تقویت زیرساخت های درمانی یك گام دیگر برای تحول در زمینه سلامت

تقویت زیرساخت های درمانی یك گام دیگر برای تحول در زمینه سلامت ایرنا- تقویت زیرساخت های درمانی و راه اندازی تخت های بیمارستانی را می توان یکی از با اهمیت ترین اقدامات دولت در 8 سال قبل برای تحول در زمینه سلامت دانست خصوصاً از زمان شیوع ویروس کرونا این حرکت، شتاب بیشتری گرفته است.


از تحول در بخش درمان و سلامت باید بعنوان یک انقلاب نام برد چونکه پیشرفت کشور در حوزه های مختلف درمانی و پزشکی موجب شد با وجود تحریم ها گام های بلندی برداشته شود بگونه ای که امروز ایران به یک صادرکننده دارو و تجهیزات بهداشتی تبدیل گشته است.
در کنار این دستاورد بزرگ، تولید واکسن کرونا با استفاده از ظرفیت و توان متخصصان داخلی مهر تائید دیگری بر کوشش های دولتمردان در جهت توجه خاص به وضعیت بهداشت و درمان خصوصاً در مناطق محروم و کم برخوردار می باشد.
برخی از این اقدامات که شامل راه اندازی تخت های بیمارستانی، اضافه کردن تجهیزات پزشکی، نوسازی بخش های مختلف بیمارستان ها و مراکز درمانی است ضمن بی نیاز کردن مردم از رفتن به مراکز درمانی شهرهای بزرگ، سبب تحول اساسی در خدمات رسانی به مردم نقاط مختلف کشور شده است.
گام دیگر دولت در جهت رفع دغدغه مردم در زمینه سلامت و درمان، افتتاح طرح های مهم درمانی و بیمارستان بود که در حقیقت با این اقدامات حلقه کمبودهای بهداشت و درمان در خیلی از مناطق محروم تکمیل شد.
البته تقویت زیرساخت های درمانی فقط به مناطق محروم ختم نشد و دولت در مناطق برخوردار به لحاظ خدمات بهداشت و درمان هم توجه کرد که این مورد در وضعیت کرونائی و افزایش شمار مبتلایان بسیار کمک کننده بود که خبرنگاران مراکز استانی ایرنا در ادامه تهیه سلسله گزارش های دستاوردهای دولت در جهت تحقق جهش تولید به آن پرداخته اند که در ادامه می آید:

فارس
از مرکز شیراز هم در حوزه اقدامات دولت برای تقویت زیرساخت های درمانی گزارشی بخوانید با عنوان ۱۵۵۹ تخت بیمارستانی، رهاورد ۸ سال کوشش برای تقویت زیرساخت درمان فارس
در ابتدای این گزارش اشاره شده است: استان فارس و شیراز از دیرباز بعنوان منطقه برخوردار از خدمات بهداشت و درمان شناخته شده و راه اندازی یک هزار و ۵۵۹ تخت بیمارستانی جدید در هشت سال قبل به تقویت زیرساخت های درمانی فارس بعنوان قطب پزشکی جنوب کشور منجر گردیده است.
امروز استان فارس با برخورداری از حدود ۹ هزار تخت بیمارستانی، یکی از استانهای مطرح در ارائه خدمات بیمارستانی در زمینه سلامت است، شیراز که از دیر باز بعنوان قطب علوم پزشکی جنوب کشور شناخته می شده حالا در وضعیت کرونا با استفاده از این زیر ساخت ها به نبردی رو در رو در بزنگاه این همه گیری قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعدادی از دستاوردهای حوزه سلامت در استان فارس در کارزار با کرونا را شرح داد و بیان داشت: راه اندازی بیمارستان ۱۲۴ تختخوابی حاج محمود حاج حیدر به جایگزینی بیمارستان قدیم لامرد، راه اندازی ۲۸۷ تخت بیمارستانی شامل ۱۱۷ تخت عادی و ۱۷۰ تخت مراقبت های ویژه جهت بیماران مبتلا به کووید -۱۹ در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راه اندازی نقاهتگاه و پشتیبان جهت بیماران کرونائی با ۶۰ تخت بستری در شیراز قسمتی از خدماتی است که انجام شده است.
مهرزاد لطفی افزود: ۵۲ بیمارستان درگیر با کرونا در شیراز و شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان فارس بصورت دایم به بیماران خدمات ارائه می دهند، تعداد ۲ هزار و ۹ تخت بیمارستانی در فارس به درمان بیماران کرونا اختصاص یافته که ۳۵۰ تخت آن مراقبت های ویژه است.
به گفته وی ۶۰ هزار و ۹۰۰ بیمار کرونائی در بیمارستانهای تحت پوشش بستری شده اند و درصد فوت شدگان بستری شده در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه حدود پنج درصد است که کمتر از متوسط کشوری است.



