سرما و بی نفتی، قبوض نجومی برق و تهدید کرونا در خاش

سرما و بی نفتی، قبوض نجومی برق و تهدید کرونا در خاش به گزارش کار و درآمد سرمای استخوان سوز و یخبندان و مصرف زودهنگام سهمیه ۲۰۰ لیتری نفت سفید و اعلام نشدن سهمیه جدید نفت در کنار قبض های نجومی برق و تهدیدات ویروس کرونا شهروندان خاش سیستان و بلوچستان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.


به گزارش کار و درآمد به نقل از خبرگزاری ایرنا مردم شهرستان مرزی خاش در جوار رشته کوه آتشفشانی نیمه فعال تفتان "بام شرق ایران" شرایط سخت برف و یخبندان شدید را سپری می کنند.
خانواده های خاشی اعتقاد دارند زندگی در شرایطی که در ۱۲ ساعت برای گرم کردن ۲ اتاق با ۲ چراغ حداقل ۱۰ لیتر نفت نیاز دارد چطور میتوان با این سهمیه اندک شرایط سخت زمستانی را تحمل کرد، دردناک تر و مشکل تر این که گرانی تعرفه های مصرفی برق و قبوض نجومی آن و نبود گاز شرایط زندگی را برای مردم این شهرستان دشوار ساخته است.
ساکنان نقاط مختلف شهرستان خاش در ۲۴ ساعت گذشته شب وروز بسیار سردی را سپری کردند و شدت سرمای خاش و حاشیه تفتان بین یک تا ۱۰ درجه زیر صفر احساس شد.
یخبندان شبانه و سرمای شدید شب گذشته نشان داد که زمستان همچنان با سرمای زیاد ادامه دارد و مردم باید خانه نشین شوند.
مراقبت از گلخانه ها و زمینهای کشاورزی و پیش گیری از ترکیدگی لوله ها در کنار گرم نگه داشتن منازل مسکونی مردم و مراقبت از دامها در مقابل سرما ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مطالبات مردم برای سهمیه فوق العاده نفت سفید

شهروندان خاش با ابراز گلایه از عملکرد برخی دستگاههای استانی و محلی اعلام نمودند که باوجود پیگیری ها و مطالبات مکررشان برای اعلام سهمیه جدید و فوق العاده نفت زمستانی، مسئولان استانی و شهرستانی شرکت نفت به مطالبات و مشکلات مردم سختی کشیده خاش کمتر توجه کرده اند.
مسلم ریگی یکی از شهروندان خاش به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه برخی مسئولان خاش همچون شرکت نفت در قبال مشکلات مردم بی تفاوت بوده و اقدام مناسبی برای حل این مشکلات انجام نمی دهند.
وی اضافه کرد: قبض های نجومی برق در ماههای اخیر از فصل سرد سال برای مردم خاش کمرشکن شده و مصرف چند روزه ۲۰۰ لیتر سهمیه نفت اعلام شده در پائیز در کنار گرانی و توزیع نشدن گاز مایع در درب منازل سبب شده که مردم این شهرستان در زمستان زندگی مشقت باری داشته باشند.
رضا رحمتی از شهروندان دیگر خاش نیز به ایرنا بیان کرد: باتوجه به سرمای هوا در پاییز و زمستان و گرانی برق ضرورت دارد نماینده مردم در مجلس و فرماندار خاش بوسیله استاندار و مقامات وزارت نیرو پیگیر کاهش تعرفه باشند تا هزینه مصرفی برق این شهرستان از اوایل پاییز تا آخر زمستان ارزانتر محاسبه شود.
عبدالله قلندرزهی از شهروندان دیگر خاشی نیز گفت: باتوجه به ریزش برف و باران و نیز استقرار توده هوای سرد و شدت سرما و یخبندان تعطیلی مدارس خاش و تفتان باید مورد توجه ستاد مدیریت بحران قرار گیرد.
وی افزود: مدارس شهرستان خاش به اذعان مسئولان آموزش و پرورش دارای استواری و تجهیزات کافی نبوده و خانواده ها نیز از نبود امکانات گرمایشی و نیز نداشتن نفت کافی به شدت گلایه مندند، بدین سبب حضور فرزندان مردم در کلاس درس سرد با دمای منفی هشت و ۱۰ درجه ای که هواشناسی اعلام نموده به صلاح نیست و باید هر چه سریعتر برای حل این معضل تدبیر شود.
محمدامین قلندرزهی از ساکنان روستای شوگه خاش هم گفت: پارینه یک واحد آموزشی با کمک مردم روستا و خیران تهرانی در این روستا برای رفاه حال دانش آموزان تولید شده و باوجود پیگیری های مردم و مسئولان آموزش و پرورش خاش برای تجهیز کردن و تامین امتیاز برق این مدرسه، متاسفانه شاهد کوتاهی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هستیم و این مدرسه هیچ نوع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ندارد و برق نیز از طرف مردم تامین شده است.
وی اضافه کرد: برق، آب و گاز مدارس طبق مصوبه مجلس رایگان بوده و معین نیست که چرا برای تامین و خرید انشعاب برق مدرسه شوگه خاش که می تواند مشکل سرما و گرما را برطرف کند هیچ نوع اقدامی نمی گردد.
این شهروند افزود: از مسئولان اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان انتظار می رود برای ایجاد خدمات بهداشتی و آبخوری و زمین ورزشی و دیوارکشی مدرسه اقدام نمایند.
رضا کردی هم بیان کرد: به سبب سرما و یخبندان شدید خاش و نبود نفت و گاز، قبض های برق این دوره بسیار کمرشکن بود، برخی شهرهای استان بخاطر مصرف بالا در فصل های گرم سال تخفیف تعرفه برق می گیرند، ولی متاسفانه برای شهروندان خاش که مجبورند در فصلهای سرد سال با ۵ تا ۱۰درجه زیر صفر و در وضعیت کمبود نفت از وسایل گرمایشی برقی استفاده کنند چنین امتیازی در نظر گرفته نشده است.
وی با اشاره به این که در بیشتر شهرهای کشور مردم از نعمت گاز برخوردار بوده و هزینه اندکی برای گاز پرداخته و از هزینه های بالای برق و بی نفتی راحت هستند، اضافه کرد: از مسئولان درخواست می شود برای مقابله با شرایط دشوار سرما و یخبندان و بارشهای برف و باران خاش ضمن پیگیری برای تسریع در گازرسانی به این شهرستان تخفیفات تعرفه مصرفی برق لحاظ شود برای اینکه باوجود برف و بارندگی و سرمای شدید امسال سهمیه نفت به درستی و در حد نیاز خانوارها توزیع نشده است.


