از سوی وزارت كار،

دستورالعمل سازش درون کارگاهی ابلاغ گردید

دستورالعمل سازش درون کارگاهی ابلاغ گردید به گزارش کار و درآمد، معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستورالعمل ˮسازش درون کارگاهیˮ را ابلاغ نمود.



به گزارش کار و درآمد به نقل از ایسنا، با عنایت به حکم مقرر در ماده ۱۵۷ قانون کار جمهوری اسلامی ایران که اعلام می کند هرگونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار، قرارداد کارآموزی، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمان های دسته جمعی کار باشد، در مرحله اول از راه سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتیکه شورای اسلامی کار در واحدی نباشد، از راه انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد. ازاین رو در مورد اجرای ماده مذکور در خصوص حصول سازش مستقیم بین کارفرما، کارگر و یا کارآموز و یا نمایندگان آنان پیش از اقامه دعوا در مراجع حل اختلاف کار، «دستورالعمل سازش درون کارگاهی» به شرح ذیل ابلاغ شد:
لازم به توضیح است که دستورالعمل شورای سازش سابق به شماره ۴۶۹۹۵ تاریخ ۱۳۸۷/۵/۵ به علت ایراداتی که در آن وجود داشت به باعث دادنامه شماره ۱۷۴ تاریخ ۱۳۹۲/۳/۱۳ هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال و بعد از طرح مبحث در جلسات مشترک با شرکای اجتماعی و قضات دیوان عدالت اداری و کارشناسان خبره متن پیش نویس دستورالعمل سازش درون کارگاهی با لحاظ مفاد دادنامه هیات عمومی دیوان عدالت اداری به تصویب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید.

برابر دستورالعمل ابلاغی، رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی مبحث ماده ۱۵۷ قانون کار پیش از طرح دعوا در مراجع حل اختلاف کار مبحث فصل نهم قانون کار در تشکل کارگری مستقر در کارگاه ذیربط انجام خواهد گرفت و در صورت عدم حصول سازش در میان طرفین اختلاف، مبحث در مراجع حل اختلاف کار مطرح و مطابق مقررات کار رسیدگی و اتخاذ تصمیم خواهد شد.
ماده ۱- در صورت اختلاف بین کارگر، کارآموز و کارفرما و عدم حصول سازش مستقیم بین طرفین، افراد مذکور مکلفند، در اجرای ماده ۱۵۷ قانون کار و پیش از طرح دعوا در مراجع حل اختلاف کار، درخواست خود در خصوص ایجاد سازش را به تشکل کارگری مستقر در کارگاه (شورای اسلامی کار، انجمن صنفی کارگران، نماینده کارگران کارگاه) عرضه کنند. درکارگاه هایی که تشکل کارگری در آن تشکیل نشده با تقاضای ذی نفع، مراجع حل اختلاف کار به دعوا رسیدگی می کنند.
ماده ۲ - حل و فصل اختلاف از راه سازش، مستلزم تقدیم درخواست کتبی به تشکل کارگری مستقر در کارگاه است.
ماده ۳- تشکل کارگری مستقر در کارگاه مکلف است حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری از تاریخ وصول درخواست نسبت به تشکیل جلسه سازش اقدام نماید.
ماده ۴- تشکل کارگری مستقر در کارگاه کتباً از کارفرما، کارگر یا کارآموز جهت شرکت در جلسه سازش دعوت به عمل می آورد.
ماده ۵- درصورتیکه ظرف موعد مقرر، جلسه سازش تشکیل نشده و یا سازش حاصل نشود، تشکل کارگری مستقر در کارگاه مبحث «عدم سازش» را صورت جلسه کرده و به کارگر یا کارآموز و کارفرما برای عرضه و طرح دعوا در مراجع حل اختلاف کار تحویل می دهد.
ماده ۶- در صورت حصول سازش، تشکل کارگری مستقر در کارگاه اقدام به تنظیم «سازش نامه» می کند، سازش نامه مزبور به امضای کارگر یا کارآموز و کارفرما و نماینده یا نمایندگان تشکل کارگری مستقر در کارگاه خواهد رسید. سازش نامه صادره قطعی و لازم الاجرا است.
ماده ۷- در سازش نامه مراتب ذیل درج می شود:
الف- نام کارگاه
ب- تاریخ انشا
ج- نام و نام خانوادگی و شماره ملی و نشانی طرفین سازش
د- مبحث سازش
ه- اسامی نماینده یا نمایندگان تشکل کارگری حاضر در جلسه سازش
ماده ۸- سازش نامه در سه نسخه تنظیم می شود که یک نسخه به کارگر و یک نسخه به کارفرما تحویل شده و یک نسخه هم در نزد تشکل کارگری بایگانی می شود.
ماده ۹- چنان چه مبحث سازش قطع رابطه کارگر باشد و طرفین در مورد قطع رابطه و انجام تسویه حساب به توافق برسند، تاریخ بیکاری کارگروارادی یا غیر ارادی بودن آن در سازش نامه درج می شود. در این صورت، چنان چه مراتب بیکاری و نحوه آن از نظر غیر ارادی بودن مورد تایید کمیته مشترک دو نفره بیمه بیکاری قرار گیرد، در صورت دارا بودن سایر شرایط مقرر در قانون و مقررات، بیکار شده مستحق دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهد بود.
ماده ۱۰- در صورتیکه طرفین از اجرای مفاد سازش نامه اجتناب کنند یا در صورت اعتراض هر یک از طرفین به سازش، مراجع حل اختلاف کار به مبحث رسیدگی می کنند.
ماده ۱۱- مراجع حل اختلاف کار به بررسی فرآیند سازش اقدام نموده و درصورتیکه سازش برابر قوانین و مقررات به عمل آمده باشد، بر مبنای آن اقدام به صدور رای خواهند کرد؛ در غیر این صورت نسبت به ابطال سازش نامه اقدام نموده و برابر قوانین و مقررات رای مقتضی صادر می کنند.
ماده ۱۲- چنان چه اختلاف بین کارگر، کارآموز و کارفرما ناشی از تصمیم کمیته انضباطی باشد، طرفین مکلفند طبق مواد این دستورالعمل فرایند سازش را در کارگاه سپری کرده و سپس در صورت ضرورت در مراجع حل اختلاف کار اقامه دعوا کنند.
ماده ۱۳- مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها مسئول حسن اجرای این دستورالعمل بوده و نسبت به برگزاری دوره های آموزشی برای تشکلات کارگری مستقر در کارگاه اقدام می کنند.
ماده ۱۴- در صورت بروز هرگونه اختلاف و ابهام در اجرای این دستورالعمل، نظر اداره کل روابط کار و جبران خدمت لازم الاتباع خواهد بود.





منبع:

1401/08/09
08:46:22
5.0 / 5
380
تگهای خبر: آموزش , بیكاری , بیمه , دیوان عدالت
این پست کار و درآمد مورد قبول شماست؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


كار و درآمد


کاریابی و راه اندازی کسب و کار و کسب درآمد


karodaramad.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار و درآمد محفوظ است