معاون وزیر جهاد كشاورزی:

تقویت زنجیره های تولید محصولات شیلاتی لازم است

تقویت زنجیره های تولید محصولات شیلاتی لازم است به گزارش کار و درآمد رئیس سازمان شیلات ایران اظهار داشت: تقویت تشکل ها، اتحادیه ها و زنجیره های تولید محصولات شیلاتی کشور برای حذف دلالان و کاهش قیمت آبزیان ضرورت دارد.


به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «نبی الله خون میرزایی» در مراسم اختتامیه پنجمین نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سال قبل به سبب گسترش شیوع کرونا، امکان برگزاری نمایشگاه نبود و این وقفه در شرایطی که سازمان شیلات بعنوان یکی از دستگاه های ذیربط وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت های مهمی در بخش غذایی کشور دارد، نمی توانست بیش از این ادامه یابد.
به گفته رئیس سازمان شیلات ایران، در این دوره از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های بیشتری توسط فعالان این بخش ارائه شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران درباره برنامه سازمان شیلات برای تحقق اهداف وزیر جهاد کشاورزی جهت تولید دو برابری محصولات شیلاتی اضافه کرد: برای تحقق برنامه های وزیر جهاد کشاورزی در بخش های مختلف از صید، آبزی پروری، اصلاح قوانین، صادرات، مشوق های صادراتی، ارائه خدمات و تسهیلات و... برنامه هایی را تنظیم و به وزارت خانه ارائه کردیم.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی نیز درحال بسترسازی برای تحقق این برنامه ها است. نیاز به حمایت های ویژه ای در بخش های مالی و زیرساختی از جانب دولت داریم.
خون میرزایی با اعلان اینکه رویکرد سازمان شیلات توجه به ظرفیت های داخلی و کاهش وابستگی است، اظهار داشت: باید آبزی مصرفی را در کشور توسعه دهیم، برای اینکه سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نصف میانگین جهانی است. اگر سرانه مصرف افزایش یابد، تولید نیز افزایش می یابد و در کنار آن می توانیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و وارد بازارهای اروپایی، کشورهای حاشیه خلیج فارس، اوراسیا و... شویم.
رییس سازمان شیلات ایران افزود: سرانه مصرف آبزیان در کشور در سال ۱۳۹۹، ۱۳ کیلو و ۴۰۰ گرم بود که میانگین جهانی آن بیش از ۲۴ کیلوگرم است. با توجه به این که سواحل گسترده ای در شمال و جنوب کشور داریم نگرانی از بابت تولید وجود ندارد و باتوجه به ظرفیت های کشور می توانیم تولیدات را افزایش دهیم.
وی درباره احتمال این که قیمت بالای آبزیان منجر به حذف این محصولات از سفره مردم و کاهش سرانه مصرف می شود، اظهار داشت: در وضعیت موجود کشور باید بدانیم که قیمت آبزیان با چه محصول پروتئینی مقایسه می شود و آیا ارزش کمی و کیفی بالاتری از ماهی دارد، که بطور قطع اینگونه نیست همین طور بررسی ها نشان میدهد که قیمت ماهی سر مزرعه بالا نیست بلکه حضور واسطه ها و دلالان و از آن طرف ضعف اتحادیه ها و زنجیره های تولید در این بین قیمت ها را بالا می برد.
خون میرزایی اضافه کرد: باید تشکل ها، اتحادیه ها و زنجیره های تولید در این بخش تقویت شوند. تمام بخش های مربوطه بایستی کمک کنند که آبزیان با واسطه کمتری به دست مصرف کننده برسد. بااینکه تحریم های شدید، خشکسالی و کرونا بر قیمت تمام شده تولید تاثیر گذاشته است اما با این وجود قیمت آبزیان در مزارع بالا نیست و فقط باید واسطه ها کمتر شوند.
به گزارش کار و درآمد به نقل از خبرگزاری ایرنا، مجموع تولیدات شیلاتی کشور در سال ۱۳۹۹ از محل صید در آب های جنوب و شمال کشور و همین طور از محل آبزی پروری به بالای یک میلیون و ۲۲۲ هزار تن رسیده است.


منبع:

1400/08/10
23:08:11
5.0 / 5
587
تگهای خبر: اتحادیه , تسهیلات , توسعه , تولید
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است