کهگیلویه و بویراحمد
دفتر گچساران هم در گزارشی با عنوان ۲۷۰ تخت بیمارستانی؛ رهاورد طرح تحول سلامت برای گچساران و باشت از وضعیت بهداشت و درمان این شهرستان نوشته و در قسمتی از مطلب خود آورده است: عرصه نظام سلامت شهرستان های گچساران و باشت در هشت سال اخیر شاهد توسعه کمی و کیفی در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی بوده است، اما راه اندازی ۲۷۰ تخت بیمارستانی با اهمیت ترین رهاورد طرح تحول سلامت در این شهرستان ها بوده است که اثرات آن در دوران کرونا روشن تر شد.
به گفته کارشناسان حوزه سلامت، بازسازی و بهسازی فضاهای فیزیکی بیمارستان ها از برنامه های اصلی طرح تحول نظام سلامت بود، طوری که در این زمان بهترین دوران از نظر تزریق منابع مالی به بیمارستان ها و اجرای برنامه هتلینگ، مرمت، بازسازی ابنیه و تجهیزات پزشکی بشمار می آید.
طرح تحول سلامت از اردیبهشت سال ۱۳۹۳ به اهتمام دولت یازدهم در کشور اجرا شد و کاهش پرداختی مردم به مراکز درمانی دولتی، بهبود مجموعه اقدامات بیمارستانی و افزایش جمعیت زیر پوشش خدمات درمانی خصوصاً در مراکز کم برخوردار و حاشیه شهرها و سکونتگاه های غیررسمی همچون نتایج آنست.
درحالیکه تا قبل از اجرائی شدن این طرح شهرستان ۲۲ هزار نفری باشت هیچ بیمارستانی نداشت و تنها بیمارستان گچساران یعنی شهید رجایی نیز با فرسودگی فضای فیزیکی و تجهیزات مواجه بود، دولت های یازدهم و دوازدهم تکمیل بیمارستان ۹۶ تختی در دست اجرای شهر دوگنبدان، ساخت یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی در باشت و راه اندازی یک بیمارستان ۱۴۲ تختی در شهر دوگنبدان را در دستور کار خود قرار داد.
اکنون که واپسین روزهای خدمت دوازدهم را سپری می نماییم افزون بر بهره برداری از بیمارستان های ۹۶ تختی دوگنبدان، ۳۲ تختی باشت بیمارستان ۱۴۲ تختی شهر دوگنبدان هم در مراحل نصب تجهیزات پزشکی است.




