در پرتو انقلاب اسلامی

گازرسانی ارمغان انقلاب اسلامی برای توسعه بوشهر

گازرسانی ارمغان انقلاب اسلامی برای توسعه بوشهر ایرنا- استان بوشهر باتوجه به دارا بودن منابع عظیم نفت و گاز همچون پالایشگاه گاز فجر جم و تاسیسات عظیم پارس جنوبی بعنوان پایتخت انرژی که بخش عظیمی از نیاز گازی کشور را تامین می کرد، اما بخش زیادی از مردم این استان تا سال ۱۳۸۷ از شبکه گاز شهری محروم بودند.


به گزارش کار و درآمد به نقل از ایرنا، تا قبل از فعالیت شرکت گاز استان بوشهر در سال ۸۷ تنها بخش هایی از شهرهای جم، دیر و کنگان و ۱۷ روستای این استان از شبکه گاز شهری برخوردار بودند و مردم دیگر نقاط این استان به علت محرومیت از این امکان ضروری بناچار برای پخت وپز و گرم کردن خانه های خود سال ها سیلندرهای ۱۱ کیلویی گاز را بر دوش می کشیدند.
این درحالی بود که گاز این استان در دورترین مناطق کشور گرما بخش خانه های هموطنانمان در سرمای زمستان و حرکت دهنده چرخ صنایع و کارخانه بود اما واحدهای تولیدی و صنعتی استان بوشهر به ناچار از سوخت های دیگر استفاده می کردند که هم هزینه زیادی بر آنها تحمیل می کرد و هم آلودگی و سختی هایی در زمینه تأمین آن به همراه داشت.
مردم این استان در بعضی از فصل های سال به علل مختلف همواره با کمبود سیلندر گاز روبرو می شدند و ساعت ها و روزها باید در مقابل نمایندگی های فروش صف می کشیدند و گاهی هم مشکلاتی برای آنها پیش می آمد.
آنها سال ها متقاضی راه اندازی شبکه گاز رسانی بودند اما با استدلال مسؤلان وقت در خصوص "گرمی هوای این استان و توجیه اقتصادی نداشتن گازکشی برای بوشهر" از این نیاز زیرساختی توسعه محروم شده بودند، طوریکه عملیاتی شدن و تحقق این مطالبه به حق مردم این استان بیشتر از ۲ دهه به تاخیر افتاد و ساکنان قطب انرژی کشور با مشکلات زیادی را تحمل کردند تا اینکه سرانجام با موافقت دولت هشتم مطالعات آن انجام و در دولت نهم اولین شعله گاز در سال ۱۳۸۷ در میدان شهید مطهری بوشهر روشن و بارقه امید در دل مردم و مسیر توسعه بخش صنعت این استان هموار شد.
به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر، برپایه مصوبه شورای برنامه ریزی این استان گازرسانی با اولویت شهرها شروع شد و با اجرای ۲هزار کیلومتر شبکه گذاری و نصب ۶۷هزار انشعاب ضریب نفوذ گاز شهری با گاز رسانی به ۳۰ شهر در این استان به ۷۲ درصد رسید و تا پیش از دولت تدبیر و امید ۴۸هزار و ۵۰۰ مشترک شهری به شبکه گازرسانی متصل شده بودند.
مسلم رحمانی افزود: همینطور در بخش روستایی هم در همین مدت با اجرای یکهزار کیلومتر شبکه و نصب ۲۲هزار و ۸۰۰ انشعاب ضریب نفوذ گاز روستایی در استان بوشهر به ۳۶ درصد رسید و ۱۲ هزار خانوار ساکن روستاها به شبکه گازرسانی روستایی پیوستند.
این درحالی بود که تا پیش از سال ۹۲ فقط چند واحد اندک از صنایع این استان شامل شهرک صنعتی ۱ بوشهر، فاز ۱ پتروشیمی مبین، نیروگاه های برق تشان و بی او عسلویه گازدار بود.
گازرسانی انقلابی به بوشهر
بنا به اظهار مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر تا پیش از دولت یازدهم در مجموع ۲۳۰ میلیارد تومان در بخش گازرسانی استان بوشهر هزینه شده بود اما با وجود همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم با سرمایه گذاری ۹۲۶ میلیارد تومانی گازرسانی به ۴۴۱ روستا و ۳۹ شهر این استان انجام شد، این درحالی است که تا پیش از این تنها ۱۰۴ روستا و ۳۰ شهر از شبکه گاز شهری برخوردار بودند.
وی می افزاید: برپایه آمارها در دولت تدبیر و امید با انجام پروژه های متفاوت ضریب نفوذ گاز روستایی در استان بوشهر با ۶۰ درصد افزایش از ۳۶ به ۹۷ درصد و ضریب نفوذ شهری هم با ۲۷.۲ درصد از ۷۲ به ۹۹ درصد افزایش یافته است و این به مفهوم انقلاب در صنعت گاز و مدیریت سبز است که مردم استان در گذشته از آن محروم بودند.
رحمانی افزود: با عنایت به سیاست وزارت نفت برای گازرسانی به شهرها و روستاهای باقی مانده با تصویب تبصره ۲ بودجه سال ۹۳ تحول بسیار بزرگی در بخش گازرسانی در استان رخ داد براین اساس مقرر شد از محل صرفه جویی و جایگزینی گاز طبیعی نسبت به سایر سوخت ها، گازرسانی به شهرها و روستاها صورت گیرد.


