به گزارش كار و درآمد به نقل از ایسنا، احمد مشیریان با اشاره به اینكه در سال قبل متوسط حوادث كار منجر به فوت ۷۶ مورد بوده كه ۴۰ درصد آن در بخش ساختمان و ۳۶ درصد در بخش صنعت رخ داده است، اظهار نمود: ۳۸ درصد علل وقوع حوادث كار بر اثر عدم نظارت بر كارگاه توسط كارفرمایان بوده و ۲۴ درصد از حوادث به دلیل سهل انگاری، ۱۷ درصد به دلیل نبود وسایل ایمنی و ۱۱ درصد به دلیل نبود آموزش در كارگاه ها رخ داده است.
وی با اشاره به اینكه ۳۴ درصد حوادث در اثر سقوط و لغزش رخ می دهد، تصریح كرد: ۲۱ درصد حوادث در اثر گیر كردن بین اشیاء، ۱۹ درصد در اثر نداشتن تجهیزات و ۱۲ درصد در اثر سقوط اشیاء رخ داده است.
مشیریان با تاكید بر اینكه ۵۹ درصد از حوادث كار در زمان های اضافه كاری و شیفت شب رخ می دهد، افزود: ۷۵ درصد صدمه دیدگان حوادث كار متأهل و ۲۵ درصد مجرد هستند و ۹۷ درصد را مردان و ۳ درصد را زنان تشكیل می دهند.
معاون روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی خاطرنشان كرد: آمار نشان داده است جای كار برای ایمنی زیاد است و با وجود ۱۴ هزار مسئول ایمنی در كشور، این میزان كم بوده و باید به روزی برسیم كه در هر كارگاه یك مسئول ایمنی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه نیروی كار یكی از مهمترین اركان تولید كشور است، اظهار نمود: مسئولان ایمنی باید در حفظ و حراست از نیروی انسانی كارگاه ها تلاش كنند.
مشیریان ادامه داد: آمار حوادث ناشی از كار نشان داده است سالانه ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار نفر در جهان دچار حوادث ناشی از كار می شوند كه از این میزان ۳۴۰ هزار نفر فوت می كنند و روزانه ۶۳۰۰ نفر از بیماری های ناشی از كار رنج می برند و ۸۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از كار جان خویش را از دست می دهند.
وی با اشاره به اینكه مسئولان ایمنی باید خویش را به روز كنند، تاكید كرد: تولید مسئولان ایمنی در كارگاه ها یك سرمایه گذاری برای كارفرمایان است تا دچار لطمات مادی نشوند.
او با اشاره به راه اندازی سامانه جامع رصد كارگاه ها و مسئولان ایمنی، تصریح كرد: سامانه جامع در ۴ استان كشور به صورت آزمایشی كلید می خورد.
وی با اشاره به اینكه با راه اندازی سامانه جامع، كمك بزرگی در ایمنی كارگاه ها خواهد شد، ادامه داد: به وسیله این سامانه آموزش آنلاین، دریافت اینترنتی یك نسخه قرارداد كارگر و كارفرما و رصد و بررسی كارگاه ها انجام می گیرد.
معاون روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینكه جان افراد مهمتر از هر چیز دیگری است، اضافه كرد: یكی از سیاست های وزارت كار این است كه در صورت عدم توجه كارفرما به اخطار داده شده، كارگاه بسته خواهد شد چون كه جان انسان ها مهمتر از هر چیز دیگری است.
وی با تاكید بر اینكه تا كنون به پنج معدن در كشور اخطار داده شده و درخواست تعطیلی شده است، خاطرنشان كرد: سالم سازی محیط كار و امحاء تدریجی مسائل سخت و زیان آور در كارگاه ها از دیگر مسائل مورد توجه در كارگاه است.
او با اشاره به اینكه وظیفه ما این است كه كارگاه و كارفرمایان را كمك كنیم تا محیط كار را اصلاح كنند، اذعان كرد: مسئولان ایمنی و بازرسان برای تولید شرایط مناسب و حل مشكلات به كارفرمایان اخطار می دهند تا شرایط سخت و زیان آور را از بین برده و بیماری های ناشی از كار را از بین ببرند.
معاون روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی آموزش را مهمترین ركن در كاهش حوادث ناشی از كار دانست و بیان كرد: باید كارگران و مسئولان ایمنی را آموزش دهیم.