برخی فضاهای آموزشی فرسوده و تخریبی هستند
محمدنور هاشمزهی مدیر آموزش و پرورش خاش با اشاره به این که بیشتر مدارس این شهرستان دارای امکانات گرمایشی هستند و حدود ۹۰ فضای جدید آموزشی و شمار اندکی از مدارس فرسوده و تخریبی اند اظهار داشت: برای تامین نیازهای تمام مدارس شهرستان درخواست لوازم استاندارد گرمایشی را داده ایم که به احتمال زیاد تا هفته آتی تحویل این اداره می گردند و در مبحث تامین و توزیع سوخت مدارس نیز مشکلی نداریم و با پیگیری های صورت گرفته نفت مورد نیاز مدارس توزیع شده و باتوجه به شرایط دشوار سرمای امسال همچنان پیگیر این مساله هستیم تا نفت بموقع در اختیار مدارس قرار گیرد.
تعرفه ای بنام سردسیری برق وجود ندارد
مدیر شرکت برق خاش نیز اظهار داشت: برای هیچ جای کشور تعرفه و تخفیف مصرفی برق جهت نقاط سردسیری تعریف نشده و یکسان هست و همانطور که گفتم در زمستان تعرفه بنام سردسیری نداریم ولی در تابستان در استانهای گرمسیری به ویژه استان سیستان و بلوچستان باتوجه به شرایط گرمایی هر شهر بطورمثال چابهار با تخفیف بیشتر ولی شهرهایی مثل زاهدان با تخفیف کمتر محاسبه می شود.
الیاس ابراهیمی در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: تعرفه برق را هیات وزیران تعریف و تعیین می کند و نرخ آن ثابت است.
وی بیان کرد: از اول بهمن ماه برمبنای مصوبه دولت درباب اجرای بند "ی" تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ درباره بخشنامه تعرفه برق اجرائی شده و یارانه انرژی برق از این پس عادلانه و هدفمند خواهد بود.
ابراهیمی افزود: یارانه برق تا حالا برمبنای میزان مصرف پرداخت می شد و مشترکانی که برق بیشتری مصرف می کردند از یارانه بیشتری برخوردار بودند، اما از این پس، آن بخش از انرژی برق که در قالب الگو مصرف می شود یارانه دریافت می کند و یارانه پرمصرف ها برای آن بخشی که بیش از الگو مصرف می کنند بصورت پلکانی کاهش پیدا می کند.
وی گفت: بر طبق این بخشنامه که با هدف تشویق پرمصرف ها برای مصرف بهینه و در قالب الگوی برق اجرا می شود، تعرفه مشترکانی که در قالب الگوی برق انرژی مصرف می کنند با یارانه کامل و بدون تغییر محاسبه می گردد.
مدیر برق خاش بیان کرد: پنجم دی ماه هیات وزیران با استناد به حکم مندرج در بند (ی) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین و اجرای آن از اول بهمن را به وزارت نیرو ابلاغ کرده و طبق این بخشنامه، مشترکانی که زیر الگوی مصرف تعیین شده برای هر منطقه برق مصرف می کنند، مشمول هیچ افزایش قیمتی نشده و همچنان برق را به قیمت یارانه ای استفاده می کنند؛ اما مشترکانی که بیشتر از الگو برق مصرف می کنند بصورت پلکانی و در سطوح ۱.۵، ۲ و بیش از ۲ برابر الگو، یارانه شان کم شده و حذف می شود.
وی اظهار داشت: هم اکنون برمبنای آخرین آمار و اطلاعات، بیش از ۷۵ درصد مشترکان این صنعت تا سقف الگو، برق مصرف کرده و بقیه مصرف کنندگان بالاتر از سقف الگو از این انرژی مهم استفاده می نمایند، که تعداد بسیار معدودی از این مشترکان با بی توجهی به میزان استفاده خود از انرژی کلیدی برق، بیش از ۲ تا چندین برابر بالاتر از الگوی تعیین شده، برق مصرف می کنند.
ابراهیمی اضافه کرد: در این بخشنامه تغییرات انجام شده در بخش نظام تعرفه گذاری برق نسبت به تشویق مشترکان کم مصرف نیز مدنظر قرار گرفته بطوریکه اگر مشترکان در چهار ماه گرم سال مصرف خودرا زیر الگوی مصرف منطقه خود قرار داده و نسبت به دوره مشابه سال قبل کمتر برق مصرف کنند، از پاداش مدیریت مصرف بهره مند می شوند.
وی اظهار داشت: اگر مشترکی که امسال ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه در فصل گرم برق مصرف کرده و سال آتی در زمان مشابه ۲۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف کند و در نتیجه یکصد کیلووات ساعت کمتر از الگو از برق استفاده نماید، از یک پاداش کم مصرفی برابر نرخ هزینه تامین برق برای هر کیلووات ساعت صرفه جویی بهره مند خواهد شد، و در صورتیکه این کاهش مصرف در روزهای پیک مصرف برق کشور باشد این پاداش به ۲ برابر افزایش می یابد و حتی امکان رایگان شدن قبض برق مصرفی این مشترک وجود دارد.

