هزینه تمام شده تولید یک کیلووات ساعت برق خورشیدی یک سوم برق فسیلی است

هزینه تمام شده تولید یک کیلووات ساعت برق خورشیدی یک سوم برق فسیلی است به گزارش کار و درآمد، معاون سرمایه گذاری ساتبا با اعلان اینکه هم اکنون 1700 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درحال بهره برداری است، اظهار داشت: سرمایه گذاری در عرصه تجدید پذیرها از سال قبل رونق خوبی گرفته است.



به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، جعفر محمدنژاد سیگارودی معاون سرمایه گذاری ساتبا با حاضرشدن در برنامه تلویزیونی درباب عملکرد صنعت برق در بخش حرارتی و تجدیدپذیر برگزار گردید، درباب آخرین وضعیت کشور در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر توضیحاتی ارائه کرد و اظهار داشت: آمارها به ما نشان میدهد که از سال ۲۰۱۲ به بعد، نگاه محض دنیا در تولید برق از سوخت فسیلی به سوی تجدید پذیرها بسیار محسوس و پررنگ است. از سال ۲۰۱۷ به بعد میزان کلان سرمایه گذاری در عرصه تولید برق در عرصه تجدیدپذیرها حدودا دو برابر سرمایه گذاری در عرصه تولید برق به کمک سوخت های فسیلی بوده است.
وی با اعلان اینکه امروز هزینه تمام شده واقعی تولید یک کیلووات ساعت برق خورشیدی یک سوم برق فسیلی است، اضافه کرد: وقتی اعداد و ارقام واقعی را نگاه می نماییم متوجه می شویم که فعالیت و سرمایه گذاری درست در عرصه تجدیدپذیرها بطور قطع به صرفه و درست است و باید دراین خصوص نگاه عوض شود.
معاون سرمایه گذاری ساتبا اشاره کرد: بصورت میانگین در کشورهای توسعه یافته حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از سبد تامین برق از حوزه تجدید پذیرها تامین می شود. ما نیز در کشور ایران باتوجه به ظرفیت هایی که داریم در تلاش هستیم تا شرایط به این سمت ببریم.
محمدنژاد اضافه کرد: هم اکنون ۱۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درحال بهره برداری در کشور داریم که عمدتا نیروگاه های خورشیدی و بخشی نیز نیروگاه های بادی و همین طور زیست توده و… هستند. در برنامه ششم توسعه ظرفیت ۵۰۰۰ مگاواتی برای این بخش پیش بینی شده بود اما به سبب مشکلاتی که در بحث اقتصاد انرژی کشور و… وجود داشته، این مساله محقق نشده است.
وی با اعلان اینکه اعتقادی به استفاده از تجهیزات با راندمان بالا در کشور بواسطه وجود برق ارزان نیست، اضافه کرد: باید در کلان اقتصاد انرژی کشور یک نگاه ویژه و اصلاحی رخ دهد تا چنین مباحثی همچون استفاده از تجهیزات با راندمان بالا مورد توجه قرار گیرد.
معاون سرمایه گذاری ساتبا با اشاره به نگاه ویژه ریاست جمهور به بحث تجدیدپذیرها عنوان کرد: با توجه به این که نیروگاه های خورشیدی در کوتاه مدت امکان وارد مدار شدن را دارند و همین طور باتوجه به بازدهی بالا و قیمت تمام شده پایین تر از نیروگاه های فسیلی، امسال در برنامه داریم تا در این زمینه اقدامات ویژه ای را انجام دهیم.
محمدنژاد اشاره کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که قرار نیست همه ظرفیت تولید برق کشور بوسیله نیروگاه های خورشیدی تامین شود، اما این بخش می تواند خصوصاً در زمان پیک مصرف برق در تابستان بسیار کمک کننده باشد و شرایط را مطلوب کند.
وی اضافه کرد: امروز خوشبختانه در بخش صنعتی، کشاورزی و حتی در بخش خانگی و در دورترین روستاهای کشور نگاه و رویکرد برای راه اندازی و استفاده از نیروگاه های خورشیدی ویژه شده است.
