نماینده مردم مشهد:

بانكها در ایران از ارائه خدمات خود به بخش مولد كشور مضایقه می كنند

بانكها در ایران از ارائه خدمات خود به بخش مولد كشور مضایقه می كنند به گزارش کار و درآمد ایرنا- نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنا بر آمار موجود، نظام بانکداری در ایران از دادن تسهیلات و ارائه خدمات خود به بخش مولد کشور مضایقه و آنرا صرف اموری می کند که نتیجه ای جز تورم برای کشور ندارد.


به گزارش روز یکشنبه اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی حجت الاسلام محمد حسین حسین زاده بحرینی در نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با رئیس اتاق تجاری ایران و فعالان اقتصادی خراسان رضوی در مشهد اضافه کرد: دلیل اصلی این امر، قاعده غلط بانکداری در ایران است که کمیسیون اقتصادی مجلس درصدد تغییر این قاعده بازی در نظام بانکداری کشور و اصلاح آنست اما بانک های خصوصی در قبال آن مقاومت می کنند.
او افزود: از ۸۰ سال قبل که پای بانک خصوصی در این کشور باز شد در کنار آن یک مقام تنظیمگر یا ناظر مقتدر قرار نگرفت که مانع از بروز انحرافات شود.
وی با اشاره به این که قانون بانکی در این کشور ۵۰ سال قدمت دارد افزود: در نیم قرن گذشته، فناوری بانکداری و شیوه نظارت بر بانکداری تغییر کرده است اما هنوز نظام بانکداری در کشور با قانون نیم قرن قبل فعالیت می کند و بنا بر این باید اصلاح گردد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یک فضای قانون زدگی در کشور به وجود آمده که معتقد می باشد قانونگذاری در کشور را باید تعطیل کرد و به دنبال نظارت بر اجرای قانون و امثال آن رفت یا گفته می شود "چرا قانون خوب نداریم، یا اگر قانون خوب داریم چرا نظمی در این بخش وجود ندارد که در حقیقت همه این موارد اعتراض به سامانه قانونگذاری کشور است.
بحرینی اضافه کرد: قانون، قاعده بازی است و شما بعنوان فعال اقتصادی در فضایی کار می کنید که با بانک، بیمه و گمرک ارتباط دارید و در این ظرف ارتباطی، قواعدی وجود دارد که روابط را تنظیم می کند و هر قسمتی از این قواعد، ناقص و ناکارآمد باشد دودش به چشم فعالان اقتصادی می رود که یکی از مهم ترین مصادیق آن نظام بانکی است.
وی افزود: اگر نظام بانکی یک کشور مناسب، کارآمد و منصفانه باشد بیشترین نفع از آن نصیب فعالان اقتصادی می شود برای اینکه این نظام بانکی یا تسهیلات به بخش تولید می دهد که مستقیم کمک به تولید است یا تسهیلات به مصرف کننده می دهد که برای فعالان اقتصادی بازار به وجود می آورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اصلاح قاعده گذاری نظام بانکداری در کشور کار بسیار دشواری است که نمایندگان سه دوره مجلس شورای اسلامی هنوز نتوانستند این مهم را به انجام برسانند و این در شرایطی است که حتی رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به اصلاح نظام بانکداری تاکید دارند.
بحرینی اضافه کرد: اگر قانون بانک مرکزی و نظام بانکداری اصلاح گردید، بانک خصوصی در این کشور در رده ۵۰۰ شرکت برتر قرار نمی گیرد و این در حالیست که غیر از ۲ سال قبل در این کشور، همیشه ۱۰۰ یا ۵۰۰ شرکت برتر در شاخص سودآوری، موسسات مالی و اعتباری بوده اند در صورتیکه در کشورهای دیگر بالاترین شاخص سودآوری مربوط به تولیدکنندگان است.
گناباد ظرفیت تبدیل شدن به بارانداز شرق کشور را دارد
عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: پیش نویس اولیه تبدیل شهرستان گناباد به بارانداز شرق کشور تهیه و به رئیس اتاق تجاری ایران ارائه شده است تا بتوان هر چه سریع تر آنرا باتوجه به ظرفیت های موجود، عملیاتی کرد.
محمد صفایی اضافه کرد: مساله انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی و بهره گیری از کمک صنعتگران دراین زمینه، بهره برداری از ادامه خط ریلی خواف- هرات، افزایش کارآیی بازارچه های مرزی استان از دیگر مواردی هستند که بعنوان مسائل اصلی اقتصاد خراسان رضوی در حال پیگیری هستند.
عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون مالیات بر سرمایه و قانون مالیات بر مجموع درآمد در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیده و در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته است.
احسان خاندوزی اضافه کرد: تصویب نهایی این قوانین جذابیت بخشهای غیرمولد را می کاهد برای اینکه مابه التفاوت خرید و فروش یک کالا در دارایی ها با نرخ های مالیاتی گزنده و ۳۰ تا ۴۰ درصدی، جذابیت تامین مالی بخشهای غیرمولد برای بانکها را تعدیل می کند و از طرف دیگر به نظام بانکداری کشور یاری می رساند تا در مقام نهادهای تامین مالی به نفع بخش های تولید کشور حرکت کنند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم منابع، سرمایه ها و نقدینگی در اقتصاد را به سمت عرصه های مولد سوق دهیم یک بخش از اصلاح قانون بانکداری مربوط به نهادهای موثر و بازیگران اصلی بخش تامین مالی دولتی، خصوصی و موسسات مالی – اعتباری است تا بستری برای احساس مسئولیت بانک مرکزی نسبت به تامین مالی بخش تولید فراهم گردد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در قالب فکری اقتصادی متعارفی که در بانک مرکزی حاکم است اعتقاد نسبت به پشتیبانی از بخش تولید یا وجود ندارد یا خیلی کم رنگ است.
خاندوزی اضافه کرد: بخش دیگری از اصلاح نظام بانکداری که توسط کمیسیون اقتصادی مجلس در حال پیگیری است، واکاوی علت تمایل بانک ها به تامین مالی بخش غیرمولد در کشور است در حقیقت در ماهیت مناسبات اقتصادی ایران، بازدهی بخش های مولد پایین تر از غیرمولدها است و پس تامین مالی بخش های غیرمولد جذابیت ذاتی برای بانک ها به وجود می آورد و این پروسه مانند آبی است که در راه دو راهی خود به سمت پایین، با شدت بیشتر و به سمت بالا با شدت کمتری حرکت می کند.
وی افزود: باتوجه به تلاطم شدیدی که بازار دارایی ها در کشور طی چند سال اخیر با آنها مواجه بوده، بخش مولد و تولیدی کشور از این گلایه دارد که چرا نقدینگی از طرف بانکها به این حوزه نمی رسد و باید اذعان کرد که این فاجعه در بازار دارایی های کشور برای سرشکستگی سیاستگذاران کافی است.




منبع:

1399/11/12
21:12:27
0.0 / 5
997
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بیمه , تسهیلات
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است