رئیس كانون سراسری شركت های خدماتی:

ریالی دخل و تصرف در حقوق كارگران شركت های خدماتی نمی نماییم

ریالی دخل و تصرف در حقوق كارگران شركت های خدماتی نمی نماییم رئیس کانون سراسری شرکت های خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: شرکت های خدماتی هیچ دخل و تصرفی در حقوق کارگران ندارند و تنها 1 تا 3 درصد سود از کل پیمان برای آنها باقی می ماند.



به گزارش کار و درآمد به نقل از مهر، خسرو نقوی در نشست خبری تشریح فعالیت کانون انجمن های صنفی کارفرمایی خدمات پشتیبانی فنی و مهندسی کشور با اعلان اینکه شرکت های خدمات فنی و مهندسی قراردادهای همکاری با شرکتها و سازمان های دولتی دارند اظهار داشت: این کانون در سال ۸۴ با ۷۰ انجمن فعالیت خودرا شروع کرد و هم اکنون با همه نهادها و سازمان های دولتی و حاکمیتی تحت پوشش قوای سه گانه قراردادهای پیمانکاری دارند.
وی اضافه کرد: خدمات ما فقط به نظافت و فضای سبز محدود نیست و همه حوزه های خدمات فنی و مهندسی شامل دکل های حفاری نفت، سدسازی، راهسازی و دیگر خدمات فنی و مهندسی را شامل می شود. به شکلی که تنها ۱۰ درصد شرکت های خدماتی عضو این کانون در بخش نظافت و فضای سبز مشغول بوده و ۹۰ درصد مابقی پیمانکاران خدمات فنی به کارفرماها ارائه می دهند.
نقوی اظهار داشت: برخی نمایندگان مجلس می گویند شرکت های خدمات فنی تنها ۲۰ درصد رقم اعلامی را به کارگران می دهند و مابقی را برای خود بر می دارند در صورتیکه اینگونه نیست و ما حداکثر تا ۵ درصد سود خدمات دریافت می کنیم؛ اما در عمل بین یک تا سه درصد سود شرکت های خدماتی است.
این فعال صنف شرکت های خدماتی تصریح کرد: بیش از ۳۰ هزار شرکت خدماتی عضو این کانون میلیاردها تومان از دولت و سازمان های دولتی طلب دارند. این در حالیست که اگر پرداخت حق بیمه و مالیات ما یک ماه به تأخیر بیافتد جریمه می شویم اما اگر مطالبات ما یکسال به تعویق بیافتد کسی پاسخگو نیست. شهرداری ها و وزارت نیرو بیشترین بدهی را به شرکت های خدماتی دارند.
وی با تاکید بر اینکه ماده ۴۱ قانون تامین اجتماعی می گوید اگر فهرست حق بیمه کارگران داده نشود نه فقط تامین اجتماعی ما را جریمه می کند بلکه خدماتی هم به کارگران نمی دهد. بنا بر این شرکت های خدماتی حق بیمه را بموقع پرداخت می کند.
وی بیش از ۵۰ درصد اشتغال کشور را در اختیار شرکت های خدماتی دانست و افزود: بخش خدمات شامل هزاران شغل در ۷ رسته است و شرکت ها، تعیین صلاحیت و رتبه بندی دریافت می کنند.
وی اشاره کرد: یکی از نمایندگان مجلس گفته است ۱۰ میلیون تومان حقوق کارگر از طرف شرکت های خدماتی فاکتور می شود ولی ۳ میلیون تومان به او می دهند اما در عمل چنین چیزی نمی تواند رخ بدهد چونکه ما آنالیز هزینه ها را هر ماه به نهادهای طرف قرارداد ارائه می دهیم.
به گفته رئیس کانون سراسری کارفرمایی شرکت های خدماتی، سود این شرکتها به سبب رقابتی بودن در مناقصه همین طور پیوسته آنالیز هزینه ها در هنگام امضای قرارداد به دستگاه مناقصه گذار، بسیار پایین است چون رقابت زیادی میان شرکت های خدماتی وجود دارد.
وی افزود: نهادهای کارفرما و مناقصه گذار، نه فقط سود پیمانکار را نمی دهند بلکه ۳۰ تا ۴۰ درصد از مطالبات پیمانکار را بلوکه می کنند تا زمانی که پیمان به پایان برسد؛ حتی بعد از آن نیز ماه ها طول می کشد تا بتوانیم مطالباتمان را وصول نماییم.
نقوی اشاره کرد: پیمانکار (شرکت های خدماتی) ماهانه ۲۳ درصد حق بیمه به همراه کسر ۷ درصد از حقوق کارگر را به تامین اجتماعی پرداخت می کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره حقوق های بالای برخی کارگران تحت پوشش شرکت های خدماتی اظهار داشت: در حوزه های نفت و نیرو که کارکنان متخصص داریم بعضاً حقوق های ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی و حتی ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان در ماه هم پرداخت می نماییم.
وی درباره شفاف سازی فعالیت شرکت های خدماتی اظهار داشت: مناقصات در سامانه ستاد به صورت شفاف ارائه می شود و قانون، دولت را مکلف کرده تا این سامانه را راه اندازی کند که دستگاه مناقصه گذار در قالب این سامانه به معرفی پروژه بپردازد. این در حالیست که در قانون هیچ اظهارنظری درباره دریافت هزینه مناقصه نشده است اما سامانه ستاد که تحت نظر وزارت صمت کار می کند ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان از پیمانکار بعنوان هزینه های مناقصه ستاندن می کند.
نقوی اشاره کرد: شرکت خصوصی که این سامانه را راه اندازی کرده بعد از آنکه ما به دیوان عدالت اداری بابت ستاندن هزینه های مناقصه شکایت کردیم مجدداً توانست از ستاد تنظیم بازار مصوبه بگیرد. به شکلی که ماهانه تا ۱۵۰ میلیون تومان از محل برگزاری مناقصه درآمد دارد.
رئیس کانون سراسری کارفرمایی شرکت های خدماتی گفت: ما دخل و تصرفی در حقوق کارگران این شرکتها نداریم و دستگاه کارفرما و مناقصه گذار طرف قرارداد به ما می گوید چه رقمی به کارگر بدهیم.
وی درباره حذف سهم ۴ درصد حق بیمه کارگران مشاغل سخت و زیان آور اظهار داشت: قانون این اختیار را به دولت داده است تا سهم ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور را نپردازد که این مساله برای صندوق بازنشستگی کشوری در حال اجراست اما برای کارگران هنوز رفع نشده و کارفرما کسر ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور را به عهده پیمانکار و شرکت های خدماتی گذاشته است. این در حالیست که رفع سخت و زیان آور بودن کارگاه برعهده دستگاه مناقصه گذار است نه پیمانکار.

1399/10/30
11:17:48
0.0 / 5
1017
تگهای خبر: اشتغال , بیمه , حقوق , خدمات
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است