نماینده ویژه وزیر تعاون در شورای توسعه سواحل مكران

سواحل مكران از اولویت های اقتصادی و سیاستگذاری كشور باشد

سواحل مكران از اولویت های اقتصادی و سیاستگذاری كشور باشد به گزارش کار و درآمد هرمزگان مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران اظهار داشت: موقعیت راهبردی سواحل مکران و فرصت های سرمایه گذاری و اقتصادی موجود در این منطقه ضرورت توسعه هرچه زودتر آنرا در یکی از اولویت های اقتصادی و سیاستگذاری کشور قرار داده است.



فاطمه ذوالقدر در گفت و گو با ایسنا، اضافه کرد: بر این اساس در سال ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی برای تسریع و متوازن کردن توسعه و نظارت فراگیر بر نهادهای اجراکننده طرح ها، پیشنهاد تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران به تصویب رسید.

وی اشاره کرد: برمبنای این مصوبه مجلس دهم، این سازمان که در محدوده شهرستان های میناب، سیریک و جاسک در هرمزگان و چابهار و کنارک در سیستان و بلوچستان ایجاد و تمام وظایف و اختیارات دستگاه های اجرائی، نهادها و مؤسسات عمومی به غیراز دفاعی ــ امنیتی، قضایی و امور خارجه و همین طور تمام دارایی های دولت و دستگاه های اجرائی شامل منقول و غیرمنقول و تمام طرح ها و پروژه ها را عهده دار شد.

مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران اشاره کرد: متعاقب مصوبه مجلس در شهریورماه ۱۳۹۶ تدوین اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران در دولت شروع شد.

ذوالقدر اضافه کرد: برمبنای مفاد مندرج در ماده ۶۸ قانون احکام دائمی توسعه کشور در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی موضوع افزایش توان مقاومت و کاهش لطمه پذیری اقتصاد کشور و اجرای سیاست های کلی برنامه ششم توسعه موضوع تقسیم کار و تعیین نقش ملی در مناطق، استانها، نواحی و سواحل و جزایر کشور و حمایت دولت از سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته، توسعه اقتصاد دریایی جنوب کشور و ایجاد مناطق مهم اقتصادی در حوزه های مختلف در دستور کار قرار گرقته است.

نماینده ادوار مردم تهران در مجلس بیان کرد: بمنظور بهره برداری از استعدادهای سواحل جنوب شرقی کشور، بهره مندی جامعه محلی، استفاده از سرمایه ها و فرصتهای بین المللی و کاهش عدم تعادل های مناطق کشور، سازمان توسعه سواحل مکران بعنوان سازمان توسعه ای با شخصیت شرکتی برای برنامه ریزی، اجراء و نظارت بر برنامه های توسعه در سواحل مکران درصورت تامین اعتبار در بودجه سنواتی در محدوده شهرستان های میناب، سیریک، جاسک، چابهار و کنارک قرار شد ایجاد گردد.

ذوالقدر اظهار نمود: پس از مصوبه مجلس دهم مبنی برتشکیل سازمان توسعه سواحل مکران، دولت موظف گردید که حداکثر ظرف مدت ۴ ماه اساسنامه این سازمان را تنظیم و ارائه نماید اما به دلیلهای مشکلات گوناگون که در رأس آنها می توان به احتمال محرومیت منطقه آزاد جاسک از درآمدها و حقوق دولتی اشاره داشت این امر به تصویب نرسید. چونکه ایجاد سازمان توسعه سواحل مکران و مدیریت توسعه این منطقه در ماده ۶۸ قانون احکام دائمی کشور مطابق با قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و قانون جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی پیش بینی گردیده که این امر مستلزم استقرار ادارات و گمرکات متعددو بالتبع حصارکشی این اراضی با وسعتی بیش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع جهت کنترل ورودی و خروجی کالاهاست که تا حدود بسیاری ناممکن است. بر این اساس باتوجه به ملاحظات پیشنهادی قرار شد تا فراهم شدن شرایط ایجاد سازمان توسعه سواحل مکران شورای توسعه تشکیل گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ با توجه به گستردگی وظایف و ماموریت ها، می تواندمهم ترین نقش را درتوسعه‌ی جوامع محلی منطقه مکران داشته باشد، از این جهت در پنجم آبان ماه سال ۱۳۹۹ وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی به عضویت شورا درآمد. بوسیله این وزارتخانه می توان به توسعه ی آموزش های مهارتی، اشتغال و توسعه ی کارآفرینی، ارائه خدمات بهزیستی و ایجاد تعاونی، انجام امور مشارکتی، ارائه خدمات بیمه ای و درمانی و درنهایت سرمایه گذاری اقتصادی در منطقه رونق داد.