.
به گفته او توسعه گازرسانی به نقاط روستایی و شهری با هدف اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی در مناطق کمتر توسعه یافته یکی از هدف های دولت یازدهم و دوازدهم بوده که رشد ۴۰۰ درصدی گازرسانی روستایی و ۲۰ درصد گازرسانی به شهرهای استان نشان از عزم و اراده دولت تدبیر و امید در صنعت گازرسانی است.
اجرای ۷۳۴۶ کیلومتر شبکه گازرسانی در استان بوشهر
مدیرعامل شرکت گازرسانی استان بوشهر می گوید: با وجود همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی اما تابحال با همت دولت تدبیر و امید هفت هزار و ۳۴۶ کیلومتر شبکه گازرسانی در استان بوشهر اجرا شده است.
رحمانی شمار مشترکان گاز استان بوشهر را ۲۲۸هزار و ۵۳۸ مشترک عنوان و افزود: از این تعداد ۲۱۴هزار و ۴۴۶ مشترک خانگی، ۲هزار و ۸۹۷ مشترک عمومی و ۵۶۱مشترک صنعتی است.


وی افزود: با تلاشهای مجدانه و خستگی ناپذیر فرزندان وطن، گاز این نعمت الهی در شریان خیلی از شهرها و روستاهای استان بوشهر جریان یافته و در زمان حاضر ۲۱۰ هزار و ۷۳۵ مورد نصب انشعاب در سرتاسر استان انجام شده است.
تعبیر رویای گازرسانی به جزیره شیف و بخش ارم در دولت تدبیر و امید
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر اظهار داشت: گازرسانی به جزیره شیف یک رویای دست نیافتنی بود که با همت پیمانکاران بومی و ایرانی این رویا در سال ۹۷ اجرا شد.
رحمانی افزود: باتوجه به موقعیت جغرافیایی و بستر دریایی که بین خشکی و جزیره وجود داشت در عمل گازرسانی به جزیره شیف را با مشکلات زیادی روبرو می کرد اما برای اولین بار در کشور با همت مهندسان و پیمانکاران بومی ایرانی با روشی نوین در چارچوب حفاری جهت دار افقی که در چاه های افقی استفاده می شود به روش اچ دی دی یکهزار و ۸۰۰ متر از بستر دریا در عمق ۱۳متری حفاری شد و این پروژه در مسافرت سال ۹۷ رئیس جمهوری و هیات دولت به استان بوشهر مورد بهره برداری قرار گرفت.


مدیرعامل شرکت گازرسانی به استان بوشهر اظهار داشت: همینطور گازرسانی به بخش ارم و بوشکان با عنایت به صعب العبور و کوهستانی بودن منطقه و فاصله ۸۰ کیلومتری از خطوط انتقال و شبکه گاز یکی دیگر از رویاهای مردم این منطقه بود که در سالهای ۹۵ تا ۹۷ این کار انجام و مابقی روستاهای باقی مانده هم از سال قبل تابحال در برنامه است که در دست اجراست.
حرکت چرخ صنایع بوشهر با انرژی پاک
وی ضمن اشاره به مصوبه شورای اقتصاد، دستور رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری در زمینه رونق تولید، گازرسانی به صنایع استان بوشهر شروع شد که مهم ترین آنها شامل گازرسانی به شهرک صنعتی دلوار، دیر، کنگان، نواحی صنعتی برازجان، خوشاب و خوشمکان و بنه گز و پتروشیمی های متانول کاوه، نیروگاه ایران ان ال جی مستقر در کنگان و کارخانه های سیمان کنگان، دشتستان و موند دشتی است.
وی خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید ۳۷۴ صنعت این استان از گاز برخوردار شده است و این شرکت رتبه نخست گازرسانی به صنایع را در سالهای ۹۶ و ۹۷ و ۹۸ را در کشور کسب کرده است.
رحمانی اظهار داشت: سال قبل ۱۴.۸ میلیارد مترمکعب گاز در استان بوشهر فروخته شد که ۹۹ درصد توسط بخش صنعت مصرف شد و با گازرسانی به این صنایع رونق تولید وتوسعه پایدار هم فراهم گشته است.