هرمزگان
بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس؛ گامی برای بهبود شاخص بهداشت و درمان عنوان گزارش مرکز بندرعباس است که به تشریح کوشش های دولت برای توسعه زیرساخت های بخش بهداشت و درمان استان هرمزگان پرداخته است.
در مقدمه این گزارش آمده است: بخش بهداشت و درمان هرمزگان در سال های فعالیت دولت رشد و توسعه بسیار شایان توجهی داشته و پروژه های مهمی در آن به بهره برداری رسیده و در این روزها نیز دولتمردان در کوشش برای بهره برداری از بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس مرکز این استان هستند.
بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس یکی از بزرگ ترین گام ها در جهت رفع دغدغه مردم استان هرمزگان در زمینه سلامت و درمان است که برای هرچه سریع تر به نتیجه رسیدن این طرح و رفع مسائل ومشکلات آن، مسئولان کشوری از شخص رئیس جمهوری تا استاندار پیگیر آن هستند.
این پروژه مهم همچون طرح های مهم و اثر گذار در مسافرت دوم هیات دولت به استان هرمزگان در سال ۹۶ بوده و برمبنای پیش بینی ها قرار بود این طرح در ۲ سال آینده به بهره برداری برسد که با دستور رئیس جمهوری و اهتمام وزارت بهداشت، این مهم تا قبل از اختتام کار دولت دوازدهم محقق می شود.
از بین مجموعه پروژه های بزرگ و مهمی که در استان درحال اجراست، پروژه بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس بعنوان مهم ترین طرح و مطالبه مردم و همین طور بعنوان بزرگترین طرح بیمارستانی جنوب کشور، جهت تامین اعتبار و تکمیل تا اختتام دولت معرفی شده است.
افزایش تعدادتخت های بیمارستانی در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، بندرلنگه، حاجی آباد، میناب، رودان، قشم و پارسیان نیز از دیگر کوشش های دولت برای تکمیل حلقه کمبودهای بهداشت و درمان هرمزگان بود که درسال ۹۹ به نتیجه رسید.
پروژه بیمارستان ۵۳۱ تخت بیمارستانی با جدیت و اهتمام ویژه در دست اجرا است و طبق گفته فریدون همتی استاندار هرمزگان، رئیس جمهوری برای تکمیل و بهره برداری این طرح درمانی به سازمان برنامه وبودجه کشور دستور دادند که تامین مالی مورد نیاز و حمایت های ویژه صورت گیرد.
پارسال اعتبارهای بسیار خوبی برای اجرای این پروژه تخصیص یافت و ردیف های بودجه ای ویژه نیز برای آن تعریف شد که مجموع رقم های تخصیص یافته بیش از سه هزار میلیاردریال است.
همانگونه که در ابتدای این گزارش عنوان شد، بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس یکی از با اهمیت ترین اقدامات دولت دوازدهم است که تلاش بسیاری برای بهره برداری از آن تا شهریورماه امسال در حال انجام می باشد.




مانع زدایی از طرح های تولیدی در جهت تسهیل حرکت چرخ های اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار، رشد سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن، دسترسی اقشار مختلف مردم به سوخت پاک بمنظور بسط عدالت اجتماعی و توزیع یکسان شرایط رفاهی و آبخیزداری بخش دیگری از گزارش های خبرنگاران ایرنا را شامل می شود که در ادامه می خوانید:
آذربایجان غربی
مانع زدایی از ۱۳۰۰ طرح تولیدی در آذربایجان غربی عنوان گزارشی است از مرکز مهاباد که از عزم مسئولان آذربایجان غربی برای تحقق شعار "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" و تسهیل در حرکت چرخ تولید در جهت رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار با مانع زدایی از هزار و ۳۰۰ طرح تولیدی نوشته است.
در مقدمه این گزارش آمده است: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۰ شعار سال را تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها عنوان کرده و فرمودند: "بایستی تولید را محور کار قرار دهیم، حمایت های لازم را انجام دهیم و مانع ها را از سر راه تولید برداریم"؛ نامگذاری های چند سال اخیر نشان داده است در این مدت، ایشان بطور مشخص سه بار بر واژه "تولید" تاکید کرده اند که این امر توجه ویژه ایشان بر تولید داخلی با رفع کاستی های این حوزه و رفع نقاط ضعف و موانع آنرا مشخص می سازد.
مقام معظم رهبری با دوراندیشی امسال را نیز با موضوع و محوریت پشتیبانی از تولید و رونق بیش از پیش در این بخش با عنوان «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نام گذاری کردند تا اصلی ترین تمرکز در سطح ملی و استانی بر تحقق هدف ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی باشد.
با توجه به این که سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی نیاز به پشتیبانی دارند، این مهم باید توسط دستگاههای دولتی و حاکمیتی مورد توجه جدی قرار گیرد تا به برکت خون شهدا که پس از پیروزی شکوهمند انقلاب، استقلال و اقتدار سیاسی ایران اسلامی و ملت ایران محقق شد، برای رسیدن به استقلال و اقتدار اقتصادی نیز همگان با مجاهدت ها و کوشش های همگانی دست به دست هم داده و این امر را نیز محقق سازند.
برای تحقق شعار سال قبل از هر اقدام و تصمیم گیری، ضرورت شناخت موانع تولید و راه ها و شیوه های رفع آنها از طرف مقام های تصمیم گیر و مسئولان و ارائه و تدوین برنامه ها و مشوق های حمایتی امری ضروری به شمار رفته و باید زیرساخت ها و تسهیلات لازم را برای سرمایه گذاری فراهم و هر نوع مانعی را برای فعالیت واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال از میان بردارند.
در این راستا مقام ها و مسئولان آذربایجان غربی نیز در حوزه شعار اعلامی مقام معظم رهبری بر شناسایی و رفع موانع موجود در فراروی رونق تولید و توسعه اقتصادی تاکید و اقدامات همه جانبه خودرا با قدرت شروع کرده اند.




