مدیركل آموزش، ترویج و مشاركت مردمی سازمان منابع طبیعی:

بیشتر از ۲۱۵ هزار همیار طبیعت در حفظ منابع طبیعی کمک می کنند

بیشتر از ۲۱۵ هزار همیار طبیعت در حفظ منابع طبیعی کمک می کنند کار و درآمد: به گزارش کار و درآمد، خوزستان مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به طرح تحت عنوان ˮهمیاران طبیعتˮ اظهار داشت: جهت آموزش، ترویج و جلب مشارکت مردم توانستیم ۲۱۵ هزار و ۲۴۰ نفر را بعنوان همیار طبیعت جذب نماییم و کار ساماندهی آنها هم انجام شده است.



حسین میرزایی در گفت و گو با ایسنا در مورد جلب مشارکت مردم در جهت حفاظت از منابع طبیعی اظهار نمود: ۸۳ درصد عرصه های کشور در ارتباط با منابع طبیعی شامل جنگلها و مراتع است. گستردگی کار این سطوح بسیار زیاد است و دولت به تنهایی قادر به مدیریت این عرصه ها نیست. ازاین رو احتیاج به مشارکت مردم جهت حفظ این عرصه ها وجود دارد.

وی بیان این که یکی از راهبردهای اساسی سازمان منابع طبیعی کشور جلب مشارکت مردم است بویژه جوامع محلی که با منابع طبیعی در ارتباط هستند، اضافه کرد: در این خصوص ما یک طرح تحت عنوان "همیاران طبیعت" داریم که در سه سطح دانش آموزان، مروجان و محافظان بین اقشار مختلف مردم تعریف شده است. در این خصوص جهت آموزش، ترویج و جلب مشارکت مردم توانستیم ۲۱۵ هزار و ۲۴۰ نفر را بعنوان همیار طبیعت جذب نماییم و کار ساماندهی آنها هم انجام شده است.

میرزایی خاطرنشان کرد: بعد از سازماندهی و آموزش های لازم در بعضی مواقع از ظرفیت این همیاران استفاده می شود. در این حوزه شیوه نامه استفاده از همیاران طبیعت به استان ها ابلاغ گردیده است تا با این همیاران در ارتباط باشند و از ظرفیت های آنها استفاده نمایند.

وی اظهار داشت: بحث دیگر، تشکیل تعاونی ها و تشکل های مردمی با محوریت جوامع محلی است. یعنی ما وظیفه داریم افراد ساکن در مناطق روستایی و عشایری را در چارچوب تعاونی های مرتع داری، تعاونی های جنگلداری، تعاونی های بهره برداری آموزش و ساماندهی نماییم. سال جاری هم مقرر است ۴۹۵ تعاونی تعیین صلاحیت شوند و در چارچوب بند "ب" ماده ۲۹ قانون احکام دائمی توسعه کشور، قراردادهای کار با آنها منعقد شود.

میرزایی افزود: در این خصوص از زمان ابلاغ این قانون در سال ۹۸ تاکنون، حدود ۹۴۴ قرارداد همکاری با این تعاونی ها و تشکل های مردم نهاد به ارزش ۱۷۰ میلیارد تومان بسته شده است و در چارچوب این قراردادها فعالیتهای اجرایی سازمان در حوزه بیولوژیک، مکانیک و بیومکانیک را به این تعاونی ها و تشکل ها واگذار کردیم.

هر همیار طبیعت عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی

وی بیان نمود: ما به مبحث مشارکت مردم در محافظت از منابع طبیعی اعتقاد داریم و ان شاءلله با همکاری مردم بتوانیم منابع طبیعی را مدیریت نماییم تا این رویکرد محافظت از منابع طبیعی از حالت دولتی بیرون برود و به سمت مشارکت مردم حرکت نماید.

مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به این که دانش آموزان از عوامل موثر در فرهنگ سازی و آینده سازان کشور هستند، خاطرنشان کرد: در ارتباط با آموزش دانش آموزان برنامه جدیدی در دست اجرا داریم و مقرر است تا آخر سال ۲۵۰ هزار دانش آموز در سرتاسر استانهای کشور را با چگونگی نگهداری منابع طبیعی آشنا نماییم.

میرزایی با اشاره به اینکه دانش آموزان می توانند در بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بسیار موثر باشند، اضافه کرد: در این حوزه خوشبختانه حدود ۷۵ هزار دانش آموز در طرح همیاران طبیعت شرکت کردند و ان شاءلله در نیمه دوم سال همکاران ما تلاش بیشتری خواهند کرد تا دانش آموزان را ترغیب و تشویق به شرکت در این طرح کنند.

وی با تشریح وظایف همیاران طبیعت بیان نمود: همیاران طبیعت در سه سطح دانش آموزی، مروجان و محافظان هستند. مروجان، بیشتر افراد علاقه مندی هستند که در حوزه فرهنگ سازی به ما کمک می کنند. ما معتقدیم که هر همیار طبیعت می تواند عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی باشد. ازاین رو وظیفه ای که این همیاران طبیعت دارند بیشتر در حوزه فرهنگ سازی است و در بعضی مواقع هم در کارهای اجرایی هفته منابع طبیعی همچون کاشت نهال به ما کمک می کنند.

میرزایی افزود: محافظان طبیعت، افرادی هستند که بیشتر در عرصه های منابع طبیعی حضور دارند مثل کشاورزان، بهره برداران و مجریان طرح های منابع طبیعی. این افراد می توانند در قسمت حفاظت به ما کمک کنند. در این خصوص شیوه نامه ای به استان ها ابلاغ گردید تا در مورد مشارکت و حضور این افراد در مواقع حریق، آموزش های لازم داده شود تا با انجام عملیات رصد و پایش منابع طبیعی در صورت وقوع آتشسوزی یا تخریب منابع سریعا به مراکز مربوطه اطلاع بدهند.

وی اضافه کرد: بعد از کسب آموزش های لازم در صورت وقوع حریق کم خطر بتوانند خودشان حریق را در همان مراحل ابتدایی خاموش کنند تا به جنگلها و منابع طبیعی وارد نشود. ازاین رو همیاران طبیعت هم در حوزه فرهنگ سازی و آموزش، ترویج و هم در حوزه اجرایی کمک و یار ما در عرصه های منابع طبیعی خواهند بود.





منبع:

1401/08/17
08:56:01
5.0 / 5
387
تگهای خبر: آموزش , تعاونی , توسعه , سازمان
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است