مشاور و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای توسعه سواحل مکران گفت: جلسات و کارگروه های تخصصی مربوطه برای پیشبرد اهداف و سند چشم انداز تعریف شده در این منطقه نیز در دستور کار این شورا قرار گرفت تا ضمن تقویت مزیت های رقابتی و اقتصادی و گسترش زیرساخت های منطقه، زمینه ساز ایجاد اشتغال و همین طور رونق حضور سرمایه گذاران داخلی وخارجی و فعالان اقتصادی شود.

ذوالقدر اشاره کرد: در این کارگروه های تخصصی، جنبه غالب فعالیت ها در بخش های مختلف این سواحل مشخص شده است و بعنوان نمونه شهرستان جاسک قطب کارهای انرژی (نفت و گاز)، سیریک کانون گردشگری، میناب محل کارهای کشاورزی و صنایع وابسته تعیین شده است.

وی به با اشاره به وجود پایانه نفتی مکران بعنوان دومین پایانه نفتی کشور، مجتمع های صنعتی بزرگ پالایشگاهی و پتروپالایشی درحال اجرا، مگاپورت شرق هرمزگان ( در مقیاس تقریبی بندر شهیدرجایی)، شهرک صنعتی ۲۰۰۰ هکتاری اظهار داشت: شهر جدید مکران با گنجایش تقریبی ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و منطقه آزاد درحال شکل گیری جاسک همچون ظرفیت های بزرگ شرق هرمزگان در رابطه با توسعه منطقه مکران است.

ذوالقدر به اولین نشست کمیته اقدامات ویژه توسعه سواحل مکران با حضور معاون امور اقتصادی وزارت تعاون و مدیران کل تعاون هرمزگان و سیستان بلوچستان اشاره نمود و اظهار داشت: موقعیت راهبردی مکران، ویژه است و مقام معظم رهبری نیز در آخرین سفر به سواحل مکران تاکید ویژه ای بر توسعه این منطقه باتوجه به موقعیت ژئوپولتیک و راهبردی آن و تقویت امنیت خلیج فارس داشتند.

وی اضافه کرد: در چند بند از برنامه ششم توسعه نیز، به پروژه های اقتصادی و سرمایه گذاری در این منطقه اشاره شده است و برای تحقق عدالت اجتماعی، پرهیز از توسعه متمرکز و استفاده از توانایی و ظرفیت جوانان منطقه، ضرورت حضور و فعالیت وزارت تعاون در شورای توسعه سواحل مکران بیش از پیش احساس می شود.

نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی به اهمیت پشتیبانی از نیروهای بومی منطقه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت ها، با اهمیت ترین هدفی که در کمیته آموزش پیگیری می شود افزایش مشارکت اجتماعات بومی محلی جهت بهره مندی هر چه بیشتر بومیان از نتایج توسعه در منطقه می باشد.

ذوالقدر اضافه کرد: این ضرورت وجود دارد که با سرعت، اتمام پروژه های درحال اجرا، جنبه های توسعه درونزا خصوصاً آموزش و توانمندسازی جوامع محلی مد نظر قرار گیرد.

وی اشاره کرد: در این راستا نقش آموزش مهارتی و توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای و انعقاد تفاهمنامه میان سازمان و وزارت نفت جهت اموزش و بکارگیری نیروی کار بومی بسیار مهم می باشد و می تواند در طرحهای کوتاه مدت نیز نقش اساسی داشته باشد تا مردمان شریف منطقه از مواهب توسعه صنعتی منطقه بهره مند شوند.





منبع:

1400/04/09
18:59:32
5.0 / 5
666
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بیمه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است