خراسان جنوبی
مرکز بیرجند هم در گزارشی با عنوان رشد ۳ برابری سرمایه گذاری صنعتی در خراسان جنوبی نوشته است: مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در بخش صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی ابتدای دولت یازدهم ۱۱ هزار و ۷۳۲ میلیاردریال بوده که حالا به ۴۹ هزار و ۸۷۰ میلیاردریال رسیده است و نشان از رشد ۳۲۵ درصدی دارد.
در قسمتی از مقدمه این مطلب می خوانیم: وجود ظرفیت های فراوان در بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در کنار مرز مشترک با کشور افغانستان، زمینه سرمایه گذاری در بخش های مختلف خصوصاً صنایع وابسته به معدن و کشاورزی را فراهم نموده است.
استان خراسان جنوبی در دو بخش صنعت و معدن دارای ظرفیت های فراوانی است به صورتی که با دارا بودن حدود ۶۰۰ معدن بعنوان بهشت معادن شرق کشور نام گرفته و ۵۲ درصد از صنایع استان هم صنایع معدنی است.
تولیدات مهم واحدهای صنعتی و معدنی استان شامل انواع تایر، سیمان خاکستری، کاشی و سرامیک، اکسید منیزیم، کنسانتره زغال سنگ، پودرهای میکرو نیزه معدنی، شمش منیزیم، نساجی، لوله و اتصالات پلی اتیلن، بسته بندی خشکبار، حبوبات و زعفران، ماسه سیلیسی، چینی بهداشتی، سنگ های تزئینی، کنسانتره میوه، خدمات چاپ و بسته بندی و سایر هستند که فرصت لازم برای مشارکت با سرمایه گذاران خارجی در فازهای توسعه این واحدها نیز فراهم گشته است.
از طرفی خراسان جنوبی سرزمین معادن استراتژیک با ساختار زمین شناسی منحصر به فرد دارای ذخایر قطعی مواد معدنی با حدود ۶.۹ میلیارد تن با ۴۹ نوع ماده معدنی دارای سنگ های تزئینی و کانی های با ارزش نظیر بنتونیت، گرانیت، کرومیت، آهن، مرمریت، بازالت منشوری، مس، سرب، زغال سنگ، طلا، منیزیت، کائولن و کروم است.
همچنین خراسان جنوبی با وجود ۶۰۰ معدن رتبه چهارم در تعداد معادن استانهای کشور را به خود مختص کرده است و با دارا بودن ساختار زمین شناسی منحصر به فرد و وجود پتانسیل های کانی های مهمی چون طلا، قلع، تنگستن، مس، سرب، روی، آهن، زغال سنگ و ذخایر غنی سنگ های تزئینی (نظیر گرانیت، مرمریت، تراورتن، مرمر و از این قبیل) شرایط را برای سرمایه گذاران فراهم نموده است.
محصولات باارزش معدنی استان به کشورهای چین، عراق، ترکیه، ارمنستان، اروپا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر می شود و این استان دارای رتبه نخست در ذخایر زغال سنگ، منیزیت و خاک های صنعتی نسوز کشور است.
همه این ظرفیت ها سبب شد میل به سرمایه گذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت استان که ابتدای دولت یازدهم ۳۲۷ مورد بود در ابتدای دولت دوازدهم به ۳۶۷ فقره و اختتام سال ۹۹ به ۷۶۱ برسد که این آمار نشان از رشد ۱۳۲ درصد نسبت به ابتدای دولت تدبیر و امید دارد.




