دبیر اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان مطرح كرد؛

بین المللی نبودن شرکت ها بزرگترین چالش اکوسیستم کارآفرینی

بین المللی نبودن شرکت ها بزرگترین چالش اکوسیستم کارآفرینی به گزارش کار و درآمد اصفهان دبیر اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان اظهار داشت: بزرگترین چالشی که امروز مانع گسترش اکوسیستم کارآفرینی کشور شده بین المللی نبودن شرکت هاست و استارتاپ های ایران به علت تحریم ها محدود به بازارهای داخلی شده اند.



کوروش خسروی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به روند فضای کارآفرینی کشور طی چند سال گذشته، اظهار نمود: از سال ۸۱ که مرکز کارآفرینی در دانشگاه اصفهان افتتاح شد تا به امروز، شاهد تغییرات بسیاری در اکوسیستم کارآفرینی هستیم.

وی تصریح کرد: تغییرات اکوسیستم کارآفرینی کشور طی ۲۰ سال قبل معادل تغییراتی است که می توانست طی ۱۰۰ سال در کشور رخ دهد و سرعت آن بسیار بالا بوده است.

دبیر اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان با ذکر مثالی توضیح داد: طی سالهای نخست دهه هشتاد نه تنها هیچ دادگاهی در کشور برای رسیدگی به دعاوی مالکیت فکری وجود نداشت، بلکه کارشناسان، قضات و وکیل هم تخصص لازم را در این بخش نداشتند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه امروز دادگاه تخصصی برای رسیدگی به دعاوی مالکیت فکری وجود دارد و از طرفی چند دانشگاه هم در مقطع کارشناسی ارشد دوره های مالکیت فکری بوجود آمده و همینطور در هر شهر ثبت اختراعات بسیار انجام شده و ثبت علامت تجاری درحال آموزش است و هم اکنون خیلی از کارآفرینان اختراعات خویش را در کشورهای خارجی ثبت می کنند.

خسروی به آینده کارآفرینی در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: خوشبختانه فضای کسب برای توسعه کارآفرینی مناسب می باشد و تمام وزارت خانه ها و سازمان ها، به دنبال شرکتهای دانش بنیان، و کارآفرینان و فعالان استارتاپی برای حل مشکلات خود حل هستند.

وی به بین المللی شدن شرکتهای استارتاپی و ایده های کارآفرینان اشاره نمود و اظهار داشت: مقایسه استارتاپ های داخلی با خارجی نشان داده که استارتاپ های داخلی ارزش بالاتری نسبت به آنها دارند، اما مزیت استارتاپ های خارجی اتصال به بازارهای جهانی است که این باعث رشد آنها می شود و در نهایت ایده های آنها میلیارد دلاری فروخته و یا سهام دار بین المللی پیدا می کنند، در حالیکه استارتاپ های ایران به علت تحریم ها محدود به بازارهای داخلی شده اند.

دبیر اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان با اعتقاد بر این که استارتاپ و کارآفرینان داخلی نیازمند حمایت های مالی و معنوی دولت های مختلف هستند، خاطرنشان کرد: قطعا موتور محرکه هر فعالیت اقتصادی پول است، اما باید در نظر داشت بعنوان مثال اگر بالای ۱۰ استارتاپ ایرانی قابلیت صادرات محصولات هایتک خویش را دارند، اما در اولین گام به سد تحریم ها بر می خورند.

وی تصریح کرد: بزرگترین چالشی که امروز مانع گسترش اکوسیستم کارآفرینی کشور شده بین المللی نبودن شرکت هاست.

خسروی درباره فروش ایده های کارآفرینان به کشورهای دیگر به علت نبود فضای مناسب برای رشد این ایده ها در کشور، اظهار داشت: این کار از دست دادن یک فرصت است و میتوان مرکزیت یک شرکت را در ایران حفظ نماییم و خدمات آنرا به دنیا عرضه دهیم و از آن درآمد کسب نماییم.

وی اظهار داشت: با عنایت به شرایط موجود به جای یک درآمد طولانی و مستمر برای کشور، امروز شاهد درآمد موقت استارتاپ ها هستیم، چونکه به علت تحریم ها امکان تعامل با دنیا را ندارند و ناچار به فروش ایده های خود به سرمایه گذاران خارجی و ثبت آن ایده در کشوری دیگر هستند، در این شرایط منابع این ایده هیچ وقت به کشورمان بر نمی گردد و این فرصت را در کشور از دست می دهیم.

دبیر اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان اما با تکیه بر لزوم آموزش در حوزه کارآفرینی کشور، اظهار داشت: هر چه آموزش در حوزه کارآفرینی زیربنایی و زودتر از سنین پایین آغاز شود، تفکر کارآفرینی بیشتر در لایه های مختلف جامعه رشد پیدا می کند، البته آموزش و پرورش به این حوزه وارد شده که هنوز جای کار دارد.





منبع:

1400/08/18
12:32:50
5.0 / 5
534
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , توسعه , جامعه
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است