مدیر عامل شرکت گاز استان بوشهر افزود: تا کنون ۴۹۳ واحد صنعتی در استان از گاز طبیعی استفاده می نمایند و گازرسانی به ۵۲ واحد صنعتی هم همزمان با پویش سبز گازرسانی آماده بهره برداری است که می توانند کاهش هزینه ها، آلودگی کمتر و بازده بیشتر نسبت به سوخت مایع را در بر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ و ۹۶ برپایه مصوبه شورای اقتصاد از محل صرفه جویی جایگزینی گاز نسبت به سوخت مایع بحث گازرسانی به صنایع صدمه پذیر در دستور کار قرار گرفت و انقلابی در این بخش به وجود آمد و براین اساس ۲۰۰ واحد از صنایع صدمه پذیر استان بوشهر از محل مصوبه شورای اقتصاد از شبکه گاز رسانی برخوردار شدند.
رحمانی، ضمن اشاره به افتتاح مجتمع های پتروشیمی بزرگترین تولید کننده متانول جهان در شهرستان دیر و مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه در منطقه پارس جنوبی اظهار داشت: گاز این مجتمع های مهم پتروشیمی با اجرای خط انتقال تأمین و زمینه راه اندازی آن فراهم گردید.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر همکاری برای توسعه صنایع پایین دستی را از هدف های این شرکت عنوان نمود و اظهار داشت: در این حوزه انتقال روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز به منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر مهیا شده است.
بهره برداری از ۸۹ پروژه گاز رسانی بوشهر در سال ۹۹
به گفته رحمانی، امسال ۸۹ پروژه گاز رسانی با ۷۴ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان اعتبار آماده بهره برداری هستند که این پروژه ها با پویش سبز گاز رسانی در سرتاسر کشور و با حضور وزیر نفت به صورت ویدئو کنفرانس به مردم استان بوشهر تقدیم می شود.
وی اضافه کرد: با گازرسانی به ۳۰ روستا در شهرستان های جم، دشتستان، تنگستان و دیلم تعداد ۹۱۴ خانوار دیگر در استان بوشهر از شبکه گاز رسانی برخوردار خواهند شد و ۵۲ واحد تولیدی شامل مرغداری، گلخانه، کارخانه آسفالت و دیگر صنایع هم در سرتاسر استان از این سوخت پاک برخوردار می شوند.
مردم بوشهر از مرارت حمل سیلندرهای گاز نجات یافتند
سهم بوشهری ها در برخورداری از لوله کشی گاز بعنوان سوخت پاک هر چند دیر هنگام محقق شد اما شتاب در اجرای طرح های گاز رسانی به مناطق شهری و روستایی مطالبه دیرینه مردم را محقق کرده است.
یکی از شهروندان بوشهری می گوید: امروز همه مناطق شهری این استان گاز کشی شده و مردم از این انرژی پاک برای پخت و پز و گرم کردن خانه های خود استفاده می نمایند و دیگر سختی های گذشته در زمینه حمل سیلندر و کمیاب شدن آنرا ندارند.
آسیه رهبانی به گوشه حیات خانه خود اشاره می کند و می گوید تا قبل از اجرای شبکه گازرسانی این مکان محل نگهداری سیلندرهای گاز و بشکه های نفت سفید بود اضافه کرد: گاز کشی شهرها وروستاهای این استان که خود تأمین کننده گاز بیشتر مناطق کشور است همواره بعنوان مهم ترین مطالبه شهروندان بوشهری بود که امروز با همت دولتمردان این مطالبه محقق شده است.
غلامرضا اسفندیاری یکی از ساکنان روستای طلحه از بخش بوشکان شهرستان دشتستان اظهار داشت: همیشه تا پیش از فرا رسیدن فصل زمستان با عنایت به شرایط کوهستانی این منطقه در فکر تأمین گاز و نفت بودیم اما امروز به لطف جمهوری اسلامی و گازکشی به دورترین روستاها، این مشکل روستا نشینان برطرف شده است.


وی در حالیکه شکرگزار این نعمت بود، اضافه کرد: امروز مردم روستا دغدغه دسترسی نداشتن به سیلندر گاز و نفت را ندارند و خانه های خویش را با شعله های گاز گرم می کنند.
اسفندیاری ضمن اشاره به اینکه بعضی از مردم با وجود اینکه علمک گاز به درب خانه های آنها آمده ولی هنوز مبادرت به گاز کشی به درون خانه های خود نکرده اند می گوید: گاز نعمتی است که مردم این منطقه سال ها از آن محروم بودند و امروز این امکان جهت استفاده از این نعمت فراهم شده پس با استفاده از تسهیلات عرضه شده در این بخش نسبت به لوله کشی و خلاص شدن از حمل سیلندر اقدام نمایند.


1399/11/20
13:44:07
0.0 / 5
984
تگهای خبر: اقتصاد , تسهیلات , توسعه , تولید
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است