زنجان
مشعل گاز، روشنی بخش زندگی ۱۴۹ هزار خانوار زنجانی عنوان گزارش مرکز زنجان است که در آن اشاره شده است: دسترسی اقشار مختلف مردم به سوخت پاک از فاکتورهای توسعه پایدار، بسط عدالت اجتماعی و توزیع یکسان شرایط رفاهی در جامعه است که در همین راستا با کوشش های انجام شده طی هشت سال قبل و گازرسانی به مناطق مختلف استان ۱۴۹ هزارو ۳۷۸ خانوار زنجانی از مزایای این انرژی بهره مند شدند.
استفاده از گاز طبیعی بعنوان پاکترین، ارزانقیمت ترین و فراوان ترین منبع برای تولید انرژی و جایگزین کردن آن با سایر سوخت های فسیلی یکی از گامهای بزرگ در جهت نیل به توسعه پایدار می باشد.
پس از ابلاغ بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ از طرف دولت تدبیر و امید به وزارت نفت، طرح های گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور در دستور کار شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت.
اجرای این بند از قانون بودجه که با هدف تسریع در روند گازرسانی به روستاهای کشور مطرح شده، جهشی بزرگ برای توسعه زیرساخت های اساسی کشور به حساب می آید.
این بند از قانون بودجه سال ۹۳ و مسائل مربوط به آن در سال ۹۴، به وزارت نفت اجازه داده است تا بوسیله شرکت های دولتی تابعه، قراردادهایی برای دستیابی به اهدافی از جمله، اجرای طرح های نفت و گاز برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام و گاز با اولویت مخازن مشترک، افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی، اجرای طرحهای بهینه سازی، کاهش گازهای گلخانه ای و کاهش مصرف انرژی تا سقف ۱۰۰ میلیارد دلار امضا کند.
بر همین اساس، اجرای بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه و در پی آن جایگزینی گاز با دیگر سوخت های میان تقطیر در شهرها و روستاهایی که از شبکه گاز دور هستند، سالانه صرفه جویی ارزی قابل توجهی دارد.
بر همین اساس دولت تدبیر و امید به دنبال ایجاد شرایط رفاهی، استفاده از سوخت پاک، پیشگیری از قطع درختان، توسعه مناطق روستایی و مهاجرت معکوس در استان زنجان نیز همانند سایر مناطق دیگر آستین بالا زد تا طعم آسایش را روستائیان و مناطق شهری فاقد گاز طبیعی بچشند.




سمنان
ایجاد ۲۱ هزار شغل با سرمایه ۶۶ هزارمیلیارد ریال طی هشت سال در سمنان عنوان گزارش مرکز سمنان است که به نقش صنعت و معدن در توسعه پایدار، شکوفایی اقتصاد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد کشور و همت دولت تدبیر و امید برای ایجاد ۲۱ هزار فرصت شغلی با سرمایه گذاری بیش از ۶۶ هزار میلیاردریال طی هشت سال در این استان پرداخته است.
در مقدمه این مطلب آمده است: فعالان بخش صنعت و معدن حالا در جنگ اقتصادی همچون سربازی از جان گذشته با تمام توان برای چرخش چرخ اقتصاد نقش آفرینی می کنند. هنوز چندروزی از دهم تیرماه که طبق مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، روز صنعت و معدن نامیده شده، نگذشته است. این نامگذاری نشاندهنده اهمیت این حوزه بعنوان مهم ترین موتور محرکه اقتصاد برای توسعه و پیشرفت کشور است.
براساس گزارش ها، سمنان استانی غنی از ذخایر و مواد معدنی متنوع و یکی از قطب های معدنی کشور به حساب می آید و در وضعیت اقتصادی فعلی در حوزه جهش تولید، ارزآوری برای کشور و اشتغالزایی برای پنج هزار نفر عملکرد درخشان داشته است.
طبق آمارها، ۷۶ هزار میلیاردریال در قالب ایجاد یکهزار و ۸۰۰ پروانه بهره برداری در استان سمنان سرمایه گذاری انجام شده که این حجم سرمایه گذاری برای حدود ۶۸ هزار نفر اشتغال به همراه داشت و این استان را به قطب صنعت و معدن کشور تبدیل نموده است.
بخش صنعت و معدن ۳۴ درصد از اشتغال استان سمنان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود مختص کرده است. سرمایه گذاری در بخش صنعت استان سال ۹۹ بیش از ۱۹ هزار میلیاردریال بود که برای سه هزار و ۶۱۸ نفر اشتغالزایی به همراه داشت.
۹۰ درصد از صنایع استان سمنان مربوط به صنایع کوچک، ۶ درصد مربوط به صنایع متوسط و بقیه مربوط به صنایع بزرگ است.
در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بیش از ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته برمبنای شواهد زمین شناسی پیش بینی می شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد.
استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساخت ها کمک کننده در تحقق شعار سال در خصوص جهش تولید است.




