کسب مهارت بجای جست وجو در آگهی های استخدام

کسب مهارت بجای جست وجو در آگهی های استخدام کار و درآمد: سفارش کارشناسان این است که جوانان بجای جست وجو در آگهی های استخدام به مهارت آموزی و کارآفرینی تجهیز شوند برای اینکه کسب مهارت، آینده شغلی آنها را تضمین می نماید.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، طی سالهای اخیر معضل بیکاری فارغ التحصیلان به یکی از چالش های اساسی در کشور تبدیل گشته و بر توازن و تعادل بازار کار اثرگذار بوده است. داشتن شغل در امنیت روانی، اجتماعی و معیشتی افراد موثر است و تشکیل خانواده و تامین مسکن و استقلال مالی به داشتن شغل گره خورده است؛ بدین جهت ایجاد اشتغال یکی از مهم ترین ابزارهای کاهش نرخ بیکاری، فقر و نابرابری محسوب می شود. اما لازمه راهیابی به بازار کار و کسب فرصت های شغلی داشتن صرف شغل نیست و باید چاشنی مهارت را ضمیمه کسب وکار کرد.

در دولت سیزدهم توانمندسازی و ارتقای مهارت در دستور کار قرار گرفته و کاهش زمان صدور مجوز تاسیس آموزشگاه های آزاد، افزایش تعداد مراکز جوار و بین کارگاهی، شناسایی ۴۷۰ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایه بر و استفاده از توان بخش خصوصی همچون اقدامات موثر در امتداد افزایش مهارت آموزی کارگران، کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است.وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد می باشد که نیروی کارآمد باید متناسب با توان و ظرفیتهای اشتغال کشور تامین گردد و دستیابی به رشد و توسعه و رهایی از چالش بیکاری را در تقویت آموزش های مهارتی موثر می داند.

وی بر لزوم بروزرسانی و توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای تاکید دارد و می گوید: پیوند آموزش و صنعت باید در رویکرد جدید سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور دنبال شود.

مرتضوی از آموزش مهارتی دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در دولت سیزدهم آگاهی داده و می گوید: یکی از ماموریت های اساسی ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه به مهارت افزایی و توانمندسازی جوانان است و باید تلاش نماییم تا با مهارت افزایی مسیر اشتغال آبرومندانه را فراهم نماییم.

کارشناسان می گویند آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای اصل مهمی در اشتغال خصوصاً راه اندازی کسب و کارهای کوچک است و ترویج فرهنگ مهارت آموزی می تواند به حل ریشه ای معضل بیکاری در کشور منجر شود.

خوشبختانه در دولت سیزدهم توانمندسازی و ارتقای مهارت در دستور کار قرار گرفته و اقدامات موثری از طرف سازمان آموزش فنی وحرفه ای در امتداد افزایش مهارت آموزی و ارتقای سطح مهارت کارگران، کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی انجام شده است که همچون آنها می توان به کاهش زمان صدور پروانه تاسیس آموزشگاه های آزاد، افزایش تعداد مراکز جوار و بین کارگاهی، شناسایی۴۷۰ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایه بر و استفاده از توان بخش خصوصی اشاره نمود.

در جلسات شورای عالی اشتغال نیز بر اهمیت و ارتباط مستقیم مقوله اشتغال و مهارت آموزی تاکید و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شده بمنظور ارتقاء توانمندی های مهارتی منطبق با خاصیت های فردی با همکاری سایر دستگاهها، طرح مهارت آموزی ویژه سنین ۱۳ تا ۱۸ سال را در تابستان برای دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل اجرا نماید.



توجه ویژه به حرفه آموزی بوسیله تقویت هنرستان های فنی و حرفه ای نیز از دیگر مواردی است که به عنوان یکی از راه های موثر و زمینه ساز ایجاد اشتغال در جلسات شورای عالی اشتغال مورد تاکید قرار گرفته است.

به اذعان کارشناسان سیستم آموزشی کشور از مدارس تا دانشگاه ها با خلأ مهارت آموزی مواجه می باشد و مهارت، حلقه مفقوده اشتغال دانش آموختگان محسوب می شود. توانمندسازی افراد بیکار فاقد مهارت بوسیله آموزش مهارت های شغلی و تخصصی یکی از راهکارهای اساسی در کاهش لطمه های اجتماعی است.

حمید حاج اسماعیلی - کارشناس بازار کار در گفت و گو با ایسنا معتقد است: وقتی کارگری مهارت کافی ندارد درحقیقت کارایی و راندمان خودش پایین است. یکی از علل پایین بودن راندمان در کشور این است که نیروهای کار توانایی، مهارت و دانش کافی نسبت به کاری که انجام می دهند را ندارند و این مسأله روی راندمان بنگاه ها تاثیر می گذارد.

وی به جوانان پیشنهاد کرد: بجای جست وجو در آگهی های استخدام به سلاح مهارت آموزی و کارآفرینی تجهیز شوند برای اینکه کسب مهارت، آینده شغلی آنها را تضمین می نماید.

این کارشناس بازار کار ضمن اشاره به گسترش مراکز آموزش فنی و حرفه ای در کشور می گوید: این مساله به عنوان یک تکلیف عمومی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف شده تا از این طریق به سمت مهارت افزایی در کشور حرکت نماییم و با توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای و آموزشگاه های آزاد، افراد ماهر و توانمندی برای بازار کار کشور تربیت شوند.

به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، آموزش های مهارتی تکمیل کننده آموزش های نظری است و افراد باید از دوران ابتدایی و مدارس با مقوله مهارت و کسب وکار آشنا گردند. لزوم سرمایه گذاری در آموزش های فنی و حرفه ای باارزش است برای اینکه نیروی انسانی ماهر سبب تقویت بازار کار و رشد و توسعه اقتصادی می شود.




1402/05/27
20:35:45
5.0 / 5
236
تگهای خبر: آموزش , استخدام , اشتغال , اقتصاد
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است