیت مازندران در ایام اخیر وارد مرحله ای تازه از همه گیری ویروس کرونا شد و شمار بیماران بستری کووید۱۹ به مرز یک هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.


1400/01/28
15:27:44
5.0 / 5
283
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است