نقش تشكل های كارگری و كارفرمایی در بهره وری بنگاه

نقش تشكل های كارگری و كارفرمایی در بهره وری بنگاه به گزارش کار و درآمد بررسی آمار تشکل های کارگری و کارفرمایی در کشور از آن حکایت می کند که تعداد تشکل های مذکور از سال ۱۳۹۲ تا آخر سال ۱۳۹۹ رشد ۷۳ درصدی داشته و مبین عزم جدی دولت در حفظ استقلال و توسعه تشکل ها است.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، بدون شک ایجاد و توسعه تشکل های کارگری و کارفرمایی بعنوان بازوان توانمند وزارت کار می تواند باعث افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت تولید و بهبود عملکرد واحدهای تولیدی شود.

با توجه به آنکه تشکل ها از نزدیک با مسائل حرفه ای و اقتصادی کارگران و کارفرمایان روبه رو هستند می توانند به واسطه مشارکت و تخصصی که دارند در تصمیم گیری های دولت مفید واقع شوند.

تشکل های کارگری در تحقق مطالبات کارگران شامل وضعیت معیشت، حقوق و دستمزد، بیمه و قراردادهای کار و تشکل های کارفرمایی در پیگیری و حل مشکلات بنگاههای اقتصادی و مطالبات کارفرمایان از دولت نقش بسزایی دارند.

حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید: در حوزه تشکل های کارگری و کارفرمایی دو سیاست توسعه تشکل ها و حفظ حرمت و استقلال تشکل ها دنبال می شود.

تشکل های کارگری در تحقق مطالبات کارگران شامل وضعیت معیشت، حقوق و دستمزد، بیمه و قراردادهای کار و تشکل های کارفرمایی در پیگیری و حل مشکلات بنگاههای اقتصادی و مطالبات کارفرمایان از دولت نقش بسزایی دارند.

او می گوید: با عنایت به شرایط تحریمی و انتشار کرونا در کشور جز با همکاری موثر تشکل های کارفرمایی و کارگری در کشور نمی توانستیم منویات مقام معظم رهبری در جهت شعار سال را محقق نماییم و عملکرد موفقی در جهت حفظ نیروهای کار در مقابل ویروس منحوس کرونا داشته باشیم.

به گفته معاون روابط کار وزارت کار، در حالیکه تا سال ۱۳۹۲ تعداد تشکل های کارگری و کارفرمایی در کشور حدود ۸۰۰۰ تشکل بود، این تعداد تشکل تا آخر سال ۱۳۹۹ به بیشتر از ۱۳ هزار و ۷۳۲ واحد رسیده و رشد ۷۳ درصدی داشته است؛ رشد ۷۳ درصدی تشکل های کارگری و کارفرمایی طی سال های مذکور نشان از عزم جدی دولت تدبیر و امید در حفظ استقلال و توسعه تشکل ها دارد.

فرزاد یوسفی ـ مدیرکل سازمانهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار درباره آخرین آمار تشکل های کارگری و کارفرمایی در کشور به ایسنا می گوید: هم اکنون بیشتر از ۲۷۰۸ تشکل کارفرمایی ثبت شده در کشور داریم که نسبت به پایان سال ۱۳۹۱ رشد ۴۹ درصدی داشته است.

او می افزاید: در سال ۱۳۹۱ همینطور بیشتر از ۱۱ هزار تشکل کارگری در کشور به ثبت رسیده که نسبت به پایان سال ۱۳۹۱ رشد ۸۰ درصدی داشته و در مجموع تشکل های کارگری و کارفرمایی از رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۱ برخوردار بوده اند.



یوسفی با اشاره به اینکه تشکل ها به منظور بهبود وضع اقتصادی و معیشتی کارگران و حفظ منافع آنها شکل گرفته است، می گوید: حضور نمایندگان تشکل های کارگری و کارفرمایی در مراجع تصمیم گیر شامل شورایعالی کار، سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی حفاظت فنی، شورایعالی اشتغال و مراجع تشخیص و حل اختلاف می تواند در دفاع از حقوق و مطالبات جامعه کارگری و کارفرمایی مثمرثمر باشد.

وی می گوید: در وزارت کار به دنبال توسعه تشکل های کارگری و زیر پوشش قرار دادن آنها هستیم و معتقدیم که این امر با همکاری کارفرمایان، کارگران و دولت و از راه گفتگوی اجتماعی و سه جانبه گرایی محقق می شود.

کارفرمایان واحدهای تولیدی و صنعتی برای ایجاد تشکل های کارگری با نیروهای کار خود همکاری کنند و از تجارب، ظرفیتها، پیشنهادات و خلاقیتهای کارگران در بهبود کیفیت کار و افزایش بهره وری استفاده بهینه ای داشته باشند. مدیر کل سازمان های کارگری و کارفرمایی وزارت کار اعتقاد دارد که کارفرمایان نباید تنها دنبال این باشند که کارگران روی وظایف خود متمرکز شوند بلکه اجازه دهند کارگران هم بزرگ فکر کنند و با ایده و خلاقیت خود در بخش تولید تحول آفرین باشند.

وی از کارفرمایان واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی خواست تا برای ایجاد تشکل های کارگری با نیروهای کار خود همکاری کنند و از تجارب، ظرفیتها، پیشنهادات و خلاقیتهای کارگران در بهبود کیفیت کار و افزایش بهره وری استفاده مفید داشته باشند.

در حال حاضر مهم ترین استراتژی اداره کل سازمانها و تشکل های کارگری و کارفرمایی وزارت کار این است که هر کارگر و کارفرما به عضویت یک تشکل درآیند و بر همین مبنا طی سال های گذشته اقدامات خوبی در زمینه توسعه کمی و کیفی تشکل ها صورت گرفته است تا جایی که وزارت کار پارسال و با وجود شرایط سخت کرونایی در کشور، تاسیس بیشتر از هزار تشکل را در دستور کار قرار داد که یکی از کارهای بزرگ وزارت کار در سال جهش تولید به حساب می آید.

وزارت کار همینطور سال قبل با تمدید اعتبار تشکل هایی که دوره فعالیت آنها به پایان رسیده بود و می توانست منجر به انحلال آنها شود، موافقت نمود که اقدام موثری در پشتیبانی از تداوم فعالیت تشکل های کارگری و کارفرمایی بود.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، کارشناسان ضمن اشاره به اهمیت و نقش اثرگذار تشکل های کارگری اعتقاد دارند که شرکتها و بنگاههایی که از ایجاد تشکل کارگری استقبال کرده اند با مشکلات و اختلافات کمتری میان کارگر و کارفرما روبه رو هستند؛ به زعم آنها در مجموعه ها و بنگاههایی که همراهی و تعامل نزدیک میان کارگر و کارفرما برقرار است و بیان مشکلات و مطالبات در سایه همدلی صورت می گیرد، اختلافات کارگری و کارفرمایی دیده نمی گردد و نیروهای کار در محیطی به دور از تنش و درگیری و با حس آرامش و امنیت به کار و تولید می پردازند.





منبع:

1400/02/04
21:15:25
5.0 / 5
902
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بیمه , توسعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است