افزایش سهمیه نفت سفید در دست پیگیری است
صاحب گل صالحی فرماندار خاش نیز در پاسخ به مطالبات مردمی درباب پیگیری برای اعلام کالابرگ جدید و یا تخصیص سهمیه فوق العاده نفتی برای مصرف مردم در فصل سرد سال اظهار داشت: پیگیری لازم برای اعلام سهمیه جدید نفت زمستانی انجام شده و امیدواریم شرکت نفت به این مطالبه مردم پاسخ مثبت دهد.
مدیر شرکت نفت ناحیه خاش با وجود پیگیری خبرنگار ایرنا تا لحظه تنظیم گزارش پاسخی به مطالبات مردمی نداده اما در ایام اخیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان، در اطلاعیه ای اعتبار دریافت ۲۰۰ لیتر سهمیه نفت سفید در شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، نیمروز، هامون، خاش و تفتان شامل شهری، روستایی و عشایری را تا پنجم بهمن ماه و اعتبار سهمیه نفت سفید در شهرستان های زاهدان، میرجاوه، سراوان، مهرستان، سیب و سوران و گلشن شامل شهری، روستایی و عشایری تا ۱۵ بهمن ماه جاری اعلام نموده است.
سرما و یخبندان شبانه در نقاط شمالی و مرکزی استان
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: علاوه بر وزش باد، سرمای هوا و یخبندان موقت شبانه در ایام پیش رو برخی نقاط شمالی و مرکزی استان را فرا می گیرد که ممکنست سبب بروز خسارت به محصولات کشاورزی شود.
حیدری اضافه کرد: سفارش می شود کشاورزان، گلخانه داران و فعالین دام و طیور ساکن نیمه شمالی استان برای جلوگیری از هرگونه خسارت های احتمالی باد شدید و سرما، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی اظهار داشت: تهیه سوخت کافی و کنترل سامانه های گرمایشی برای گلخانه ها و سالن های پرورش دام و طیور، تخلیه آب سامانه های آبیاری تحت فشار و کنترل ضد یخ ماشین آلات کشاورزی در مناطق مرتفع همچون اقداماتی است که برای شرایط پیش رو سفارش می شود.
وی افزود: باتوجه به احتمال وقوع توفان شن و کاهش شدید دید افقی در بعضی محورهای ارتباطی شمال استان خصوصاً محور زاهدان-زابل سفارش می شود از سفرهای غیرضرور تا زمان عادی شدن شرایط خودداری شود.
شهرستان خاش به جهت قرارگرفتن در حاشیه کوه آتشفشان نیمه فعال تفتان منطقه سردسیر استان سیستان و بلوچستان شمرده می شود و گازرسانی به این شهرستان برای کاهش هزینه های برق مصرفی و مشکلات کمبود و یا نبود نفت و گاز از مطالبات مهم مردم منطقه بشمار می رود.



منبع:

1400/11/03
14:26:29
5.0 / 5
683
تگهای خبر: آموزش , توسعه , تولید , خدمات
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است