یزد
در اختتام هم گزارشی از مرکز یزد بخوانید با عنوان اجرای ۶۲۲ هزار هکتار طرح آبخیزداری در یزد خدمتی ماندگار که در آن آمده است: ۶۲۲ هزار و ۸۳۴ هکتار طرح آبخیزداری و آبخوانداری در دولت تدبیر و امید در استان یزد اجرا شد که سرمایه ارزشمندی در زمینه حفاظت آب و خاک به حساب می آید و نشان از توجه دولت به این مورد است.
۸۳ درصد از مساحت ۱.۶۴ میلیون متر مربعی ایران زیر نظر سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار دارد، ایران دارای افزون بر ۴۲ میلیون هکتار حوضه آبخیز و سیل خیز شهری و روستایی است که اجرای طرح ها برای مناطق باقی مانده به توجه و حمایت نیاز دارد.
آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه های آبخیز شامل طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می تواند بصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
بر اساس آمار اعلامی از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، توسعه آبخیزداری و آبخوان داری، به عنوان یکی از اصلی ترین فعالیتهای این مجموعه تا حالا در ۲۵ میلیون هکتار از اراضی ملی انجام شده، از جانب دیگر باید ۱۲۵ میلیون هکتار طرح آبخیزداری در کشور صورت گیرد تا بتوان از حرکت روان آب ها و سیلاب ها و آثار منفی آنها جلوگیری کرد.
آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که برمبنای اصول مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز بمنظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرائی می شود و در آبخوان داری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصه های آبخوان از بروز سیلاب های مخرب جلوگیری و سبب احیای منابع آب و خاک می شود.
انجام عملیات آبخیزداری و آبخوان داری می تواند تا حد زیادی از بروز سیلاب های مخرب، پرشدن سدها توسط رسوب، تخریب عرصه منابع طبیعی و تشدید وقوع بلایای طبیعی جلوگیری نماید، همین طور اجرای پروژه های آبخیزداری در افزایش ذخیره آب و پیشگیری از افت سطح آب های زیرزمینی موثر است.
به گفته کارشناسان، اجرای پروژه های آبخیزداری در تغذیه سفره های زیر زمینی، بهبود اشتغال، ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و بالا بردن ارزش تفرجگاهی مناطق تحت پوشش نیز موثر است.
اهمیت اجرای طرح های آبخیزداری در یزد بعنوان یکی از استانهای کویری کشور بر کسی پوشیده نیست به ویژه این که این استان دارای نواحی بیابانی و کویری است و خطر وقوع سیلاب بر اثر بارش ها در آن به دفعات مطرح می شود.
نگاهی به وضعیت استان یزد از حیث عرصه های طبیعی حاکیست ۹۸ درصد از مساحت استان یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی به خود مختص کرده است و ۳۸ درصد مساحت عرصه منابع طبیعی به میزان بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰هزار هکتار را اراضی های بیابانی شامل می شود.
همچنین چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار به میزان بیش از ۶۰ درصد مراتع و تقریباً ۱۳۴ هزار هکتار جنگلهای طبیعی و دست کاشت است و آنچه حائز اهمیت می باشد نقش موثر این منابع خدادادی در توسعه اجتماعی و اقتصادی استان است.
نگرش کوتاه بر شکوفایی سایر بخش ها و تعمق در زیر ساخت ها خود بیان کننده سهم عمده فعالیت های برنامه جنگل، مرتع و آبخیزداری در پروسه توسعه می باشد.






1400/04/20
13:23:55
5.0 / 5
986
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , تسهیلات , توسعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است