در گزارش كار و درآمد مطرح شد؛

بانكها ضد توسعه عمل می كنند

بانكها ضد توسعه عمل می كنند به گزارش كار و درآمد مشاور رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اینكه ۷۰ درصد مشكلات فعالان اقتصادی ناشی از سوءتدبیر است، اظهار داشت: نظام بانكی به عنوان عامل توسعه نیافتگی كشور، كمر به نابودی بخش تولید بسته است.



غلامحسین حسینی نیا در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت تعاونی ها، عنوان کرد: سال قبل در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان فرمودند که اعتقاد بسیاری به تعاونی ها دارند و این بخش را پدیده مطلوبی برای اقتصاد عنوان کردند و راهبرد شبکه سازی در تعاونی ها را مورد تاکید قرار دادند و به وزیر تعاون مأموریت دادند که مسئله تعاونی ها را با جدیت دنبال کند. حال باید از وزیر تعاون پرسید که چه جدیتی در پیگیری مسائل تعاونی ها داشته و کدام مشکلات این بخش حل شده است.
مشاور رئیس اتاق تعاون ایران اضافه کرد: بررسی ها نشان داده است که در این یک سال نه تنها اتفاق خاصی برای تعاونی ها نیفتاده بلکه در این زمان سکوتی را هم از جانب وزیر شاهد بودیم. خوشبینانه این است که به علت گستردگی مأموریت هایی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد، توانی برای رسیدگی به تعاونی ها نمانده است ازاین رو توجهی به تعاونی ها در کانال دولتی نمی گردد.
وی افزود: در این شرایط باید اختیار بیشتری به تشکل های تعاونی داده می شد و به شکلی تفویض اختیار می شد تا خود تشکل ها راهبردهایی برای حل مشکلات پیدا کنند. در این شرایط که دولت نمی تواند کار خاصی انجام دهد زمینه و فعالیت ها را به تشکل ها، اتاق ها و اتحادیه ها واگذار کند و از این تصدی گری دست بردارد و اگر قصد واگذاری ندارد، حداقل شرایط را برای بهتر شدن امور فراهم آورد.
حسینی نیا اظهار داشت: در دنیا نسخه های زیادی برای اقتصاد نوشته شده است اما تعاونی ها طی ۲۰۰ سال قبل در جای خود مانده اند که نشان داده است این بخش نقش به سزایی دارد. بیشتر از ۱۲ درصد جامعه جهانی در بیشتر از ۳ میلیون تعاونی متشکل شده اند که توانسته اند ۱۰ درصد اشتغال جهان را در خود جای دهند. گردش مالی از جانب ۳۰۰ تعاونی برتر در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲ هزارو ۳۴ میلیارد دلار بوده است؛ این تعاونی ها با جمع آوری سرمایه های خرد، شبکه سازی، اشتغال زایی و توانمندسازی افراد به موفقیت رسیده اند.
مشاور رئیس اتاق تعاون ایران اضافه کرد: به نظر می آید ظرفیت بسیار بالایی در بخش تعاونی ها وجود دارد که در کشور استفاده نمی گردد. برنامه های توسعه ای و قوانین خوبی در کشور نوشته شده اما بهره ای برده نمی شود؛ بعنوان مثال ظرفیت های اصل ۴۴ را فقط به بحث واگذاری ها تقلیل داده ایم و حتی این واگذاری ها را به کارکرد سازمان خصوصی سازی متمرکز کرده ایم که البته چندان موفق هم نبوده است.
حسینی نیا عنوان کرد: باید به ظرفیت های اصل ۴۴ برگردیم و تمامی دستگاه ها و نهادهای دولتی و عمومی به بخش تعاون کمک کنند و مجلس هم با حسن نظارت بر اجرای قوانین، وظایف خویش را در قبال تعاونی ها انجام دهد.
مشاور رئیس اتاق تعاون ایران اضافه کرد: وزارت تعاون باید سند توسعه بخش تعاون را که از سال ۹۲ روی زمین مانده است به سرانجام برساند.
۵ مشکل عمده بخش تعاون
وی ضمن اشاره به مشکلات بخش تعاون، اظهار داشت: غیرقابل پیشبینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات یکی از اشکالات مهمی است که تولید را بلاتکلیف کرده است که ۳۰ درصد به علت تحریم و ۷۰ درصد به علت سوءتدبیرهای داخلی است.
حسینی نیا اضافه کرد: بحث بعدی دشواری تأمین مالی از راه بانک هاست. بانک ها در ایران ضد توسعه عمل می کنند و می توان اظهار داشت که علت توسعه نیافتگی کشور سیستم فعلی بانکداری است که کمر به نابودی تولید بسته است. حتی در این راه مبانی فقهی اسلامی را هم زیر پا می گذارند. در هیچ جای دنیا بانک ها اینطور نیستند که قرارداد مشارکت با کسی منعقد کنند اما فقط در سود مشارکت داشته باشند!
مشاور رئیس اتاق تعاون اظهار داشت: مبحث بعدی بی ثباتی قوانین و مقررات و رویه های ناظر بر کسب و کار است که هر روز شاهد قوانین متفاوت و گوناگونی هستیم که فعالان بخش تولید و تعاون را سردرگم کرده است.
وی اضافه کرد: فرایندهای اداری و دریافت مجوزهای کسب و کار در دستگاههای اجرایی، مبحث بعدی است؛ در حالی مسؤلان ادعای بهبود محیط کسب و کار را دارند که این اراده برای بهبود، در سطح مدیران ارشد مانده و به سطوح پایین تر و سیستم اداری تسری نیافته است و مقاومت های زیادی وجود دارد که سبب شده عملاً اتفاق خاصی در بهبود محیط کسب و کار نیفتد.
حسینی نیا افزود: تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالاهای غیراستاندارد و تقلبی در بازار مبحث بعدی است. کسی که می خواهد نظام مند باشد به قدری برای فعالیت به سختی می افتد که زمین گیر می شود، اما از آن طرف بخش های غیراستاندارد و زیرزمینی با قیمت های پایین تر، به سادگی کار می کنند و مردم هم به خاطر قیمت پایین به سمت این بخش اقبال نشان می دهند که این مورد هم تولیدکننده و هم مصرف کننده را با مشکل مواجه می کند.


منبع:

1399/09/02
09:56:31
5.0 / 5
1255
تگهای خبر: اتحادیه , اشتغال , اقتصاد , بانك
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است