برنامه ساخت ۲۰۰ هزار خانه برای اجاره نشینها

برنامه ساخت ۲۰۰ هزار خانه برای اجاره نشینها کار و درآمد: آن طور که مدیرعامل بانک مسکن اعلام نموده طی تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت راه و شهرسازی، شهرداری تهران و بانک مسکن مقرر است 200 هزار واحد مسکونی کوچک متراژ بمنظور سکونت اقشار اجاره نشین راه اندازی شود؛ هم چنین اعلام شده که فروش متری مسکن در دستور کار قرار دارد.


به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، موضوع ساخت مسکن ارزان توسط شهرداری ها روز ۱۹ اردیبهشت ماه امسال در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. هدف از این اقدام راه اندازی مسکن توسط شهرداری ها و اجاره دادن آن به اقشار کم درآمد است. در این جهت علیرضا زاکانی ـ شهردار تهران اعلام نمود که شهرداری باید در اجاره داری در بین مدت وارد شود و اجاره داری حرفه ای را برای افراد فراهم آورد و در بخش ملکی نیز اقداماتی انجام دهد. شهرداری تهران قبل از این هم قرارگاه مسکن را ایجاد کرده بود.
شهرداری تهران در ماه های اخیر تفاهم نامه هایی را بمنظور ساخت مسکن با انبوه سازان منعقد کرده است. ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۱ نیز مراسم کلنگ زنی ۵۰۰۰ واحد مسکونی در شهرری اجرا شد. زاکانی دراین زمینه اظهار داشت: ما امروز میراثی داریم که یک میلیون مسکن برای شهروندان تهرانی کم داریم. او اضافه کرد: در مناطق ۲، ۱۶ و ۲۰ حرکتی جهادی در تامین مسکن را عملیاتی می نماییم.
روز ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ هم محمود شایان ـ مدیرعامل بانک مسکن اظهار داشت: تبدیل صندوق ملی مسکن به صندوق فراگیر، فروش متری زمین و اصلاح نظام سپرده گذاری در اصلاح وضعیت موجود حائز اهمیت می باشد و باید به این سمت گام برداشت.
وی با بیان این که دوره مشارکت تسهیلات ساخت مسکن حداقل ۲۴ و حداکثر ۳۶ ماه است، بر روش های کوتاه کردن دوره ساخت اصرار کرد.
شایان در همایش فناوری صنعت ساختمان و مسکن اضافه کرد: اکنون به سبب پایین بودن هزینه «پول» سازندگان علاقه ای به کوتاه کردن دوره مشارکت ندارند در صورتیکه با تکنولوژی های جدید ساختمان می توان دوره ساخت را به شش ماه کم کرد.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: حدودا صد درصد تامین مالی پروژه های مسکن از بازار پول است و موفق نشدیم بوسیله بازار سرمایه در تامین مالی پروژه های مسکن ورود نماییم. بانکداران علاقه ای به پروسه بازار سرمایه ندارند. حال آنکه باید در تامین مالی پروژه ها به اصلاح روش روی آورده و به سمت تامین مالی از بازار سرمایه برویم.
شایان با اشاره به این که برای تامین مالی در شبکه بانکی، بانک به سراغ عقود اسلامی رفته و روش های تعهد و ال سی داخلی و ضمانت نامه بانکی را ملاک قرار نداده است، توضیح داد: برمبنای قانون جهش تولید مسکن بانکها باید ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی خودرا به بخش مسکن بدهند اما غیر از بانک مسکن سایر بانکها به ندرت ورود کرده اند.
مدیرعامل بانک مسکن با یادآوری این که در دولت قبل، سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی از ۱۸ به ۵ درصد کم شد که نتیجه آن در وضعیت فعلی بازار مسکن مشخص است، اظهار داشت: کل خط اعتباری مسکن مهر ۵۵ هزار میلیارد تومان بود اما بانک عامل بخش مسکن تا حالا برای پرداخت ۴۶ هزار میلیارد تومان قرارداد امضا کرده و ۲۶ هزار میلیارد تومان آنرا پرداخت کرده است.
وی با اشاره به روش های تامین مالی پروژه های مسکن از بازار سرمایه مانند صندوق های پروژه، صندوق های زمین و ساختمان و امثال آن اظهار داشت: درصدد هستیم تا رژیم سپرده گذاری را تغییر دهیم. همین طور روش فروش متری بوسیله بازار سرمایه نیز در برنامه است.
شایان اظهار داشت: برای اجاره داری حرفه ای مسکن تفاهم نامه سه جانبه میان بانک مسکن، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران به امضا رسیده تا بر طبق تامین مالی این بانک، شهرداری نسبت به ساخت ۲۰۰ هزار واحد اجاره ای کوچک با تامین مالی ۲۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله اقدام نماید.




منبع:

1401/06/14
23:45:44
5.0 / 5
472
تگهای خبر: بانك , تسهیلات , تكنولوژی , تولید
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است