معاون سرمایه گذاری ساتبا اظهار داشت: ایران کشوری است که دارای منابع فراوان و گسترده سوخت فسیلی است و بدین جهت در سالهای گذشته الزام و نگاهی ویژه برای تنوع بخشی به سبد استفاده از انرژی و تولید برق به کمک انرژی های تجدیدپذیر وجود نداشته است و بدین جهت است که شاید حال با چالش هایی در عرصه ناترازی مواجه هستیم.
محمدنژاد با اعلان اینکه سرمایه گذاری در عرصه تجدیدپذیرها شدت بهتری گرفته است، اشاره کرد: برمبنای آخرین آمار تا پایان اردیبهشت ماه امسال ۳۷ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۲۹۱.۵۹ مگاوات به مدار تولید وارد می شود و همین طور باید اظهار داشت که از سال قبل تا حالا سرمایه گذاری در عرصه تجدید پذیرها شدت بسیار خوبی گرفته است.
وی با اشاره به این که ساتبا شرایط خوبی را برای حضور سرمایه گذاران در حوزه تجدیدپذیرها فراهم آورده است، اظهار داشت: قراردادهای جذابی از طرف ساتبا برای سرمایه گذاران فراهم شده و همین طور رویکرد و نگاه دراین خصوص بسیار تسهیل شده است تا سرمایه گذاران بتوانند با خیال آسوده در این بخش ورود کنند.
معاون سرمایه گذاری ساتبا اضافه کرد: امروز در مدل قراردادهای خرید تضمینی ۲۰ ساله که برای نیروگاه های کوچک مقیاس است بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران کمتر از ۴ سال است و این مساله شرایط بسیار خوبی را برای سرمایه گذاران در عرصه تجدید پذیرها فراهم می آورد. همین طور در بخش نیروگاه های حمایتی برای اقشار کم برخوردار قراردادهای تعریف شده به گونه ای است که بازگشت سرمایه ۲ تا ۲.۵ ساله است.
محمدنژاد عنوان کرد: از یک سال و نیم گذشته مدلی را راه اندازی کرده ایم که تولید کننده برق و یا متقاضی که با ساتبا قرارداد می بندد می تواند برق تولیدی خودرا در بازار تابلوی برق سبز بورس انرژی عرضه نماید تا مشتریان مختلفی بتوانند این برق با قیمت های جذابی خریداری کنند.
وی اضافه کرد: برمبنای تعاملاتی که با تعدادی از مراجع آزمایشگاهی کشور داریم به متقاضیانی که با ساتبا قرارداد خرید تضمینی و عرضه برق امضا می کنند اجازه نخواهیم داد تا از تجهیزات با راندمان پایین و غیراستاندارد بهره گیرند. ساتبا نظارت میدانی بر روی اجرای پروژه های نیروگاهی متقاضیان نیز دارد و بدین جهت اجازه نخواهیم داد تا از تجهیزات غیراستاندارد و با راندمان پایین در نیروگاه های تجدیدپذیر که از طرف سرمایه گذاران راه اندازی می شود، استفاده گردد.
معاون سرمایه گذاری ساتبا با اشاره به مشکلاتی که تحریم ها برای کشور ایجاد کرده است، اظهار داشت: اگر موضوعات اقتصادی کشور حل شود و همین طور سرمایه گذار دسترسی به تامین مالی ارزان تری داشته باشد بطور قطع بخش قابل توجهی از برنامه های تکلیفی دولت در حوزه تجدیدپذیرها در برنامه هفتم دولت را به خوبی محقق خواهیم کرد.


منبع:

1404/02/29
10:27:28
5.0 / 5
42
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , سرمایه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران کار و درآمد در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد
کار و درآمد: راهی نو جهت زندگی بهتر ، همراه شما در راه موفقیت


karodaramad.ir1396 - 1404 : حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است