مشاور راهبردی رئیس اتاق تعاون ایران:

حضور كارآفرینان در بخش خدمات

حضور كارآفرینان در بخش خدمات كار و درآمد: مشاور راهبردی اتاق تعاون ایران معتقد است حمایت از تعاونی های فعال در حوزه كارآفرینی نیازمند رفع موانع فعالیت در همه خوشه های كسب و كار اشتغالزا می باشد. او تاكید دارد كه جمعیت كارآفرین كشور به جای تولید بیشتر جذب بخش خدمات شده اند.



محمدباقر ظهراب بیگی در گفت وگو با ایسنا، درباره راهكارهای عملی بخش تعاون برای اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه كارآفرینی، اظهار نمود: در سند توسعه بخش تعاون، توسعه مبتنی بر دانایی با تمهیدات خاصی نظیر تولید و گسترش پاركها و مراكز رشد علم و فن آوری با مشاركت تشكل های تعاونی، توانمندسازی جوانان، زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تولید اشتغال و حفظ و بهبود اشتغال موجود، آموزش كارآفرینی، تولید و توسعه بانك اطلاعات كارآفرینی در بخش تعاون، تولید و توسعه شركتهای تعاونی تحقیقاتی، طراحی، مشاوره و مواردی از این قبیل پیش بینی شده است.

مشاور راهبردی رئیس اتاق تعاون ایران اضافه كرد: رفع موانع فعالیت در همه خوشه های كسب و كار اشتغالزا در گرایش های صنعت، كشاورزی و خدمات مطابق با پتانسیل و مزیتهای نسبی استانهای كشور، تسهیل فرایند دستیابی به منابع، اطلاعات، فناوری و ارتباطات، ضرورت اعطای تخفیف كامل مالیاتی برای كارآفرینان بخش تعاون، اعطای تسهیلات وجوه اداره شده در ماده ۲۰ «سند توسعه بخش تعاون»، اولویت در واگذاری سهام بخش دولتی و بنگاههای مورد واگذاری به كارآفرینان، تولید شهركها و مجتمع های تعاونی، استقرار تعاونیهای نوپای كارآفرینان و افزایش سرمایه و منابع صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون را از جمله ساز و كارهای حمایت از تعاونی های فعال در حوزه كارآفرینی است.

ظهراب بیگی اظهار داشت: كارآفرینی نقطه آغازین یا مرحله شروع تحول در نظام اقتصادی است كه شاید بتوان مبنای خلق ارزش نو اعم از مادی یا معنوی با بهره گیری از دانش و تجربه و تخصص یا تبدیل ایده های حاصله از پژوهش و تحقیق به محصول، كالا و خدمات تعریف كرد.

او اضافه كرد: سیاست تحریم اقتصادی علیه ایران به عنوان اصلی ترین حربه استكبار جهانی و كشورهای استعمارگر طی سال های بعد از پیروزی انقلاب بوده كه با توسل به آن تلاش بر تضعیف پایه های نظام و ضربه زدن به انقلاب را داشته اند.

مشاور راهبردی رئیس اتاق تعاون ایران خاطرنشان كرد: مهمترین وظیفه مسئولان كشور كه بر كرسی های مدیریتی و اجرایی كشور تكیه زدند گرفتن این حربه از دست دشمنان و تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم است.

ظهراب بیگی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در مورخ ۸۹. ۶. ۱۶ در جمع كارآفرینان سراسر كشور، اظهار داشت: ایشان «اقتصاد مقاومتی» را مفهومی از كارآفرینی تلقی و توسل به كارآفرینی در شرایط روز كشور با تمركز بر منابع و ظرفیتهای بومی و ملی را تنها را خلاصی از «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی كشور برای جهش و حركت پرسرعت» در مسیر اهداف و سیاستهای ترسیمی در قالب برنامه های توسعه ای تعریف شده در سندچشم انداز ۱۴۰۴ معرفی كردند.

وی كارآفرینی پایدار و موفق را نیازمند ثبات بخشیدن به تمامی امور مرتبط با مقوله كارآفرینی یا ارزش آفرینی دانست و اظهار داشت: متأسفانه در ایران طی سالیان متمادی نتوانسته ایم به پارامترها یا شاخص های درخور اكتفایی در این زمینه دست یافته و عملكرد موفقی را رقم بزنیم.

به گفته مشاور راهبردی رئیس اتاق تعاون ایران، تبدیل ایده به یك فعالیت در ایران توأم با ریسكهای حقوقی، اجرایی و سرمایه ای است و همین امر سبب شده كه جمعیت كارآفرین كشور بیش از بخش تولید، جذب بخش های خدماتی در قالب فعالیت های واسطه گری، كارمندی و مشاغل خرد غیرمتشكل شوند كه هیچگاه شرایط لازم برای بروز و ظهور را پیدا نمی كنند.

وی تصریح كرد: كارآفرینان، جمعیت نخبه و موتور محركه اقتصاد كشور در ابعاد اجتماعی و فرهنگی هستند كه در اغلب كشورها جزو طبقات ویژه و دارای رتبه محسوب می شوند و مورد حمایت نظام های مدیریتی و اجرایی قرار می گیرند، این در شرایطی است كه در ایران این طیف افراد از حداقل بضاعتها برخوردارند و در اغلب موارد نسبت به آنها كم توجه یا بی توجه هستند مگر در شرایط خاص و برای مدتی معین آن هم به شرط ارتباط و امكان عرضه ظرفیت، مورد حمایت دستگاه های متولی، نهادها و افراد ذیصلاح قرار دارند.

ظهراب بیگی، نبود بانك اطلاعات كسب و كار وعدم دسترسی به اطلاعات فعالان اقتصادی، از هم گسیختگی بنگاه های اقتصادی، نبود سازوكارهای لازم برای ثبت ایده و برند و صیانت از حقوق كارآفرینان، نرخ بالای سود بانكی، ضعف بنیه مالی، مالیات و عوارض، نرخ دستمزد بالای نیروی انسانی، حق بیمه و بسیاری موانع دست و پاگیر دیگر را دلیل عدم ظهور و بروز ایده های نو در حوزه كسب و كار عنوان نمود.

مشاور راهبردی رئیس اتاق تعاون ایران در پایان، كارآفرینی را مستلزم تولید زیرساختها و فراهم كردن شرایط خاص كارآفرینان دانست و اظهار داشت: در فاز نخست، محورهای هفتگانه اقتصاد مقاومتی باید با شناسایی ظرفیت های اقلیمی و محیطی در داخل كشور و احصاء و احیاء تمامی منابع توأم با ظرفیت سنجی و فراهم كردن مشاركت عامه مردم در گروهها و طیفهای مختلف در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مقدمات شروع برنامه ها و سیاست های اقتصاد مقاومتی مبتنی بر قانون اصل ۴۴ را فراهم آوریم در غیر این صورت تمامی اقدامات در دستور كار عقیم خواهد ماند.



 

1396/08/21
23:37:48
5.0 / 5
4981
تگهای خبر: اشتغال , بانك , تولید , سرمایه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است