حل مشکل اشتغال با تربیت نیروی کار ماهر

حل مشکل اشتغال با تربیت نیروی کار ماهر به گزارش کار و درآمد، به اعتقاد کارشناسان حل مشکل اشتغال کشور بدون آموزش نیروی کار متخصص و ماهر امکان پذیر نیست و عرضه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش موثری در اشتغال پذیری و ورود آنها به بازار کار دارد.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، مهارت های فنی و حرفه ای همچون ضروریات رشد و توسعه اقتصاد است و در تأمین نیروی انسانی ماهر و کارآمد نقش دارد. بدین منظور عرضه آموزش های فنی و حرفه ای امکان بهره برداری مناسب از منابع انسانی را فراهم و توانایی لازم برای راهیابی به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار را به وجود می آورد.

از نگاه کارشناسان بازار کار، یکی از علل بیکاری در جامعه فقدان مهارت مورد نیاز بازار کار از جانب فارغ التحصیلان و جویندگان کار است و بر همین مبنا عرضه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز بازار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش مهم و بسزایی در ایجاد فرصت های شغلی برای دانش اموختگان دارد.

همسو کردن آموزش های نظری وعملی این امکان را برای فرد آموزش دیده فراهم می آورد تا علاوه بر شناسایی نیازهای بازار، امکان بیشتری برای انجام فعالیت های اقتصادی و جذب در بازار کار داشته باشد.

سید صولت مرتضوی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تکیه بر توسعه نهضت مهارت افزایی در گام دوم انقلاب اسلامی اعتقاد دارد به جای مدرک دادن باید هنر و مهارت آموخته شود.

وی احیای نظام استاد شاگردی با محوریت مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان را مورد تاکید قرار داده و توسعه نهضت مهارت افزایی را باعث گره گشایی از معضل بیکاری می داند.

در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار را در دستور کار دارد که به اعتقاد مرتضوی اجرای طرح استادشاگردی و آموزش در محیط واقعی کار می تواند در اشتغال پذیری جوانان موثر باشد و به جذب آنها در بازار کار کمک نماید.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که حل مشکل اشتغال کشور بدون آموزش نیروی کار متخصص و حرفه ای امکان پذیر نیست بر همین مبنا سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بعنوان یکی از زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف به ساماندهی آموزش مهارتی در کشور شده است.

اخیرا تفاهمنامه همکاری مشترک میان مرکز ملی تربیت مربی و پژوهش های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) با هدف تأمین نیروی ماهر و متخصص مورد نیاز صنایع و تربیت مربیان و استادان مهارت محور در واحدهای دانشگاهی به امضا رسید.

بی تردید با عنایت به هزینه بر بودن آموزش نیروی های ماهر در حین کار و نبود نیروی ماهر در صنعت، روی آوردن مراکز نظام آموزشی به مهارت آموزی می تواند نقش موثری در این حوزه داشته باشد.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، هم اکنون مهارت، حلقه مفقوده بین دانش و صنعت است و برای مبارزه با ضعف مهارت در کشور باید نهضت مهارت آموزی در جامعه فراگیر شود تا جوانان جوای کار فاقد مهارت از راه آموزشهای مهارتی بتوانند جذب بازار کار شوند. سازمان آموزش فنی وحرفه ای بعنوان متولی عرضه آموزش های مهارتی با داشتن بیشتر از ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی، ۵۴۰۰ مرکز جوار کارگاهی و ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای همگام با استانداردهای ملی و بین المللی، رسالت عرضه آموزش های فنی و حرفه ای و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر را برعهده دارد.





منبع:

1401/11/18
10:24:52
5.0 / 5
480
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار كار
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است